avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate klaremete

Activitate klaremete

Multumesc de raspuns. Problema ar fi in primul rand ca primaria nu respecta cerintele prevazute la prevederile
art. 4 -1 alin. (2)
b) să desfăşoare activităţi agricole pe teritoriul naţional pe o perioadă de cel puţin 5 ani anterior înregistrării ofertei de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan;
c) să prezinte înscrisurile din care să reiasă că, din venitul total al ultimilor 5 ani fiscali, minimum 75% reprezintă venit din activităţi agricole, aşa cum sunt prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, clasificate conform codului CAEN prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale;
Vă rog o părere la următoarea speță:
Dacă primăria poate legal să cumpere un teren extravilan de la o persoană fizică. Problema mea este că nu găsesc nicăieri în Legea nr.17/2014 vreo categorie de cumpărător în care s-ar încadra o U.A.T. să depună ofertă de cumpărare.
Mulțumesc.
Bună ziua
Am înfiinţat recent o asociaţie şi aş vrea să ştiu dacă se poate aplica prevederile prevăzute în Cap.I. pct.2. din Anexa nr.2 la Ordinul 1969/2007, respectiv să se ţină contabilitatea în partidă simplă. Menţionez că acest lucru a fost prevăzut şi în actul constitutiv aşa cum prevede textul de lege de mai sus.
Dacă se poate aplica, vă rog să specificaţi registrele şi rapoartele obligatorii în acest caz.
Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Text extras din: Ordonanţă nr. 33/2002 - privind reglementarea eliberării certificatelor şi adeverinţelor de către autorităţile publice centrale şi locale

Art. 3. - (1) Certificatele si adeverintele se elibereaza numai la cererea scrisa a persoanei sau a persoanelor îndreptatite ori a mandatarului acestora si numai în situatia în care confirmarea, respectiv atestarea dreptului sau faptului, le privesc în mod direct.
Stimate "nefis"!
Trebuie sa va contrazic la doua "informari" din textul Dvs., care altfel pot ramane dezinformari.
1.
Intreprinderea individuala poate avea un singur un singur cod CAEN, la fel ca si o PFA, iar pentru mai multe activitati trebuie sa deschida mai multe intreprinderi individuale.

Intreprinderea Individuala nu este conditionata de numarul de cod CAEN, putand sa aiba langa activitatea principala care este inscris in certificatul de inregistrare, si alte activitati secundare pentru care primeste o incheiere de la ORC.
2.
IF poate angaja numai persoane din cadrul aceleiasi familii, indiferent de numarul acestora, nu si terte persoane

IF NU POATE ANGAJA, persoanele din IF sunt cele prevazute in acordul de constituire al IF, care bineinteles se poate modifica si ulterior constiruirii, dar in acest caz nu este angajare.
Atentie la interpretarea actelor normative, pe cat posibil sa nu dezinformam pe cei care intreaba.:)
Răspuns la discuția casa de marcat
Uitaţi-vă în instrucţiunile casei de marcat, trebuie să fie o operaţie de "scoatere de numerar", şi eu am aşa ceva la o casă de marcat şi în raportul zilnic îmi apare ca "suma scoasă". Nu ştiu dacă toate casele de marcat ştiu acest lucru.
Succes.
Răspuns la discuția Autorizatie de functionare
Aveţi nevoie de autorizaţie de la Primărie, conform

NORME METODOLOGICE de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă
1. În conformitate cu prevederile ordonanţei, pe teritoriul României pot desfăşura unul sau mai multe exerciţii comerciale persoanele fizice şi juridice care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt constituite şi înregistrate legal;
b) au ca obiect de activitate principal sau secundar comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă;
c) deţin autorizaţiile de funcţionare eliberate în conformitate cu reglementările legale în vigoare;
d) au acordul primarului comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti pentru exercitarea activităţilor comerciale în zone publice în structuri de vânzare cu sediu fix sau ambulant, permanent sau, după caz, sezonier.
Rolurile se deschid în baza actelor doveditoare conform Codului Fiscal şi a Normelor metodologice de aplicare al Codului fiscal. Un teren nu poate avea în nici un caz decât un singur rol fiscal.
Prevederile aplicabile speţei prezntate:
(2) Contribuabili, în cazul impozitului pe teren, sunt proprietarii terenurilor, oriunde ar fi situate acestea în România şi indiferent de categoria de folosinţă a lor, atât pentru cele din intravilan, cât şi pentru cele din extravilan

74. Se consideră proprietari de terenuri şi acei contribuabili cărora, în condiţiile Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 5 ianuarie 1998, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 18/1991, şi ale Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 8 din 12 ianuarie 2000, cu modificările şi completările ulterioare, li s-a constituit ori reconstituit dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole sau forestiere, după caz, de la data punerii în posesie constatată prin procese-verbale, fişe sau orice alte documente de punere în posesie întocmite de comisiile locale, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, chiar dacă nu este emis titlul de proprietate.

Deci, dacă nu este dezbătută succesiunea după autorul terenului, respectiv nu sunt stabilite cotele moştenite, terenul va avea un singur rol nominal unic şi taxa pe teren va fi împărţită în mod egal între moştenitori. Celelalte două roluri trebuiesc anulate din oficiu, pentru că deschiderea lor este greşeala (incompetenţa, nepregătirea:P) funcţionarului cu aceste atribuţii.
Răspuns la discuția Vreau impozit forfetar
Accesaţi linkul următor. Aici puteţi găsi exact normele de venit valabile pentru localitatea Dvs., şi dacă vă regăsiţi activitatea, atunci puteţi opta pentru această formă de impozitare.
[ link extern ]
Răspuns la discuția cadastru
Fiţi mai explicit la ce doriţi să vi se răspundă.