avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Alvaro Liniers

Activitate Alvaro Liniers

Îmi trebuie un proces judiciar ne contencios pentru a obține decizia prin care bonul imobil care aparținea societății radiate din oficiu din motive lipsei de sediul, cu asociat unic, sa fie trimise acestuia?
Răspuns la discuția Persoane non-umane ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orangutanul are intrun fel facultatii cognitive, dar asta un inseamna sa fie persona, pentru ca persoana e individuu omenesc Dexul: Individ al speciei umane, om considerat prin totalitatea însușirilor sale fizice și psihice; ființă omenească. Adica persoana si non umane sunt termene contradictorii. Dpdv esential om e un animal rational. Sa nu confundam ratio si inteligente cu facultatii cognitive. Acele presupune abstractiile si constientiare, arte samd cand aceste sun produce de facultatea fireasca cognitiva materiala. De multe ori proiectam in animalele propriile noastre facultati... Probabil tribunalul argentinian e compus de niste persoane putin inteligente ce proiecteaza propriile defecte in alte fiinte...#-o
Incearca imediat cu firma dezvoltatoara sa le instiintez la randul tau pentru ca ei ar trebuie sa platesc factura dupa rezilieri sau cei care a folosit utilitatiile respective. Oricum lasa nervii pentru ca cei de la Coface doar stie sa ameninte. Intretimp fac gestiuni cu cei de la dezvoltatori, ca ei au facut greseala impreuna cu dv cand n-ai fost sa reziliez cu Enel. Si daca va cheama in judecata poti sa le chemi si tu acolo prin avocat pentru a plati factura respectiva, ceva ce nu cred ce se intample.
Cineva din Spania, cunosc multi ce se ocupa de aia, eu de fapt plec acuma ce mama mea e in stare grave, si pot sa va scot certificatul de unde le ai daca e in apropiere Madrid, sau le comand pe cineva sa v/o faca. Dar mie teama ce nu e asa de usor.
Oricum si acolo fiind ce a trecut atata timp trebui niste procedura. Acolo va primit juzgado del Registro civil fara probleme acuma cu certificat constatator? Tata e recunoscut si era major? Daca e delict acolo, poate ce nimeni sa va scoata documentul ce putea sa fie la procuror de acolo... Da-mi mie mai multe date daca vrei, prin e mail particular, si sa vedem ce se poate face.
E interesant espeta atata timp cat dv vrea sa se desparta de sotia sau prietena dv. Daca nu e asa, nimic nu puteti sa faci, ramanand cu sotia. Daca ii iubesti in continuare sotiei mai bine vorbiti cu ea, spuneti-i ce stiti ce si de ce s-a intamplat si cum, si indicati-i ce vreti sa stiti mai bine de ce s-a ascuns aceste lucrurile, si daca mai le iubest dupa aia, si promite ce nu mai se vede cu individuo respectiv, pentru ca acest e motiv clar de despartire, lasati-va pensia deoarece copii aduce paine in casa. Si poate ce va fi un fel de Moise... cine stie. Durere afectiv convertiva-le in iubire in Dumnezeu. Si El stie ce penalitatea le impune pe domnul respectiv daca nu se spovedesc. Dati.va seama ce doar daca tatal biologic vrea sa isi faca daune e un arma ce dv dispune impotriva lui, pentru a le ameninta sa nu invada intimitatea dv.
Sa vad aici numele meu alaturi de cele ale dumneavostri a doua zi de Paste imi da bucuria in inima mea acuma, in ziua mea de nastere si pe viitor. Va doresc prietenilor mei din avocatnet sa va bucurati si voi de ziua mea si de acuma incolo cu fericirea, pacea si buna vointa.
La muti ani, si sarbatori fericite tuturor!
Se refera fara dubio la posibilitate -si prin conventia matrimoniala- de a permite se cumpara si in numele sotului/sotiei fara o imputernicire special, doar verbal, permis la cumparare (nu asa la vanzare ce e interzis fara consintamantulexpres sau imputernicire special al sotului/sotiei). Asa cum se regula la regimul de conventiei legala la art 339 CC de un mod automatic si implicit, adica orice bun cumparat de oricaruia dintre soti, e comun, este aplicabil inclusiv la regimul de separatiei bonurilor daca se face aceasta manifestare relativa a ce se achizioneaza in numele ambii sotii si pe cuota parte (nu in devalmasie) fara imputernicire speciala doar expresand ce asa este mandatat verbal de sotul/sotia.
Neinregistrarea la fisc nu atrage nulitate asupra contractului. Nevoile personale ale sotiei nu sunt cauza suficiente pentru a rezolva imediat contractul ci doar pentru a sa va cer prin scris denuntarea contractului cu preavizul de 60 de zile. Pana ce nu va cere formal -nu telefonic- acest lucru nu va incepe sa curga termenul mentionat. Articole 1824 si urmator ale cod civil. Acest cod este aplicabil avand in vedere ce s-a incheiat contractul dupa octombrie 2011.
Eu nu apar avocati spanioli, adica nu sunt corporativist, cunosc situatia legala si procedurala, am fost avocat acolo 20 de ani, si mai am si veri notar, asa ce daca tot aici ati venit unde mai scriu si eu de cand in cand, sa ne putem cunoaste si sa rezolvam incetul cu incetul situatia.
Răspuns la discuția uzufruct viager
La fel ce celelalte dezmembrămente ale dreptului de proprietate (uz,
uzufruct, habitaţie, servitute, superficie), aceste sunt cerintele in fata ONCPI
- Cerere tip;
- Actul prin care se justifică radierea – copie legalizată; (certificat de deces);
- Dovada achitării integrale a tarifului - 60 lei/operaţiune – cod 2.4.2. (Radierea unei înscrieri
efectuată într-o carte funciară, în baza unei singure încheieri, reprezintă o operaţiune)