avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate Iosif Balint

Activitate Iosif Balint

Problema trebuie pusa din alta perspectiva, trebuie avut in vedere calitatea actului de justitie si nu interesul altora. Se poate observa cu usurinta diferenta dintre un proces in care partea este asistata de un avocat si un proces in care partea se apara singur. In orice stat civilizat se intampla la fel, adica partile sunt reprezentate sau asistate. Din pacate justitiabilii trateaza procesul cu superficialitate si la un moment dat se trezesc ca au pierdut in fond si de multe ori nici in recurs nu se mai poate remedia greseala strecurata.
Daca avem in vedere prevederile Legi nr. 514/2003, raspunsul este da, desi nu se bucura de o consacrare expresa, similara profesiei de avocat. Am in vedere spre exemplu dobandirea calitatii de consilier juridic definitiv. Cine iti atribuie aceasta calitate deca nu esti membru in vreun colegiu si in baza carei evidente sau prevederi legale. Fac precizarea ca prevederile acestei legi se completeaza cu prevederile Legii nr. 51/1995.
Consilierul juridic, personal contractual nu poate fi membru in comisia de disciplina care examineaza o abatere disciplinara savarsita de un functionar public.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Acceseaza un program legislativ si daca acolo Legea nr 7/1997 apare cu modificari, atunci este normal sa o inveti in această forma. O lege se aplica in forma in care apare publicata in MO si nu dupa placul vreunui examinator, este altceva ca din NCC sa se ceara doar unele parti la primele examene, deoarece in unele spete se aplica inca prevederile vechiului cod, in altele prevederile noului cod, ca atare exista o ratiune si pentru aceasta abordare.
Puteti sa infiintati o asociatie in conformitate cu prevederile OG nr. 26/2000, care sa aiba ca si obiect de activitate ceea ce ati enumerat mai sus, dar va sfatuiesc sa consultati legislatia privitoare la activitatea ce urmeaza a se efectua pentru a nu intra in conflict cu interesele protejate prin lege ale unor profesionisti sau alte prevederi legale incidente. Va scatuiesc sa apelati la priceperea unui profesionist.
Indiferent de modul in care ati pus capat contractului individual de munca, aveti dreptul la bani de concediu,platiti la data la care se platesc salariile celor angajati, in caz contrar dupa trecerea a cel putin 30 de zile, dati in judecata angajatorul daca nu intelege sa va plateasca acest drept de care beneficiati ca efect al contractului individual de munca in conformitate cu prevederile Codului muncii.
Răspuns la discuția concediere avocat
Intr-o alta ordine de idei, avocatul este singur in masura sa decida la care termen se prezinta si la care nu, el fiind singurul care stabileste strategia de aparare. Sunt cazuri in care este mai bine sa nu te prezinti la un anumit termen. Dupa semnarea contractului de reprezentare avocatul actioneaza independent, nu este obligat sa tina cont de opiniile clientului, altfel, daca un client stie mai bine ce este de facut decat avocatul, atunci nu este nevoie de serviciile acestuia si se poate reprezenta si singur, faprul ca el s-a prezentat la acel termen este foarte bine, putea sa-si informeze avocatul despre cele intamplate in cursul sedintei de judacata. A concedia, a scapa de avocat sunt termeni improprii acestei relatii contractuale, avocatul nu este angajatul Dvs. ca urmare nu il puteti concedia, el nu este inamicul Dvs., deci nu trebuie sa scapati de el, dimpotriva ar trebui sa colaborati cu el si asta in interesul exclusiv al Dvs.
Avocatul, atunci cand a semnat contractul de reprezentare, mai mult decat sigur s-a asigurat ca va avea dreptul de a face orice acte in interesul clientului sau, ca atare nu poate fi atat de imprudent sa semneze astfel incat semnatura sa sa fie considerata un fals. Cred ca toti avocatii procedeaza la fel, niciunul nu alearga dupa client sa-i semneze un act procedural. Codul de procedura civila prevede expres care anume acte necesita o imputernicire speciala, in astfel de cazuri, intradevar este nevoie de o imputernicire speciala, chiar data in fata unui notar public sau in fata instantei, personal de catre cel reprezentat. Dumneavoastra, daca nu ati participat la angajarea acelui avocat, nu aveti de unde sti ce s-a cuprins in contractul de reprezentare, contract in baza caruia se intocmeste imputernicirea avocatiala, care face referire la acesta.
Prezenta tuturor membrilor, a presedintelui cat si a vicepresedintelui in timpul desfasurarii tuturor operatiunilor specifice votarii este obligatorie. Pontajul se poate face pentru cinci zile pt presedinte si loctiitor. ( BEC= Biroul Electoral Central). Cred insa ca nu va referiti la ocupantii acestor posturi, ci la presedintele Biroului Electoral al Sectiei de votare.
Daca nu aveti incredere in el, angajati-va un al doilea avocat si nu asteptati ultima zi in care se poate depune recursul.In rest pentru fiecare avocat este important sa castige procesul in care s-a angajat, pt. ca din asta traieste, din procese castigate si nu din cele pierdute.