avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate Benafflek

Activitate Benafflek

Va rog sa-mi spuneti daca pot aplica pentru procedura acordare somaj tehnic potrivit OUG nr.30/2020 modificata prin OUG nr.32/2020; mentionez ca eu detin PFA, sunt singurul angajat si nu platesc somaj. Nu am reluat activitatea care s-a intrerupt in 11martie 2020 deoarece eu predau cursuri de sah pentru copii (cod CAEN 8559). Daca pot aplica ce suma pot cere? Pana acum acum am primit indemnizatia de 4072.

Va multumesc si va urez toate cele bune!

Va rog sa-mi spuneti daca pot cere indemnizatia COVID pt toata luna iunie in conditiile in care eu predau cursuri de sah in centre educationale (de stat si private), iar after school urile s-au deschis din 16.06.2020. Restrictiile impuse nu permit practicarea jocului de sah din cauza distantei de 1,5m care trebuie pastrata, atingerea pieselor de ambii jucatori etc. Mentionez ca eu am codul CAEN 8559 -alte forme de invatamant.
Va multumesc!
Mulțumesc pentru răspuns! Da, mi-au răspuns pe email că trebuie sa ajung la sediul lor.
Deci bifez 1 și e ok, da?

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Aveti vreun act care sa ateste ca nu puteti "rezolva" problema online si trebuie sa mergeti la dumnealor?
Daca da, eu as bifa punctul 1, de nu va deplasati in interes personal...

Buna ziua! Va trebui sa ajung mâine la ANAF la sector 6 și aș vrea să vă întreb ce se bifează pe declarația pe propria răspundere în acest sens! Nu exista o rubrica in acest sens și nu-mi dau seama ce s-ar putea bifa in acest sens. Mulțumesc!
PFA poate cere indemnizatia in perioada starii de urgenta chiar daca nu a contribuit la plata CAS si CASS, platind doar impozitul pe venit? Activitatea a fost intrerupta in momentul in care s-au inchis scolile, avand ca obiect de activitatea prestarea de servicii in invatamant.
Aceasta indemnizatie (daca se obtine) se completeaza in declaratia unica si se impoziteaza ca venit?
Discuție PFA si angajat
Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care voi fi angajat part-time la stat si eu am deja un PFA activ la care platesc doar impozitul pe venit si pe care vreau sa-l mentin in continuare, acest aspect presupune alte obligatii? Ca de exemplu plata obligatorie a CAS si CASS si din PFA! Mentionaz ca venit meu lunar pe PFA este mai mic decat salariul minim.
Multumesc!
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu plata impozitului: detin PFA si, pana anul trecut, plateam contributiile conform deciziei de impurere primite de la ANAF, pe baza declaratiilor depuse. Anul acesta am depus online declaratia unica si am intrebat la ghiseu cum platesc doar impozitul pe venit, nefiind obligata sa contribui la plata CAS si CASS. Mi s-a inmanat o hartie pe care a trebuit sa completez datele mele si am achitat. Pe chitanta scrie la natura platii - sume imp venit, contrib soc, fata de chianta dina 2018 pe care scrie la natura platii - imp venit din activ independente. Va rog sa ma lamuriti daca plata a fost alocata corect si ce e de facut daca banii s-au alocat gresit.
Va multumesc
Buna seara! Va rog sa-mi spuneti in cat timp dupa incetarea contractului de munca se elibereaza fisa de lichidare? Exista un termen maxim prevazut de lege? Multumesc!
Buna ziua! Am citit pe internet ca daca ai un depozit la banca, plata impozitului pe dobanda nu se mai retine de catre banca, ci va trabui sa mergi personal la ANAF sa completezi formularul 200. De asemenea, impozitul este de 10% in loc de 16%. Va rog sa confirmati sau sa infirmati aceasta informatie! Multumesc frumos!
Discuție Fond de rulment
Buna seara,


Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect: am cumparat un ap. al carui fond de rulment, in valoare de 400Ron, a fost recuperat de catre fostul proprietar. Eu trebuie sa achit tot aceasta suma la administratie avand in vedere ca nr persoanelor era de 3 si acum locuiesc doar eu cu sotia? Cum se calculeaza acesta si ce lege se refera la acest aspect? Vreau sa fiu in cunostinta de cauza deoarece administratora blocului e un fel de dna Visinescu :O
Va multumesc si va urez mai mult noroc (cel putin cu acest aspect)!