avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Activitate stefan1312

Activitate stefan1312

Buna ziua,am si eu o problema: pana pe data de 13.12.2010 am fost in concediu de 2 ani pentru cresterea copilului,anterior acestei date am fost nevoita sa imi un loc de munca pentru ca de la serviciu mi s-a transmis ca "nu mai este loc si pentru mine si urmeaza sa intru in somaj".Din fericire pentru mine am reusit sa imi gasesc un post bun la o alta firma. Aici incepe problema mea, am completat o declaratie din care sa reiasa ca sunt in concedui de maternitatepana pe data de 13.12.2010 si ca incepand cu data de 14.12.2010 doresc incetarea activitatii la vechiul loc de munca, insa de la noul loc de munca mi s-a spus ca nu pot incepe serviciul si nu mi se poate face contract pana cand nu aduc fisa de lichidare si decizia de incetare a activitatii( ceea ce va dura cam trei patru saptamani) iar eu risc sa imi pierd locul de munca pentru ca sunt putini angajatori privati care sunt dispusi sa astepte atat (de obicei se trece la urmatorul de pe lista)si as ramane intr-o situatie destul de delicata.
Intrebarea mea este: e normal ca intocmirea fisei de lichidare sa dureze atat? ce alt act as putea cere (ce ar putea fi eliberat mai repede) care sa ateste faptul ca eu am cerut incetarea activitatii sau macar sa echivaleze cumva nota de lichidare pana la sosirea acesteia? pur si simplu nu stiu ce sa fac pentru a-mi rezolva problema si a-mi pastra postul nou obtinut. Multumesc
Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ma intorc la serviciu insa de acolo primesc subtil "indemnul"de a imi cauta de munca in alta parte pentru ca "ei nu pot concedia un om doar pentru ca ma intorc eu si sub nici o forma nu au cum sa imi pastreze postul pe care il ocupam pana sa nasc asa ca ar fi mai bine sa imi caut de lucru".
As vrea sa stiu daca ei pot face asta?, nu ar trebui sa am locul asigurat pentru cel putin sase luni de la data intoarcerii? in cazul in care angajatorul insista sa nu ma intorc ce se poate intampla? sau mai bine spus ce pot face eu ca sa ma apar? exista vreo lege care sa ii oblige sa ma primeasca inapoi? mentionez ca firma la care lucrez are deja doua puncte de lucru deschise in orasul in care locuiesc deci nu se pune problema gasirii unui loc si pentru mine.
Va multumesc!
am contract la rcs de cablu si net.si vreau sa imi schimb adresa si sa pasteaz in continuare contractul.stiti cumva ce comision se percepe pentru acest lucru?
Buna ziua am 55 ani, lucrez de 35 de ani in invatamant(sunt institutor cu studii superioare)am obtinut toate gradatiile postului si as vrea sa stiu in ce conditii pot sa ma pensionez anticipat, practic ce conditii trebuie sa indeplinesc ? Si daca puteti aproxima (tinand cont ca in momentul de fata iau 2000 lei in mana cu gradatia de merit) la ce suma se va ridica pensia mea? E posibil ca dupa o perioada de timp(1-2 ani sa zicem)sa imi reiau activitatea? Va multumesc.
Discuție firma
am si eu urmatoarea situatie:am o firma a carei activitate am suspendat-o pe 3 ani de zile.la sfarsitul anului trecut trebuia depus bilantul anual si nu am facut-o nici pana acum.de la administratia financiara mi s-a spus ca in situatia asta in luna iunie a acestui an voi fi dat in judecata.daca nu ma prezint la proces administratia financiara imi va retrage certificatul de inregistrare,implicit nu voi putea sa mai functionez.am inteles ca este vorba si de o amenda.imi puteti spune cam care este suma pe care voi fi obligat sa o platesc ca amenda?
Răspuns la discuția firma
imi puteti spune la ce suma se ridica amenda?
Discuție firma
am si eu urmatoarea situatie:am o firma a carei activitate am suspendat-o pe 3 ani de zile.la sfarsitul anului trecut trebuia depus bilantul anual si nu am facut-o nici pana acum.de la administratia financiara mi s-a spus ca in situatia asta in luna iunie a acestui an voi fi dat in judecata.daca nu ma prezint la proces administratia financiara imi va retrage certificatul de inregistrare,implicit nu voi putea sa mai functionez.intrebarea mea este:1-acestia sunt intradevar pasii ce se desfasoare in aceasta situatie? 2-in privinta amenzilor, voi fi obligat sa platesc ceva?
in luna decembrie 2008 s-a nascut primul nostru copil. din noiembrie 2008 pana in februarie 2009 sotia a fost in concediu pre-postnatal iar de la inceputul lunii martie2009 am depus actele la primarie pentru concediul de crestere al copilului( 2 ani). intrebarea mea este: de cand se calculeaza cei doi ani de concediu? de la data nasterii copilului(13.12.2008)? sau de cand am facut cererea la primarie 01.03.2009?
Răspuns la discuția accident
Imi puteti expilca mai in amanunt ce inseamna sa ii chem in garantie?Nu sunt deloc familiarizat cu termenul.
Răspuns la discuția asigurare din bulgaria
asta o sa fac.multumesc pentru sfat.sper sa nu trebuiasca sa mai revin cu alta intrebare.:(:))