avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat lenes
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat lenes

Buna seara.Astazi am vorbit cu un prieten despre cazul sau este parte vatamata intr-un dosar de vatamare corporala rezultat dintr-un acident auto.Si azi am discutat cu el despre ce sa mai intamplat in dosarul lui aflat pe rol la Judecatoria Bals si el mi-a zis ca este foarte nemultumit de avocatul pe care la ales. De 2 termene nu sa mai prezentat la proces si maine are termen si doamna avocat i-a dat un telefon invocand ca nu poate sa se prezinte nici maine..Este corect ??? Pe domnii avocatii cine-i judeca pentru servicile prost prestate. Si toate astea se intampla dupa ce prietenul meu ia achitat integral suma ceruta pentru acest proces . voi ce spuneti?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:08, 20 Martie 2010
Da, dar exista o vorba "fiecare pe limba lui piere".Sa se prezinte si sa solicite termen pentru lipsa de aparare, daca este audiat trebuie sa propuna si probatoriile astfel ca nu este interesul sau sa o faca singur.
Daca lipsa avocatului a fost nejustificata in sensul ca nu a depus petitii in care sa arate carui fapt i se datoreste aceasta,nearatand motivele imposibilitatii de prezentare,daca acest nu este bolnav sau nu are alte motive plauzibile,prietenul dvs.ar trebui sa ia legatura cu avocatul pentru a-i justifica atitudinea
Daca acesta nu poate justifica termenele din instanta si a manifestat dezinteres in solutionarea cauzei si in apararea intereselor celui care l-a angajat,prietenul dvs.poate solicita rezilierea unilaterala a contractului de asistenta juridica si inapoierea de catre avocat,a unei parti din onorariu pentru ca nu a dus angajamentul pana la capat,urmand sa ii ramana aparatorului sau. o parte din suma achitata,conform muncii prestate.
Dupa aceea trebuieste sa angajeze un alt avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Daca avocatul se afla in imposibilitate de prezentare si amana e legal.
In mod normal ar trebui sa accepte amanarea.
Daca avocatul dvs. nu se prezinta si nu-si asigura substituirea poate fi amendat. Daca instanta numeste avocat din oficiu la termenul respectiv, acesta beneficiaza de termen pentru a-si pregati apararea.
Va dati seama ca te poti scuza 1 data de 2 ori dar a 3 a oara tot te prezintii.Prietenul meu nu a aceptat ca avocatul sau sa depuna cerere de amanare asta ar fi insemnat inca 3 luni de pauza in dosar.cum am spus mai sus dosarele astea dureaza minim 1 an pana a fi solutionate. Am aflat astazi ca avocatul este in Italia de 1 luna de zile deci cum sa consider atitudinea dansului.In italia s-a dus sa munceasca nu cred.Omu sta in Vacanta nu are stres de cele intamplate. I-am recomandat astazi sa rezileze contractul cu avocatul prietenul meu mi-a zis ca asteapta sa discute face to face dar cine stie cand o venii in tara ..
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
ZburleaFlorin, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces paulika paulika Buna ziua, Un prieten a avut un accident cu vreo 2 ani in urma.Cel care a condus nu a recunoscut,si de atunci e in proces cu Politia,caci pagubitul a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces? Cmpianu gabriel Cmpianu gabriel Sunt si eu chemat la proces miercuri acuzat de ucider din culpa si vreau sa intreb ce se intampla la prima infatisare la proces, sunt chemat la bara? Oare cat ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru angajare avocat... se poate? oltul oltul buna ziua am in proces in care suntem 2 inculpati..suntem deja la al 14-lea termen,de doua ori am ramas in pronuntare dar in fiecare dta a fost repus pe ... (vezi toată discuția)