avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel Stan

Activitate Daniel Stan

pana ce prindeti pe careva nu aveti ce face decat sa ingraditi terenul. atentie ca fiind terenul dvs aveti intre altele si obligatia intretinerii. sa nu cumva sa va lipiti si de o amenda de la garda de mediu. parerea mea ca sa va ocupati cu ingraditul si cu o placuta ""proprietate privata""
Răspuns la discuția Concediu fara plata
1. ziua de 16 nu va fi socotita ca cfs (concediu fara salar).
2. ziua de 16 intra la zile libere legal..zilele libere legal sunt zile si platite intre altele.
banuiesc ca aveti contract c firma de paza. citi contractul si faceti actiune in raspundere contractuala/pretentii. lasati terminologia de o parte . descrieti ce s-a intamplat aratati pe ce va bazati (in cauza voastra contractul) faceti dovezile ca atare si ereti conform contractului sa va plateasca daunele. Nu va incurcati in terminologie juridica (de esenta este problema si posibilitatea ei de a fi incadrata juridic), sau lasati-o pe mana unui avocat ori consilier juridic.
succes.
PS. modele de actiuni gasiti pe internet daca u va permiteti avocat sau consilier. spor la google in lipsa de specialist
chiar daca indreptati gresit actiunea...catre tribunal si ea este de judecatorie de exemplu sau o catalogati gresit sau nu ati timbrat, etc..instanta va va pune in vedere sa le faceti si va va comunica cuantumul taxei judiciare si toate cele necesare unei judeacati. isi face declina competenta daca va fi cazul si asa mai departe...cauza tot va ajunge sa se judece cata vreme va prezentati.
succes si da-ti bataie
Răspuns la discuția prestari servicii
consultati si ordonanta de urgenta 58/2010 actualizata. este de preferat contractul de munca intre altele...insa daca va incadrati prin ordonanta vedeti dvs.
ordonanta o gasiti cautand pe google. nu e lunga
sa va fie cu folos
Răspuns la discuția Angajarea unui membru al ong
da. nu exista restrictie
Răspuns la discuția cine e proprietarul?
luati un extras de carte funciara si vedeti cine e proprietarul.
In mod normal proprietarul e titularul creditului iar banca (cec-Ul) are doar un drept de ipoteca pana ce achitati creditul integral.
daca asa este si in cf declaratia o faceti pe propria raspundere iar daca nu e conforma realitati...poate fi ""bai""
fie aveti norocul sa treaca 3 ani de la somatia de plata pe care au castigat-o , iar daca nu aveti acest noroc si incepe executarea silita veti putetea face contestatie la executare unde in acest caz puteti invoca si motive de fond. Practic va puteti face apararea pe care ati ratat-o prin neprezentarea la procesul ce a avut loc.
Succes
Răspuns la discuția Vanzare teren intravilan
pai ca sa o faceti sa fie finalizata da trebuie...intabulat si apoi mers la notar .
daca va grabiti sau aveti alte motive faceti antecontract cu termen de realizare scurt apoi introduceti actiune in instanta si il treceti direct pe dvs. veti face expertiza topografica de specialitate si apoi iese sentinta cu care veti merge la cartea funciara.
Răspuns la discuția Contract de subinchiriere
daca nu va stipuleaza interdictia expres atunci aveti dreptul conform art 1805 din noul cod civil sa va fie cu folos
Răspuns la discuția recuperare debite
deschideti procesul (somatia de plata ca e mai ieftin ) daca sunteti cu actele in regula. faceti adresa la camera notarilor (vor confirma sau infirma dezbaterea succesiunii)... verificati in prealabil daca are bunuri de executat silit si cine le poseda etc (poate nu merita sa va mai cheltuiti cu procesul). in cel mai rau caz succesiunea e vacanta si in mod normal chemati ministerul finantelor (din cate stiu). daca nu merita o treceti la "'cheltuieli "" stornati vedeti dumneavoastra cum va scadeti din conta