avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata

Buna ziua,

Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns?
Unei salariate i se suspenda ctr. munca pt ingrijire copil incepand cu 02.04.2010, o alta persoana va fii angajata in locul ei pe perioada determinata pana la revenirea din CIC. Ctr. pe perioada determinata incepe pe 02.04.2010 si cu ce data inceteaza?
Copilul s-a nascut in februarie si normal mama ar trebui sa revina in februarie 2012, dar ctr. ar trebui sa inceteze in aprilie 2012.

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: AnnaMaria_ru , utilizator 10:39, 31 Martie 2011
Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 C.mun (24 de luni) şi de cel mult două ori consecutiv.
Am incheiat un Cim pe durata determinata de la 01.01.2011 pana la 01.04.2011.Il mai prelungesc de la 01.04 pana pe 01.07 si probabil va mai urma o prelungire tot de 3 luni sau pana la sfarsitul celor 24 de luni.Eu la sfarsitul celor 2 prelungiri ce tr sa fac?Sunt obligata sa fac contract pe durata nedeterminata?Vreau sa tin salariatul respectiv in continuare.Se face un nou contract sau un act aditional de trecere din determinata in nedeterminata?
La sfarsitul celor doua prelungiri aveti posibilitatea de a incheia un act aditional de modificare a duratei c.i.m., din determinata in nedeterminata.
freeelis a scris:

La sfarsitul celor doua prelungiri aveti posibilitatea de a incheia un act aditional de modificare a duratei c.i.m., din determinata in nedeterminata.

Va rog frumos ce articol scriu din codul muncii cu privire la prelungirea contractului pe durata determinata...,,se prelungeste pe o durata de 3 luni conf art .......din cm.?''
Si modificarea din determinata in nedeterminata, ce art scriu in actul aditional?Multumesc frumos.
Art. 41 C.mun. dispune ca :
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

In actul aditional de modificare a c.i.m. nu este obligatoriu sa treceti si articolul de lege ...art.41 C.mun. va da posibilitatea sa modificati durata c.i.m. , iar durata numarul maxim de prelungiri si durata maxima a unui c.i.m. incheiat pe durata determinata sunt prevazute in art.80 alin.3 si art.82 alin.1 C.mun.

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata nicotorok nicotorok Buna ziua, Poate sa ma ajute cineva cu cateva raspunsuri? Am o nelamurire, in luna feb.2010 o angajata a nascut, a intrat in CIC pe 2 ani numai in ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)
Modificarea temporara a felului muncii keymc keymc Daca si angajatorul si angajatul sunt de acord ca pentru o perioada determinata angajatul sa indeplineasca o alta functie de executie decat cea specificata ... (vezi toată discuția)