avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate daniela0110

Activitate daniela0110

am facut o rata la un casetofon auto. am platit ratele o perioada, apoi din cauza pierderii locului de munca nu am mai putut plati. am primit mai multe telefonae de la o firma de recuperari creante, le-am explicat ca nu pot plati suma respectiva, in schimb azi am primit un mesaj(sms) care spune cam asa :"Dosarul va fi transmis unui executor judecatoresc. Aveti la dispozitie 48h pt a achita debitul restant de (suma respectiva) aferent cardului emis de .....cum sa procedez? as fi de acord sa platesc aceasta suma in rate.
Care sunt costurile dezbaterii unei mosteniri atat in instanta cat si la notar? Suntem 4 frati,parintii sunt decedati de 6 ani,respectiv 3 ani. Mostenirea consta intr-o casa cu 4 camere situata pe un teren de 2500 m patrati si alte 3 terenuri extravilane a caror suprafata nu o cunosc inca. Am nevoie de o suma estimativa si care sunt factorii care pot mari aceasta suma in final? Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Suntem 4 frati,toti majori.Parintii au decedat acum 4 ani si a ramas o casa pe care trebuie sa o impartim.Doi dintre ei vor o anumita suma pt partea lor, lucru deja stabilit impreuna.Problema e intre ceilalti doi (eu si unul din frati) care,fiecare din noi,vrem sa cumparam aceasta casa.Eu ofera celor trei frati sumele cerute,pe cand fratele meu vrea sa obtina casa gratis, pe ideea ca i-au menit-o parintii ,atunci cand acestia din urma traiau.Nu exista nici un act in acest sens,doar o conventie verbala intre parintii mei si acest frate,pe care eu nu o iau in calcul. Vazand ca eu am ajuns la o intelegere cu ceilalti 2 frati ai mei,acest frate al meu nu accepta sa renunte,bineinteles contra unei sume. El spune ca nu dispune de sumele cerute de noi,ceilalti trei, dar casa o vrea. Ce pot face pentru a-l determina pe acest frate sa renunte la partea lui?Noi dorim sa dezbatem mostenirea cat mai repede,intru-cat casa se deterioreaza odata cu trecerea timpului. As fi de acord si sa i-a el aceasta casa,dar sa ne ofere noua,celorlalti sumele care n-i se cuvin. Problema mea e ca prin atitudinea lui, si anume nici mie nu mi-o cedeaza nici el nu ofera banii, acesta dezabatere se tot amana,lucru pe care noi ceilalti trei nu il mai vrem. Cum il vom "forta" pe acest frate sa i-a o decizie cat mai curand? Si de preferat in favoarea mea. Astept raspunsurile dvs cat mai explicite si clare.Va multumesc.
Buna ziua.Tatal meu a mai fost casatorit o data inainte de a fi cu mama mea.In urma acelei casatorii a rezultat o fiica legitima,care acum este majora si casatorita, nemaiavand numele de familie al tatalui meu.Tatal meu a divortat si a renuntat la apartamentul dobandit cu prima sotie.L-a cedat ei si fiicei lor.S-a casatorit cu mama.In urma acestei casatorii s-au nascut 2 copii,eu si sora mea.Suntem majori.In urma celei de-a doua casatorii tata impreuna cu mama mea au construit o casa.Tata a decedat,iar mama impreuna cu sora mea au decis sa dezbatem mostenirea si sa imi lase casa mie.Problema este: sora vitrega,adica copilul din prima casatorie a tatalui meu, are dreptul la aceasta casa? Astept un raspuns cat mai repede si mai explicit cu putina.Va multumesc.
