avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bej intimat ? ...si alte ciudatenii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bej intimat ? ...si alte ciudatenii

Creditorul introduce o plingere cf.art.53 din legea 188/2000 impotriva unui p/v impediment, intocmit de catre execut.jud.
Instanta investita cu aceasta plingere citeaza bej in calitate de intimat(!!!), iar la al 2 lea termen introduce si debitoarea tot in calitate de intimata.
La al 4 lea termen creditoarea cere instantei inchiderea dosarului ca ramas fara obiect. Nimic in neregula... pina cind creditoarea primeste motivarea sent. Onorata inst. a transformat plingerea in contestatie la executare, fara a pune in discutie contradictorie, fara a observa ca -i lipseste timbrajul corespunzatot, etc. si ce-i mai interesant respinge plingerea ca lipsita de obiect ( desi s-a cerut inchiderea dosarului ca lipsit de obiect), cu cheltuieli de jud. in favoare debitorului.

este corect ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 18:52, 22 Februarie 2007
Pai... numai tu ne-ai spus vreo 4 greseli de procedura evidente. :)
Daca ar fi sa le luam la comentat am scoate Boroi editia II-a:D
si totusi, de dragul dezbaterii : :D
de ce instanta de fond a retinut creditoarei culpa procesuala, obligind-o la plata cheltuielilor de judecata cerute de debitor prin avocat, pe care oricum nu l a chemat in judecata prin plingerea formulata ?:(
de ce instanta, dupa ce creditoarea a cerut inchiderea dosarului ca ramas fara obiect, respinge plingerea ca ramasa fara obiect ?:(

despre incalcarea principiul. disponibilitatii, contradictorialitatii , lipsei calit. procesuale ce sa mai vorbim !#-o
S-a redactat hotararea?
Poate ne lamureste domn' jude..:D
Hotarirea s-a redactat, dar e ceva ce rar vezi (sau nu!): deci creditoarea cere inst. -in baza art.53 din l188/2000- sa -i explice executorului jud. ce are de facut cu titlul ex. si cum poate sa-l puna in executare. Instanta, prin hot. pronuntata retine ca creditoarea iar fi cerut sa anuleze p-v impediment (?!), si se pronunta cind asupra unei ipotetice contest. la ex. (de care partile habar nu au avut), cind asupra plingerii. Hotarirea este pronuntata in contradictoriu cu intimatii bej si debitoarea !!!
Vorbim de dispozitivul sent. de la fond. Pina la judecarea recursului mai este ceva.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
sa inteleg ca a obligat la plata pe executorul judecatoresc#-o
Asta da premiera:)):)) desi uneori si-o merita:)
Totdeauna cand se face contestatie la executare este citat si executorul judecatoresc:">
nu e cazul aici dupa cate am inteles, deci cu un recurs motivat bine castigi fara probleme;)

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa in recurs? ContSters40598 ContSters40598 La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti o astfel de judecata? si ce se mai poate face? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o cauza civila, Instanta de fond admite cererea pe fond, partea potrivnica (persoana fizica executor judecatoresc) nu face recurs impotriva Sentintei, ... (vezi toată discuția)