avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bej intimat ? ...si alte ciudatenii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bej intimat ? ...si alte ciudatenii

Creditorul introduce o plingere cf.art.53 din legea 188/2000 impotriva unui p/v impediment, intocmit de catre execut.jud.
Instanta investita cu aceasta plingere citeaza bej in calitate de intimat(!!!), iar la al 2 lea termen introduce si debitoarea tot in calitate de intimata.
La al 4 lea termen creditoarea cere instantei inchiderea dosarului ca ramas fara obiect. Nimic in neregula... pina cind creditoarea primeste motivarea sent. Onorata inst. a transformat plingerea in contestatie la executare, fara a pune in discutie contradictorie, fara a observa ca -i lipseste timbrajul corespunzatot, etc. si ce-i mai interesant respinge plingerea ca lipsita de obiect ( desi s-a cerut inchiderea dosarului ca lipsit de obiect), cu cheltuieli de jud. in favoare debitorului.

este corect ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 18:52, 22 Februarie 2007
Din pacate nu e banc:(
Mai facem noi haz de necaz, da' e groasa.... B-)

Si... mai nou - daca ai motive sa ceri stramutarea - nu te mai complica.... fa direct plangere la CSM judecatorului/judecatorilor.:D E o noua moda.....
Recurs admis!
Printre altele i-am atras atentia onoratului magistrat ca in dreptul roman nefiind cunoscuta institutia introducerii in cauza, din oficiu, a unor persoane, instanta de fond nu putea sa dispuna din oficiu citarea altei persoane decit cea indicata prin cererea de chemare in judecata, care sa dobindeasca astfel calitate procesuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa in recurs? ContSters40598 ContSters40598 La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti o astfel de judecata? si ce se mai poate face? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o cauza civila, Instanta de fond admite cererea pe fond, partea potrivnica (persoana fizica executor judecatoresc) nu face recurs impotriva Sentintei, ... (vezi toată discuția)