Buna ziua.In timpul casatoriei parintii mei au dobandit un apartament si o casa.Tatal meu a decedat.Am ramas mama,eu si sora mea(suntem majore).Dorim dezbaterea mostenirii in urma carei NU vrem sa cedam partile noastre mamei.In acest moment devenim toate trei proprietari ale imobilelor?...Daca da,noi,fiicele,putem face ceva pentru ca mama sa nu poata locui impreuna cu concubinul in aceste imobile?Mentionez ca suntem de acord ca ea sa locuiasca,dar singura.In concluzie vreau sa stiu...in urma dezbaterii putem face fiecare ce vrem cu partea care ii revine din partaj?(partajul il decide un specialist avand in vedere ca nu cadem la o intelegere CARE si CE parte sa ia)..
mi-am cumparat o masina din Italia.am acte de vanzare -cumparare...deci sunt proprietarul masinii. am buletin italian, rezidenta italiana...momentan locuiesc in I#-otalia....problema mea este urmatoarea: daca vin in Romania, pentru o perioada nedeterminata, avand datele de mai sus, sunt nevoita sa inmatriculez masina? mentionez ca taxele le platesc aici,in Italia.www.avocatnet.ro/images/smil...
In momentul in care se face un card de credit,ti se face obligatoriu si asigurare de viata? Tatal meu a avut un asemenea credit (la BCR),a decedat, iar acum cei de la banca zic ca noi,mostenitorii trebuie sa platim. Mama este singura care are venit, noi copiii inca studiem.Suma este destul de mare pentru venitul care intra in casa. Ce putem face? Inca nu am dezbatut succesiunea, dar o acceptam in orice caz. Ajutati-ma va rog sa gasesc o solutie!!!
....tatal meu a decedat acum 2 ani,iar noi, copiii si sotia, nu am dezbatut inca succesiunea. In urma lui au ramas ceva datorii (nu foarte mari), putem fi trasi la raspundere legal vorbind, cu privire la neplata lor, pana in momentul la care vom dezbate mostenirea?
In timpul vietii parintii mei au dobanidit un teren extravilan cu o supraf. de 10.000m.p.S-a realizat la notar un contract de vanzare-cumparare intre parintii mei(in calitate de vanzatori) si mine impreuna cu sotul meu(in calitate de cumparatori). In acest contract parintii mei aveau "drept de uz fruct viager", iar noi de "nuda proprietate" .Dupa moartea mamei, tatal meu a dorit sa ofere acest teren spre prelucrare unei alte persoane in schimbul unei sume de bani(2000 ron). In acest caz s-a intocmit un "act de mana" intre tatal meu si acea persoana in care doar eu mi-am dat acordul,prin semnatura, mentionez ca sotul meu nu a fost de acord sa semneze. In urma cu un an jumatate a decedat atat tatal cat si sotul meu.La primaria locala terenul e trecut pe rol pe numele meu, platesc impozit pe el.Problema e ca acea persoana nu vrea sa renunte la teren,sustine ca detine acte valabile, intru-cat eu vreau sa imi reiau drepturile asupra acestui teren, el continua si la ora actuala sa il cultive. Eu detin acest contract plus documentatia cadastrala,dar in copie,originalele ramanand la tatal meu,iar dupa moartea sa eu nu le-am mai gasit.Este posibil ca tatal meu sa i-l fi vandut fara acordul meu sau al sotului? Avea acest drept? Cum pot recupera acest teren?
Tatal meu a decedat. In perioada cand traia a avut un abonament pe numele lui la una din companiile telefonice mobile din Romania(nu dau nume). Dupa decesul sau a ramas o ultima factura neplatita. Aceasta companie cere sa platim aceasta suma la care s-au adaugat fel de fel de dobanzi (este vorba de o factura neplatita de mai bine de 1an jumatate,intru-cat nu stiam de existenta acestui abonament, neprimind facturile pt ca nu mai locuim la vechea adresa). Mama si noi copiii, "mostenim" aceasta datorie? Mentionez ca nu am dezbatut inca succesiunea, iar firma respectiva ne-a anuntat ca ne da in judecata. Ce se intampla in acest caz?