avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate AntoanelaC

Activitate AntoanelaC

Răspuns la discuția Abuz dezvoltator imobiliar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După recepția la terminarea lucrărilor dezvoltatorul este obligat să obțină autorizația de securitate la incendiu (este adevărat ca mulți nu o fac, neexistând sancțiune în legislație dacă nu o obțin).. Ceea ce vă cere este ilegal, dacă dvs ați semnat contractul de vânzare cumpărare.. Dacă nu ați semnat, trebuie să citiți cu atenție promisiunea de vânzare cumpărare pentru a vedea clauzele.
Bună ziua, ați înscris promisiunea în cartea funciară a terenului? Care era termenul de semnare contract de vânzare cumpărare? V-a fost predat apartamentul cu proces verbal de predare - primire, semnat de persoana autorizată de dezvoltator? Sunt multe aspecte de luat în calcul pentru a putea vedea ce puteți obține.
Din moment ce s-a precizat Locul de parcare 25-26" cu suprafata de 12 mp., îi spuneți ca dvs știați ca vor fi sistem Klaus sau similar și v-ați gândit ca nu a menționat tipul pentru ca probabil nu știa exact ce va instala. Legislația spune ca un loc de parcare are suprafața minima de 2,3 x 5 mp. Era logic faptul ca nu au cum să încapă două locuri pe 12 mp decât dacă sunt în sistem Klaus sau similar. Dacă nu, îi spuneți ca a făcut o promisiune falsă în fața notarului, Nu aveți de ce să îi dați bani înapoi. Atenție să nu treacă mai mult de 6 luni de la data la care trebuia să semneze Contractul de vânzare cumpărare. În interiorul acestei perioade trebuie să îl chemați la notar să semneze, notificandu-l în conformitate cu promisiunea de vânzare-cumpărare. Altfel legal vă poate da banii de avans înapoi și să se pună părțile în situația de dinaintea semnării
Bună ziua, nu se aplică TVA 5% ci 9%. Conform cod fiscal, în anul 2024 se aplică TVA în cotă redusă de 5% doar pentru promisiunile încheiate în perioada 01.01 31.12.2023. Atenție însă. Dacă aveați un termen de semnare în forma autentică contractul de vânzare - cumpărare și au trecut mai mult de 6 luni de la acest termen, dezvoltatorul va poate da banii înapoi și cere rezilierea promisiunii, în cazul în care dvs nu ați întreprins nici o acțiune. Ar fi bine să discutați cu un avocat să vadă clauzele contractului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, apartamentul nu are cum sa aibă număr cadastral dacă receptia mu este realizată. Conform legislației in vigoare, pașii sunt următorii: se realizează receptia (partiala sau finala), se obține certificatul de edificare și se realizează apartamwntarea (adică apartamentul are număr cadastral). Conform legislației receptia nu poate fi realizată dacă lucrările nu sunt finalizate 100% și dacă imobilul nu este branșat la utilitati. Citiți promisiunea și vedeți ce scrie in ea, ce termene aveți. Sa nu va expire și sa treaca mai mult de 6 luni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, dacă a fost vândut cu acte in regula, înseamnă ca a foat dezmembrat separat. Ar trebui sa vedeți studiați actul de dezmembrare al clădirii. Ar trebui sa fie menționat in contractul de vânzar
cumpărare. Și puteți merge la notarul care l-a întocmit sa cereți un duplicat. Verificări si dacă nu a avut in autorizația de construire o anumită folosință si aceasta a foat schimbată de dezvoltator ulterior.
Pe de alta parte, astăzi enel nu îți aproba soluția și nu semnează contractul de racordare dacă nu i se da acces la instalație prin dezmembrare / dezmembramant sau notare in cartea funciară. Scoateți un extras de carte funciară a subsolului si vedeți ce sarcini sunt acolo.
Funcție de acestea puteți acționa ma departe
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate sunteți intr-o situație dificila. Primul pas ar fi sa va duceți de urgenta și sa notati antecontractul de vânzare cumpărare. Dacă nu a respectat proiectul este dificil de spus ca va realiza receptia cu autoritățile și va face intabularea, astfel încât sa poată vinde. Pe de alta parte, dacă proiectul este finanțat cu fonduri de la banca, aceasta va incerca sa recupereze banii împrumutați. Sunt toate apartamentele vandute? Cati clienți au achitat valoarea integrala? Legislația ii permite sa realizeze locurile de parcare și la o locație mai departe de îmobil, cred ca undeva la 250 m. Nu exista nici un teren unde ar putea realiza locurile de parcare?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, vedeți ca le puteți calcula și dobânzi de întârziere calculate de la momentul la care v-au luat banii pana când ii restituie. Noi am primit ieri aceste penalitati fără sa ne mai judecam. Bineînțeles ca am câștigat in instanța restituirea sumelor reținute abuziv. După care am făcut o adresa câte ei ca ne datorează și penalitati de întârziere. Și ieri am avut surpriza ca le-au achitat. Luați legătura și cu un avocat. Pe noi ne-a ajutat acest lucru.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in conformitate cu legislația in vigoare, nu avea voie sa va predea apartamentul dacă nu are receptia la terminarea lucrărilor realizata. Căutați legea 7/2020 privind completarea și modificarea legii 10/1995. Este in culpa. Și forțează lucrurile pentru a scapă probabil de penalitati. Nu ii plătiți decât dacă are toate actele in regula. Exista posibilitatea ca sa nu poată realiza receptia la terminarea lucrărilor pentru ca nu a respectat proiectul. Și in acest caz nu va putea sa vândă pana nu sunt realizate lucrările in conformitate cu proiectul. Dacă ii plătiți și ultima transă nu va mai avea nici un interes sa obțină receptia la terminarea lucrărilor.
Dacă o montati pe locul Dvs nu aveți nevoie de acord. Dar aveți nevoie de autorizație de construire. Cereți de la Primarie un certificat de urbanism pentru instalare priza electrica. Nu știu din ce oraș sunteți, dar de principiu aveți nevoie de cerere, de un plan 1::5000 și unul 1:2000 de la cadastru plus dovada faptului ca sunteți proprietar. Și in titlu menționați instalate și alimentare stație electrica încărcare mașina. In certificatul de urbanism va vor preciza ce acte aveți nevoie.