1,Da ,in cazul in care nu platiti constructorului betonul.Nu va intereseaza sa platiti beton proaspat ci beton pus in opera,dupa ce a fost cubat elem de beton conform proiect.Nu e problema dvas ca au sapat fundatia mai adanca,larga si intra mai mult beton sau cei de la statie fura 0,5 sau 1mc la cifa.Aveti un proiect si trebuie respectat.Abaterile acceptate sunt prevazute de normativul C56 pe google.
2.Idem pct 1/
3,NU .se da declaratie de conformitate.Calitatea betonului se verifica la 28 de zile.
4.In cel mai bun caz vi se poate da bonul de cantar pentru agregatele folosite la fiecare betoniera/sarja-dar nefiind de specialitate nu va ajuta .
5.Teoretic vin ei,ractic duceti dvs proba la laborator.Intocmiti PV de recolare probe pe care semneaza dirigintele de santier.Cautati pe google Cartea Constructiei si cititi de acolo.
[ link extern ]
6.Este recomandat sa plateasca cel care construieste.De regula se plateste un avans si apoi ,dupa turnare restul.Nu stiu cum e moda in zona dvs.De retinut ca dvs platiti beton turnat ,intarit fara segregari.Nu va interesraza sa preluati riscul profesionistului/constructorului intrucat nu veti sti nici dupa 100 de turnari daca va lipresc 0-5 mc beton din cifa.
7.8 Reteta de fabricatie a statiei de betoane este preprogramata.Nu operatorul face programarea ci inginerul automatist.Chiar daca asistati la programare nu ajuta intrucat sunt f multe variabile.
.Aviz de insotire a marfii si declaratie de conformitate .vezi pct 3
9.In principiu in Ro se poate aproape orice.depinde cati bani aveti si cae este doza de risc pe care suntei dispus sa o asumati.
Rezumat.Cautati un diriginte de santier cu experienta si profesionist .platiti-l bine si ganditi-va sa produceti banii pentru asta in domeniul la care va pricepeti.Sau cititi L10.L50,CR 56 si restul de aici
[ link extern ]