avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Activitate lemar

Activitate lemar

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1,Da ,in cazul in care nu platiti constructorului betonul.Nu va intereseaza sa platiti beton proaspat ci beton pus in opera,dupa ce a fost cubat elem de beton conform proiect.Nu e problema dvas ca au sapat fundatia mai adanca,larga si intra mai mult beton sau cei de la statie fura 0,5 sau 1mc la cifa.Aveti un proiect si trebuie respectat.Abaterile acceptate sunt prevazute de normativul C56 pe google.
2.Idem pct 1/
3,NU .se da declaratie de conformitate.Calitatea betonului se verifica la 28 de zile.
4.In cel mai bun caz vi se poate da bonul de cantar pentru agregatele folosite la fiecare betoniera/sarja-dar nefiind de specialitate nu va ajuta .
5.Teoretic vin ei,ractic duceti dvs proba la laborator.Intocmiti PV de recolare probe pe care semneaza dirigintele de santier.Cautati pe google Cartea Constructiei si cititi de acolo.
[ link extern ]
6.Este recomandat sa plateasca cel care construieste.De regula se plateste un avans si apoi ,dupa turnare restul.Nu stiu cum e moda in zona dvs.De retinut ca dvs platiti beton turnat ,intarit fara segregari.Nu va interesraza sa preluati riscul profesionistului/constructorului intrucat nu veti sti nici dupa 100 de turnari daca va lipresc 0-5 mc beton din cifa.
7.8 Reteta de fabricatie a statiei de betoane este preprogramata.Nu operatorul face programarea ci inginerul automatist.Chiar daca asistati la programare nu ajuta intrucat sunt f multe variabile.
.Aviz de insotire a marfii si declaratie de conformitate .vezi pct 3
9.In principiu in Ro se poate aproape orice.depinde cati bani aveti si cae este doza de risc pe care suntei dispus sa o asumati.
Rezumat.Cautati un diriginte de santier cu experienta si profesionist .platiti-l bine si ganditi-va sa produceti banii pentru asta in domeniul la care va pricepeti.Sau cititi L10.L50,CR 56 si restul de aici [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Voi prezenta succint cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont
-constructiile civile-casele de locuit se construiesc in baza unui proiect tehnic elaborat de un colectiv de proiectare=arhitect,inginer structurist,ingineri proiectanti pe specialitati de instalatii=termice,sanitare,electrice,curenti slabi,
Proiectul tehnic se verifica de verificatori de proiecte atestati pe specialitati-inclusiv pt structura.Prin proiectul tehnic si detaliile de executie se impun anumite marci de beton,diametre pentru otelul beton precum si verificarile din timpul executiei-plan de control si verificari in faze determinante.Constructorul trebuie sa prezinte propriul plan de verificari si incercari,mult mai detaliat decat cel indicat prin proiect.Acest plan trebuie verificat de un diriginte de santier cu experienta si cu un contract beton.Dirigintele de santier este la randul lui verificat de ISC-inspectoratul de stat in constructii caruia trebuie sa-i platiti taxe!
Revenind la beton-betonul pus in opera dupa 28 de zile trebuie sa indeplineasca anumite caracteristici de duritate si densitate volumetricaStatia de betoane isi elaboreaza propriile retete in functie de agregatele folosite si ganulometria acestora Procentul de ciment si sortul 0-4mm au ponderea cea mai mare in pretul final..
In scopul verificarii calitatii se recolteaza probe din betonul proaspat. conform vechiului standard STAS 1275 - 88 cu frecventa prevazuta in STAS 1799 - 88.Atentie inlocuite de eurocoduri.
Probele pe betonul intarit se fac la 28 de zile pe epruvetele recoltate in santier si pe proba martor din statie de catre un laborator autorizat ,altul decat cel al statiei.Sunt platite de constructor din cota de cheltuieli indirecte.
Va recomand cu tarie un diriginte de santier care sa NU fie adus de constructor si care sa vina pe lucrare.
Sunt foaret multe lucruri de care depinde calitatea unei constructii pornind de la respectrea detaliilor de executie-daca acestea au fost elaborate-ex. armarea nodurilor dintre grinzi stalpi si multe,multe altele pe care de regula le deprinzi dupa a 3a casa construita sau din greseli
.Nu veti putea verifica singur niciodata un constructor carea vrea sa va insele,nici dpdv consumuri,nici calitate executie sau materiale.
A nu se uita probele pe otelul beton si documentele de trasabilitate a acetuia pentru FIECARE sarja.
Succes!
Cu doua luni inainte de expirare contract telefonie si internet,suntem contactati de un agent Vodafone care ne propune un abonament de date mobile.Suntem de acord cu incheierea unui nou contract,care sa nu-l afecteze pe cel initial.Se propune incheierea unui act aditonal -motivat de formulare tipizate.La solicitarea noastra se bifeaza-de catre agent-numai optiunea unui nou serviciu de date.Celelalte campuri-casute raman goale,necompletate sau anulate.
Se semneaza de catre noi ambele exemplare care se iau de catre agent pentrua fi stampilate ,urmand a ni se remite un ex. stampilat.
Dupa multe insistente aflam ca agentul nu mai luceaza la Vodafone si ni se remite de la serviciul clienti o copie alb-negru dupa contract in care erau completate/bifate si alte servicii decat cele discutate.
Se sustine o plangere penala?Impotriva agentului si/sau a Vodafone.
Rog argumentati raspunsul.
Multumesc.
Suma de 150 ron se incaseaza de catre banca, dar indicat este sa platiti exact in ziua de scadenta a ratei.
Banca se indestuleaza prima.
Succes!
Răspuns la discuția Pierdere apa de 20 milioane lei
Buna seara,
Pana la a lua o decizie referitor la o actiune in instanta,solicitati scris companiei de apa,plata sumelor datorate numai pentru apa furnizata,fara a plati componenta de epurare,motivat de faptul ca a fost un consum generat de o pierdere de apa iar acea apa nu a mai fost epurata.
In acest mod,valoarea debitului trebuie sa scada cu 40-50%.
Succes!
Răspuns la discuția Amenda primita pe nedrept !!!
In principiu puteti chema in judecata pe oricine,pentru orice motiv,fie el real sau imaginar.
Faptic,agentul "dumneavoastra" nu va plati/pati nimic.
Este strict o eroare umana,eroare care,din pacate se poate indrepta doar pe calea instantei de judecata.
Nici vorba de abuz in serviciu,se vede de la "o posta" ca a fost o eroare "din culpa"

