avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate NICOMIR

Activitate NICOMIR

Bună ziua,

Vă rog sa-mi spuneti daca eu, ca persoana juridica, ce montez sisteme de alarma pot factura marfa +manopera instalare cf. situatiei de lucrari catre persoane fizice şi incasarea facturii prin chitanţa . Este obligatoriu şi in acest caz de casa de marcat si eliberare de bon fiscal ????#-o

Multumesc.
Discuție somaj
Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi dacă pot beneficia de şomaj aflându-mă în următoarea situaţie:
- sunt angajata la ac. firma de 16 ani cu carte de munca
- de doi ani nu s-au plătit deloc contribuţiile la somaj, sanatate, cas
-directorul vrea să ma dea in somaj, am şanse să-l primesc daca in ultimile 12 luni din 24 nu s-a facut dovada platilor???

Mulţumesc, astept un raspuns urgent.

Multumes pt. raspunsurile primite. Mai am câteva nelămuriri:
1. voi înregistra cheltuielile de constituire ale societatii in contabilitate acum , cu datele cronologice dar, dacă firma nu a avut activitate de la infiintare (din anul 2006) si până în prezent, trebuia să inregistrez si amortizarea lor pe cheltuieli???? deci, perioada 2006-2009 ar fi trebuit sa inreg ch. cu amortizarea??? Declaratia 101 am depus-o anual pe zero ce ma sfatuiti sa fac???? societatea este suspendata din mai 2009 si as vrea sa depun o cerere pt. aprobarea regimului derogatoriu.

Mulţumesc
Bună ziua,
Va rog dacă se poate să mă ajutaţi în următoarele probleme:
1. am o soc. care nu a avut activitate de la infiinţare, am suspendat-o anul trecut in luna mai dar nu am optat pentru depunerea declaratiilor in regim derogatoriu, astfel am continuat sa depun trimestrial la finante decl. 100 si 300 iar la finele anului celelalte declaratii. Mai este posibil să optez acum , în cursul anului pentru regimul derogatoriu???
2. societatea este infiinţată de patru ani, din 2006 şi suspendata de 1 an si jumatate, dacă nu a avut activitate de la înfiinţare, actele de infiintare (cheltuielile de constituire, depunere capital social, chitanţele de depunere la RC a declaratiilor anuale pentru inactivitate) din aceşti ani trebuiau inregistrate ??? mai scurt... trebuie sa intocmesc balanţă sau cand voi incepe activitatea le voi inregistra atunci????
Multumesc mult
Buna ziua,

Vă rog din suflet dacă puteţi să mă ajutaţi cu un sfat in următoarele probleme:
1. nu am dus statele de plată la ITM pt. lunile aprilie, mai, iunie 2010, întrucât nu am făcut decât o plata parţială a drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2010, suma fiind plătita de patron din lucrări efectuate la negru, deci fără acte in contabilitate. Cheltuielile cu salariile le-am inregistrat in contabilitate in fiecare lună, însă in evidenţa contabilă, nu am avut nici nici un venit de 3 luni de zile, deci nici o factura emisă . Am voie sa inregistrez pe cheltuieli salariile daca nu am inregistrate venituri?
2. mi s-au adus pt. a fi inregistrate în contabilitate in această perioadă chitanţe ce reflecta plăti catre Vodafon, furnizori et. Aş dori sa ştiu dacă pot înregistra aceste plăti in contabilitate în condiţiile in care eu nu am inregistrat plata salariilor, cu alte cuvinte, plata salariilor nu trebuie sa fie prioritară???? #-o
Multumesc.
Discuție TAXA VERDE
Buna ziua,
Va rog să mă lamuriţi în următoarea problema:
-am primit factură de la un furnizor , pentru achizitia unui echipament electronic şi mi-a fost facturata taxa verde.
- nu sunt membru ECOTIC
- eu voi vinde acest echipament la clienti, taxa verde o facturez într-o rubrica separată, sau o includ in pretul de vânzare al echipamentului? Daca mă puteţi ajuta si cu inregistrările contabile...#-o mulţumesc mult!!!
Bună ziua.
Am o societate care nu a avut activitate de la infiinţare (anul 2005), anul trecut, in mai 2009 am suspendat activitatea la ONRC pe 3 ani, am plătit impozit forfetar pt.1 luna (mai) 183 lei, l-am declarat la trim II 2009. Societatea nu a facut cerere de regim de declarare derogatoriu, astfel am depus la trim. D100, D300.Vă rog să-mi spuneţi, D.101 trebuie certificată obligatoriu şi în cazul soc. fara activ. de la înfiinţare, suspendată de la ORC???
Mulţumesc.
Bună ziua,
Am o întrebare la Dv.
În data de 15.10.2009, am dat în şomaj 2 oameni, adeverinţa privind stagiul de cotizare am completat-o însă, am specificat că de un an de zile (ghinion, exact perioada reprezentând stagiului de cotizare) nu s-au mai plătit contribuţiile (individuale şi angajator) deloc , nici nu mai sunt şanse de plata integrală. Există posibilitatea să plătesc doar contribuţiile restante (individual şi angajator) inregistrate doar pentru persoanele date în şomaj? La Adm. Fin. mi s-a transmis că trebuie plata integrala a debitelor. În acest caz, dacă nu plătesc, pot salariaţii vizaţi să primească şomajul ???. Au vechime în muncă 7 ani şi doar de un an sunt problemecu plăţile.
Mulţumesc mult. #-o
Discuție acordare somaj
Buna ziua,
Vă rog să mă ajutaţi cu un raspuns in următoarea problemă:
- am desfacut CIM la doi angajati la data de 16.10.2009 cu art 65.(1)
-societatea are datorii atât la bug. asig. de somaj, cât si la bug. asig sociale
-societatea se afla in procedura de executare silita.
-din fisa elib. de la Anaf rezultă debite restante din 10/2008
intrebare:
1. daca plătesc debitele asa cum rezultă din fisa de la finante (individual+angajator), pot beneficia cei doi angajati de somaj???am o dilemă....banii vor intra toţi în contul unic şi de acolo vor fi redistribuiţi în altă ordine, banuiesc...ce-i de facut???
2.daca nu plătesc aceste debite (societatea se află momentan în procedura de executare silita) şi completez adeverinta cu stagiul de cotizare (menţionând la plata -executare silita) bifând varianta că societatea se afla in procedura de executare silita , au şanse cei doi să beneficieze de somaj????.Au vechime in muncă de7 ani şi doar de 1 an de zile sunt probleme cu plăţile...
Va mulţumesc.#-o
Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi dacă în următoarea situaţie în care se află un salariat, acesta poate beneficia de şomaj:
- până pe data de 22.08.2009 salariatul a avut suspendat contractul de muncă şi a beneficiat de concediu pentru îngrijire copil până la 2 ani, de la această dată a fost reangajat la aceeaşi firmă însă , pe data de 28.09.2009, în urma deciziei de restrângere a activităţii i s-a dat preaviz iar începând cu data de 16.10.2009 i se va desface contractul de muncă. Poate beneficia de somaj dacă nu are stagiul de cotizare in ultimile 12 luni? Mentionez că a lucrat la această firma din 01.08.2002 fără intrerupere până la data suspendăriicontractului pt. creştere copil. Mulţumesc.