avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Stan

Activitate Ioana Stan

Răspuns la discuția factura persoana juridica
Cel mai bine este sa emiteti o factura pentru toata suma, respectiv pentru suma de 500 EURO (factura ce are la baza un contract), urmand sa eliberati si o chitanta pentru suma efectiv incasata (respectiv 200 EURO) pe care sa stipulati "plata partiala a facturii nr... din data de ...." .
O zi buna.
Buna ziua,

Pentru a suspenda activitatea societatii va trebui sa intocmiti o decizie a asociatului unic sau o hotarare a adunarii generale a asociatilor, dupa caz, prin care specificati perioada pentru care doriti suspendarea activitatii societatii (respectiv de la data de .... pana la data de ....). Dupa care impreuna cu certificatul/certificatele constatatoare emise de Registrul Comertului (in care se atesta ca la sediul societatii si/sau la punctele de lucru desfasurati sau nu activitate), mergeti la Registrul comertului unde veti depune actele de mai sus.
Va sugerez sa mergeti inainte la Registrul comertului pentru a solicita formulare precum si ce trebuie sa contina anexa la decizia asociatului unic /hotararii AGA.
Mult succes.
Răspuns la discuția Actiuni in instanta
Daca sunt indeplinite conditiile cerute de OG privind somatia de plata, raspunsul este, da, puteti introduce o singura cerere, in vederea recuperarii creantei, chiar daca aceasta este nascuta din mai multe contracte.
Răspuns la discuția nu am primit alocatia copilului
In primul rand faceti o cerere prin care solicitati sa vi se aduca banii acasa prin intermediul postei romane.
Apoi faceti o cerere scrisa (in 2 exemplare, unul il depuneti iar pe unul sa va aplice nr. de inregistrare si data) prin care le solicitati sa vi se aduca prin intermediul postei romane si alocatiile pentru lunile restante din anul ...... (le indicati in paranteza). Conform legii trebuie sa primiti un raspuns in 30 de zile. Dupa aceasta data, in functie de raspuns va hotarati daca va adresati instantei de judecata sau nu.
Totodata va adresati cu o cerere si la banca la care ati avut deschis contul, prin care le solicitati sa va spuna daca acei bani sunt la ei in banca sau i-au returnat platitorului deoarece nu mai exista acel cont.
Răspuns la discuția politia concediilor medicale
Pentru a va lamuri mai bine, cititi art.I punctul 15 din OUG 36/2010, in care este specificat ca va puteti deplasa la domiciliul celui aflat in concediu medical, in vederea verificarii, insotit de organele de politie, daca este cazul.
Răspuns la discuția Schimbare administrator firma
Raspunsul este ca da, se poate sa mearga in tara in care se afla, in fata notarului, sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile legale pentru detinerea si exercitarea calitatii de administrator la firma X, precum si un specimen de semnatura (cuprins in aceeasi declaratie).
Aceste acte trebuie traduse si legalizate in Romania si apoi cu toate actele mergeti la Registrul Comertului.
Mult succes.
Potrivit art.33 din OG nr.26/2000, orice modificari aduse actului constitutiv sau statutului asociatiei, trebuie inscrise in Registrul asociatilor si fundatilor de la grefa judecatoriei. Pe cale de consecinta, raspunsul la intrebarea dvs este ca da, aceste mentiuni trebuie inregistrate si la judecatorie.
Va mai mentionez ca puteti merge atat la notar cat si la avocat pentru modificarile aduse actelor constitutive.
Mult succes.
In cazul dvs, m-as adresa instantei de judecata pentru rezolvarea litigiului ivit. In litigiile de munca, cererile de chemare in judecata sunt scutite de taxa de timbru. Nu cred ca este cazul ca dvs sa achitati ceea ce ar fi trebuit sa achite angajatorul, mai mult puteti solicita in instanta de judecata si plata unor despagubiri.

Răspuns la discuția plata cheltuieli de judecata
In cazul dvs nu se pune problema daca este corect sau nu. Cu privire la acordarea cheltuielilor de judecata: in concluziile finale, atat reclamantul cat si paratul le pot solicita, urmand ca instanta de judecata sa se pronunte si asupra acestui aspect in hotararea ce o va pronunta.
Răspuns la discuția restantieri la intretinere
Daca nu vor sa plateasca din proprie initiativa, atunci intr-adevar, singura posibilitate de a recupera contravaloarea cotelor de intretinere restante este sa apelati la instanta de judecata.
Oricum, puteti solicita instantei de judecata sa fie obligati si la plata cheltuielilor de judecata.
Daca in cursul solutionarii procesului nu platesc, atunci, dupa ce veti avea o hotarare definitiva si irevocabila va puteti adresa unui executor judecatoresc cu o cerere de executare silita imobiliara, ceea ce inseamna ca le va fi scoasa casa la licitatie publica.
De cele mai multe ori, debitorii se sperie sau mai bine zis constientizeaza gravitatea situatie si platesc.