avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate little_30devil

Activitate little_30devil

Buna seara,

O parte din locatari vrem sa se efectueze un audit la asociatia blocului nostru. Functionam fara cenzor de 2 ani, administratorul este angajat al contabilei,iar contractul Presedintelui nu a fost pus pus la dispozitia locatarilor. Mai mult Presedintele a incheiat un contract cu o firma pt montare detectoare de gaz fara a face Adunare Generala. Pretul este cu mult peste ce ofera piata...Pretul a fost inclus in intretinere. Nici nu am stiut ca platim pt asa ceva.

Cui trebuie sa ne adresam pt audit?
Multumesc.
Buna seara,

Ne-am trezit la usa cu o firma de montat detectoare de gaz. Contracul a fost semnat de catre Presedinte si 3 din cei 5 membrii ai comitetului. De ce doar 3? Unul a refuzat si unul este decedat.... De doi ani nu s-au mai facut Adunari Generale. Nu am fost informati de deciziile asociatie in nici un fel. O parte din locatari refuza instalarea detectoarelor cu acesta firma din cauza pretului si a faptului ca dorim ca gazul sa se opreasca individual si nu pe toata coloana. Ce putem face? Asociatia refuza rezilierea cotractului cu firma respectiva. Multumesc
Buna ziua,


S-a aprobat aceasta OUG/ este adevarat ca sunt obligata sa imi schimb termopanele montate in regim propriu?

Va multumec
Buna seara,

Suntem un grup de locatataricare dorim sa amenajam in spateleblocului o parcare pe spatiul public (avem gradina in spatele blocului, ar mai ramane cam 5 m pana la bloc). Ce amenzi riscam? Avem depus la primarie proiectul pentru amenajare acestei parcari si ne tot amana de 3 ani ca nu sunt bani.... Este vorba de 10 locuri 2,5/5 m.

Multumesc
Am reparat masina prin CASCO masina la un service cu care ei au decontare directa, dar cu accpt de plata. Cei de la service nu imi dau masina pentru ca nu s-a dat accptul de plata.

Este legal sa mi se retina masina pana la acceptul de plata? Daca da, in baza carei legi??

Multumesc
Buna ziua,

Pentru a iesi din tara cu baiatul care a implinit 14 ani, am nevoie si de semnatura tatalui?

Multumesc
Discuție Asigurare Casco
Am fost lovita, din spate de o alta masina, care are Rca la Carpatica.Toata lumea imi zice sa imi fac reparatiile prin Casco cu clauza de regres, deoarce Carpatica nu deconteaza dosarele de daune si trebuie sa imi platesc singura reparatiile (daca vreau sa imi iau masina din service) si apoi sa ii dau in judecata pentru recuperarea banilor. Dca imi fac pe casco imi trece accidentul ca si eveniment si trebuie sa platesc mai mult la casco. Poate sa imi spuna cineva cum sa procedez, va rog?
Buna seara,

Blocul in care locuiesc este reabilitat termic, gratuit,cu bani de la primarie. anul trecut am inchis balconul cu termopan rehau 3 camere. Administratorul imi impune il schimb cu 5 camere (un termopan bulgaresc). Daca nu schimb imi cere 4500 ron pentru izolarea peretilor cu polistiren pe motiv ca nu ma incadrez in reabilitare. Problema este ca nu am incredere in ce pun ei.Exista ceva legal care sa ma oblige sa fac asta?
locurile de parcare sunt platite de proprietari. nu ocup locul nimanui. nu impiedic accesul la bloc.doar parchez impreuna cu alte 100 de masini pe un trotuar de 50 de cm. teoretic se poate spune ca stanjenesc circulatia pietonilor.nu impiedic accesulcelorlalte masini la locurile de parcare platite.
Paralel cu blocul in care locuiesc este un mic trotuar (jumatate de metru latime).Sunt doar 9 locuri de parcare pentru 2 blocuri de 10 etaje. Este posibil sa mi se ridice masina sau sa primesc amenda pentru parcare in acest spatiu?Sunt in aceeasi situatie inca alte aprox 100 de masini. Toata lumea parcheaza pe acest trotuar minuscul.