Daca fosta sotie va obtine un titlu executoriu european, da, va putea pune in executare diferenta.
av. Ileana Alina Schwarz
Daca persoana bolnava inca mai are momente de luciditate se poate institui curatela astfel incat o persoana sa fie desemnata pentru a avea grija de bunurile si interesele persoanei bolnave. Daca nu mai exista momente de luciditate, va trebui ca dvs. sa formulati o cerere de chemare in judecata de punere sub interdictie a majorului bolnav. Veti face cererea dvs in calitate de reclamant impotriva majorului bolnav, in calitate de parat. Veti atasa toate actele de stare civila si cele doveditoare ale starii de sanatate. Cererea se inainteaza judecatoriei de pe raza de domiciliu a celui ce urmeaua a fi pus sub interdictie. Instanta va numi un curator pe parcusul procesului, altul decat dvs.Puteti indica dvs o persoana. Cererea se va judeca cu participarea procurorului.Se va face o expertiza IML si instanta va decide punerea sub interdictie.
av. Ileana Alina Schwarz
Ar trebui sa cereti in instanta nulitatea partiala a titlului de proprietate emis gresit in ceea ce priveste suprafata. Va veti judeca in contradictoriu cu detinatorul titlului de proprietate.Atentie la formularea capetelor de cerere astfel incat sa rezolvati toate problemele , inclusiv inscrierea in CF.
av. Ileana Alina Schwarz
In acest moment bunul este in patrimoniul dvs si al sotiei, prin urmare puteti dispune de acest bun. Adica il puteti instraina/vinde. Daca parintii in timpul vietii lor vor face o actiune in instanta pentru revocarea donatiei tertul dobanditor (cel caruia i-ati vandut) nu va avea nicio pierdere. Dvs. veti fi obligat sa restituiti valoarea bunului instrainat. Revocarea donatiei se poate face pentru ingratitudine (sunt conditii speciale, ati atentat la viata lor, ati savarsit fapte penale impotriva lor sau nu le-ati asigurat intretinere in caz de nevoie).Mai bine reusiti sa faceti pace. Da, ramane mostenire sotului supravietuitor, parintii nu mai au nici un drept asupra obiectului donatiei. Au doar aceasta cale a revocarii donatiei cum am aratat mai sus.
av. Ileana Alina Schwarz
Din punctul meu de vedere, copilul acela nu ar trebui sa vina la mostenire. El poate mosteni doar pe mama lui.
av. Ileana Alina Schwarz
Nu. si Nu. Si demisia nu se motiveaza.
av. Ileana Alina Schwarz
Daca partajul nu s-a facut, chiar daca sunteti plecata din tara, e posibil sa se stranga si in sarcina dvs. costuri inutile. Incercati sa luati legatura cu fostul sot (poate dupa atat timp puteti vorbi si rezolva mai usor situatia) sau da-ti o procura speciala cuiva din tara sa se intereseze de soarta bunului si a fostului sot. Lasand lucrurile nerezolvate va puteti trezi cu cine stie ce executare silita. Sau cautati un avocat , de preferat din Baroul Constanta, pe care sa-l imputerniciti cu rezolvarea acestei situatii. Amanarea nu este o solutie.
av. Ileana Alina Schwarz
Da..am inteles. Din pacate, pentru a putea ajunge la pronuntarea unei hotarari eu va recomand sa preluati si acest cost. Instanta va tine cont de ceea ce ati platit. Altfel, daca cealalat parte nu iese din pasivitate, veti pierde si tot ce ati achitat pana acum.
av. Ileana Alina Schwarz
Imi pare rau dar nu aveti avocat?Ar fi trebuit sa faceti cumva sa platiti dvs. si oricum la final prin hotarare s-ar fi reglat aceste cheltuieli. Instanta nu il poate obliga si sanctiunea e suspendarea. Vorbiti cu un avocat. Daca vreti sa rezolvati ar trebui sa preluati costurile taxelor ca sa puteti merge mai departe. Daca trece un an, instanta poate constata perimarea si ati avea si mai mult de pierdut.
av. Ileana Alina Schwarz
Da!succes
av. Ileana Alina Schwarz