avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate pop_m

Activitate pop_m

Dpdv legal vi s-a raspuns mai sus, pana nu vi se comunica hotararea instantei, nu aveti nicio obligatie in a o respecta.
Propunerea de amare dupa redactare si recuperare retroactiva e, sa-mi fie cu iertare, o prostie. Mai sus ziceati ca tatal e genul de om care, daca ii dai un deget, iti ia toata mana. Si acuma dumneavoastra vreti sa ii dati toata mana?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Licitati si dumneavoastra cu o reclamatie. Ca v-a blocat, ca va grabeati, ca a trebuit sa tineri persoana cu handicap in soare si i s-a facut rau....
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va provoaca un prejudiciu real, sau doar va deranjeaza ca a facut asta si nu vi se pare corect? Ma gandesc ca poate omul are o problema reala pe care incearca sa o rezolve (ca exemplu: el are pavaj intre casa si gard, si se duce apa la temelia casei, la dumneavoastra e gazon si distanta mare pana la casa). Bineinteles, ar fi trebuit sa vorbeasca inainte cu dumneavoastra, dar nu i-o fi trecut gandul prin cap.

In primul rand va recomand sa vorbiti frumos cu el, si sa cautati o solutie amiabila - sunteti vecini, si veti mai ramane (cel putin o perioada) vecini, e bine sa aveti relatii OK
Daca vecinul nu are deschidere pentru discutie, puteti oricand sa obturati gaurile din partea dumneavoastra, fara sa ii ziceti.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa in sine e bunul propiru al sotiei, insa toate imbunatatirile (pentru care aveti acte) va genereaza un drept de creanta.
Adica nu puteti cere sa se partajeze casa, insa puteti cere ca fosta sotie sa va plateasca (partial, probabil jumatate) din costurile cu modernizarea/extinderea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul ar trebui sa contina clauzele de reziliere, ce termen de preaviz aveti pentru rezilierea unilaterala?
Transmiteti-i doamnei ca garantia nu are rolul de a acoperi uzura - pentru asta e chiria. Daca nu sunt distrugeri in apartament, nu are niciun motiv sa va retina garantia. Daca garantia e echivalentul unei luni de chirii, puteti sa ii transmiteti locatorului sa pastreze garantia in contul chiriei pe ultima luna, insa daca e mai mare nu va chiar avantajeaza aceasta solutie.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util


cris0811 a scris:

.....adica dvs, ca ubic mostenitor, o sa cam trebuiasca sa ii platiti datoria din bunurile mostenirii.


Formularea dumneavoastra e incompleta, usor incorecta, si plauzibila a induce panica

1. daca EMA19ABC ramane unic mostenitor, atunci creditorii nu ii pot cere nimic in contul datoriei fratelui sau
2. In cazul in care creditorii ataca cu succes forma de cedare a mostenirii, pot cere sa le fie platita datoria, nu de catre EMA19ABC, ci de catre fratele ei, in limita cotei lui de mostenire. Cel mai probabil se ajunge la o executare silita, cu iesire din indiviziune acolo unde este cazul. EMA19ABC va ramane cu partea sa de mostenire, fratele ar putea pierde o parte sau toata mostenirea (depinde de cuantumul datoriilor)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In aceasta situatie opinez ca sanseme mamei vitrege de a "darama" contractul sunt minime spre nule. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu poate incerca - ar trebui sa deschida un proces. Daca se intampla asta, va recomand cu tarie sa va angajati un avocat, si sa depuneti diligentele necesare in a va apara.
De asemenea, monitorizati imobilul - din razbunare, mama vitrega ar putea incerca sa il deterioreze...


Florian59 a scris:
.....acum 10 ani am cumparat de la mama mea vitrega dreptul ei de proprietate (cu uzu fruct) asupra unui imobil pe care-l avea in cota de 1/2 cu tatal meu care ulterior a decedat.....



Florian59 a scris:
.....tata a decedat inainte de a face actele de vanzare-cumparare !....


Sunt 3 evenimente relevante in povestea asta:
- decesul tatalui
- dezbaterea mostenirii dupa tata
- achizitia de la mama
Care e ordinea lor cronologica? Pentru ca, daca achizitia s-a petrecut inainte de dezbaterea mostenirii, mama a ramas proprietara pe partea mostenita de la tata - nu avea cum sa o vanda, pentru ca la momentul achizitiei nu era inca proprietara.
De asemenea conteaza si ce scrie in contractul de v-c, ce ati cumparat (ce fractie din imobil) ca sa intelegeti pe ce sunteti proprietar dumneavoastra, si pe ce mama.


Legat de daramat contractul:
- ce fel de contract aveti? vc, donatie, are clauza de intretinere?
- pretul din contract (daca e vc) a fost unul corect, sau o suma mult mai mica raportat la valoarea de piata a imobilului?
- ati achitat pretul din contract? aveti dovada achitarii sumei?


1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pasii, cum i-am inteles eu:
- acum 10 ani mama isi vinde partea ei din imobil
- dupa aceasta vanzare tatal decedeaza

Ma indoiesc ca mama si-a vandut si partea ei de mostenire dintr-o mostenire viitoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a deschide un proces / a ataca contractul e acolo
Sansele de a obtine o decizie favorabila depind de detaliile contractului....