avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate issa

Activitate issa

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca poate sa ma ajute cineva cu o informatie: Cetatean strain, american, a primit interdictie de intrare pe teritoriul Romaniei pt 2 ani pentru ca a avut viza de sedere expirata. Ce se va intampla la expirarea termenului de interdictie? Poate intra fara probleme in Romania, va avea nevoie de anumite acte?
In link-ul atasat este mentionat ca strainilor li se permite intrarea daca nu au incalcat anterior, nejustificat, scopul declarat al vizei de sedere.
[ link extern ]

Mentionez ca nu e vorba de absolut nicio activiate ilegala, doar o lipsa de informtie a cetateanului strain sau, mai bine zis, multe informatii gresite de la prieteni si neavizati si poate un pic de indolenta in a se ocupa de acte.

Multumesc
Am urmatoarea speta: un SRL dereste divizarea, dar este in negociere pentru incheierea unui contract de leasing imobiliar. Firma care acorda leasingul doreste sa stie care sunt consecintele legale in urma divizarii si daca se poate extinde raspunderea si asupra companiilor ce rezulta in urma divizarii (diminuarea activelor companiei contractante a leasingului este o mare problema). In legislatia tarii din care firma de leasing vine exista o prevedere legata de perioada pentru care compania/companiile care preiau patrimoniul SRL-ului divizat sunt tinute responsabile, anume 5 ani. Eu am cautat in legislatie noastra, dar nu am gasit nimic in legatura cu acest termen (si nici nu m-am ocupat pana acum de divizari de societati comerciale).
Va rog sa ma ajutati cu o opinie, multumesc,
Issa
Răspuns la discuția Registrul Comertului in Constanta
Multumesc, o zi buna,
Issa
As vrea sa stiu ce acte sunt necesare in Constanta pentru a inregistra o cesiune (actele le fac la Bucuresti). Stiu ca suna un pic ciudat, dar am aflat ca la Iasi cerintele sunt diferite de Bucuresti si nu vreau sa am surprize.
Deasemenea, am nevoie de cineva sa depuna documentatia la Registrul Comertului, este cineva din Constanta interesat? Daca da, va rog sa ma contactati pe adresa issabelak@yahoo.com
Răspuns la discuția contract de comodat
Indifirent pe ce perioada este incheiat contractul de comodat, poti sa stipulezi la "cauze de incetare" ca acesta poate fi denuntat unilateral de parti cu un preaviz de "n" zile.
Răspuns la discuția Viza de flotant
Daca vei suna la sectia de politie in raza careia se afla apartamentul inchiriat iti vor spune ca ai nevoie de acordul proprietarului, acord pe care sa-l dea personal la sectie.
Nu este necesar sa te ia in spatiu, ci doar sa declare la politie ca este de acord sa ai domiciliul la acea adresa.
Acest raspuns l-am primit eu, s-ar putea ca fiecare sectie sa aiba regulile ei ... nu m-ar surprinde prea mult.
Răspuns la discuția denominare
Aceesi problema o am si eu in acest moment si am inteles ca la Reg. Com. nu accepta dosarul daca valoarea p.s. nu este exprimata in lei noi.
Astept si eu un raspuns (daca mai sunt si alte pareri).
Răspuns la discuția renuntare la dividende
Conform art. 67, alin. 6 din Lg 31/90:
"Dividendele care se cuvin după data transmiterii acţiunilor aparţin cesionarului, în afară de cazul în care părţile au convenit altfel".

Răspuns la discuția capital social valuta
Bineinteles ca se poate. Banca ar trebui sa-si justifice raspunsul. Sincer nu vad cu ce ...
Oricum, succes!
Răspuns la discuția doua firme, aceeasi adresa?
Se mai poate daca spatiul in care se afla firmele are ca destinatie inchirierea. Exemplu: cladirile in care se inchirieaza birouri.