Succes!
Răspuns la discuția Confiscare speciala
In cazul in care nu doriti sa va prezentati in instanta,puteti alege sa fiti reprezentat de un avocat sau sa trimiteti inscrisuri prin care sa solicitati,printre altele,judecarea dvs si in lipsa de la dezbateri.
Detaliile oferite sunt insuficiente pentru un raspuns argumentat.
Probabil,bunul comercializat este considerat cu provenienta ilicita .
VA puteti adresa cu solicitare scrisa catre curier si catre Inspectoratul de politie.In mod sigur veti primi raspuns.
Buna ziua,
Speta este urmatoarea:autoritatea contractanta organizeaza procedura de atribuire directa (prin cerere de oferta publicata pe site-ul propriu) pentru lucrari in valoare estimata de pana la 100000e.Participa la procedura ( a fost publicata Fisa de date) 3 ofertanti iar Autoritatea Contractanta anuleaza procedura intrucat proiectantul lucrarilor nu a precizat termenul de executie a acestora (termenul de executie era criteriu de evaluare).
Desi un ofertant ataca in termen anularea si primeste tremen in contencios,AC semneaza contractul cu ofertantul de pe locul 2,care ,intre timp executa lucrarea.
Desi nu se poate preciza un prejudiciu cert,vedeti o fapta penala din partea reprezentantilor AC?
Rog argumentati raspunsul.
Multumesc.
Inainte de a dezvolta si mai mult problema,aveti in vedere si urmatorul aspect:
-veti construi casa pe terenul primit prin donatie de catre proprietarul-viitoarea dvs sotie.
-autorizatia de construire se elibereaza -de regula-proprietarului terenului/persoanei ce depune cererea pt emitere certificat de urbanism/eliberare AC
-PV de receptie la terminarea lucrarilor (pe numele detinatorului AC) insotit de Autoriz de Construire sunt documente obligatorii la intabularea constructiei laOCPI ...pe numele proprietarului-adica viitoarea dvs sotie.(proprietarul legal al casei construita din creditul dvs)
Priviti situatia din toate unghiurile si eventual consultati un avocat specializat.
Bafta.