avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate PD

Activitate PD

Buna ziua, am o intrebare referitoare la un ap cu o camera cumparat pt fiul meu cand avea 20 de ani. Era necasatorit atunci si el este proprietarul. Dupa casatoriea lui la 30 de ani, sotia lui are dreptul la acel apartament, mentionez ca acum sunt in divort. Multumesc!
Buna ziua, va rog un raspuns pt urmatoarea problema. La noi in Asociatia de Proprietari a expirat mandatul presedintelui si a CEX ului. Am facut AG sa alegem alti membrii si presedinte. Nimeni nu vrea sa fie membru in Comitetul Executiv sa se implice, am propus o pe dna care care are probleme cu acoperisul ( o ploua in casa), ar fi mai bine sa sa se implice in conducerea asociatiei nu sa dea asociatia in judecata. Ce putem face? O doamna de la et 4 promite ca da asociatia in judecata pentruca ii ploua in apartament. Noi asociatia am adunat fond pt reparatie si suntem in tratative cu firme pt reparatie. Cei de la et 4 ne ameninta cu judecata dar nu vor sa fie presedinte sau membrii in comitet. Putem obliga pe cineva sa fie membru? Multumesc!
Buna seara, va rog un raspuns pt urmatoarea problema. La noi in Asociatia de Proprietari nimeni nu vrea sa fie membru in Comitetul Executiv. Ce putem face? O doamna de la et 4 promite ca da asociatia in judecata pentruca ii ploua in apartament. Noi asociatia am adunat fond pt reparatie si suntem in tratative cu firme pt reparatie. Cei de la et 4 ne ameninta cu judecata dar nu vor sa fie presedinte sau membrii in comitet. Putem obliga pe cineva sa fie membru? Multumesc!
Buna ziua, va rog am nevoie de un sfat. Cum se poate angaja si plati presedintele Asociatiei de Proprietari. Multumesc!

Buna ziua, va rog am nevoie de un raspuns in privinta Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari. In data de 11.02.2022 am facut Adunarea Generala si am ales Comitetul Executiv. Azi 14.02.2022 cand am intrebat o ceva un membru ne a anuntat ca ea nu a confirmat ca accepta. Ce putem face in acest caz? Multumesc!
Am inceput casa in 15 iunie 2017 dupa vechea lege, in octombrie 2017 vreau sa-i fac receptia. Va rog sa-mi spuneti dupa care lege fac receptia? Multumesc!
Discuție Uzufruct
Buna seara, va rog sa ma sfatuiti cum sa fac: vreau sa cumpar pentru fica mea un teren pe care sa -si construiasca o casa. Banii pentru teren ii dau eu, casa se va construi pe banii mei si a ei, daca pe contractul de vanzare -cumparare a terenului pun uzufruct viager se poate construi casa sa fie numai a ei (singura proprietara) eu nu vreau sa fiu proprietara pe casa. Care este modalitatea de a cumpara terenul si a construi casa pe teren sa se stipuleze undeva ca banii au fost de la mine si ea este proprietara. Multumesc! O seara placuta!
Discuție FNI
Subiect: Despagubiri FNI

Buna seara,

Ma regasesc in anexele sentintei
penale nr. 423/20.03.2007 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a II - a
Penala in dosarul nr. 24632/3/2006, completata cu decizia penala nr.
164/18.06.2008 a Curtii de Apel Bucuresti-Sectia a II a Penala, respectiv decizia
penala nr. 2098/04.06.2009, - I.C.C.J.,
care stabileste ca deponentii FNI vor fi despagubiti de CNVM.

Ulterior a aparut Legea 113/2013 care la Art. II spune ca :" Art. II. - (1) Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului preia fără plată toate drepturile şi obligaţiile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, rezultate din actele juridice prin care
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a fost obligată, ca parte responsabilă civilmente, la plata de despăgubiri către investitorii la Fondul Naţional de Investiţii.
(2) Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile procesuale ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi dobândeşte calitatea procesuală pe care aceasta o are, la data intrării în vigoare a prezentei legi, în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent dacă este vorba de faza de judecată sau de executare silită.
(3) Executarea obligaţiilor de plată ale Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului prevăzute la alin. (1) se asigură din veniturile bugetului de venituri şi cheltuieli aferente activităţii de privatizare şi de valorificare a activelor statului.
Spuneti va rog ce trebuie sa fac sa-mi recuperez banii, m-am inscris in asociatia ANPI, dar degeaba numai smecheri ma contacteaza tot felul de experti contabili sa-mi faca dosar pentru recuperarea banilor, dar eu am facut dosar de la inceput si pentru toate astea mi se tot cer bani.
Multumes
Buna seara, daca lucrez o luna cu contract de munca in austria si nu anunt in Romania si ma gasesc ca am lucrat trebuie sa restitui pensia, am de achitat si majorari sau doar valoarea pensiei pe care am luat-o? Multumesc!
Buna ziua am placat cu polistiren blocul (fatadele), am avut autorizatie de construire, si nu stiu daca aveam nevoie de diriginte de santier nu am gasit in proiectul de rezistanta si auditul energetic sa ne ceara asa ceva nici in autorizataia de construire. Cand am mers la Inspectoratul in constructii imi cere diriginte de santier fara sa stie ca noi am izolat (amvelopat) doar blocul care avea 4 etaje nu am mansardat. Multumesc!