Buna ziua,
Sunt firma de constructii si incepand cu ianuarie 2010 nu mai am angajati , nu detin aparat radio la firma si sunt ,,bombardat" cu facturi si notificari privind sumele de plata datorate la Radio Timisoara.Stiam ca exista decizia 607/2011 si ca aceasta taxa s-a abrogat....nu se aplica aceasta decizie ?! este posibil sa fiu dat in Tribunal pt aceste sume asa cum sunt amenintat ?! Pot lua ceva masuri cu privire la stoparea facturarii si anularea celor existente?Multumesc mult.
Buna ziua, am rugamintea de a ma informa in legatura cu dreptul la mostenire atunci cand sotul a decedat si nu exista copii. Au dreptul asupra casei si asupra bunurilor si fratii decedatului sau totul detine sotia ramasa in viata. Se poate da in intretinere unei terte persoane si acestora sa revina totul? In cazul in care fratii decedatului mostenesc vor fi informati sau daca nu-si revendica dreptul ramane totul sotiei.
Multumesc mult.
Buna ziua,
Locuiesc in Arad si as dori sa stiu daca exista o reglemntare privind amplasarea WC-urilor uscate vis-a -vis de vecinatate , mai exact in cazul in care la aprox.50 cm este gradina vecinului unde acesta are zarzavaturi etc.
Am gasit doar mentiunea de pastrare a minim 10 m fata de locuinta acestuia dar legat de gradina nu am gasit nimic.
Multumesc mult
Buna ziua,..va rog sa ma ajutati...
In cartier s-au mutat locuitori noi care se pare ca inainte locuiau la bloc si ei stiau caci copilul trebuie sa iasa afara si atat.De 2 ani ma confrunt cu o problema si anume zilnic dupa ce vin de la scoala o gasca de ( 12-14 ) copii vin in preajma case mele si joaca fotbal, urla ingrozitor si nu merg acasa decat la miezul noptii, Nimeni nu ii cauta sau supravegheaza.E imposibil sa ai un moment de liniste dupa o zi de munca ,in propria ta casa (vara sunt geamurile deschise).Alti vecini accepta pt.ca au si ei copii si nepoti in acea gasca.Sunt disperata..ce pot sa fac?
Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema si anume : Am fost vatamat corporal iar sentinta pt.inculpat este de 1 an inchisoare cu suspendare si este obligat la daune morale si materiale 4.000 lei. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac sa -l oblig pe inculpat sa plateasca conform sentintei.Care este termenul de la care il pot constrange, cum trebuie sa procedez si cui sa ma adresez (el mizeaza pe faptul ca nu lucreaza si nu are venituri si proprietati si drept urmare isi permite sorice...ca doar suntem in Romania).Multumesc mult.
Buna ziua,
In dosarul de cercetare penala pt.vatamare corporala(25 zile ingrijiri medicale)exista declaratia tatalui faptuitorului , la politie ,care este total diferita de ce data in fata judecatorului (omul era beat si de fapt nu stie ce s-a intamplat si vrea doar sa-isi apere fiul).Mai este de audiat 1 martor care a lipsit si ma intereseaza ce pot face pentru a se analiza ambele declaratii si a se constata ca este o alta declaratie.si de fapt este o declaratie mincinoasa.
Ma intereseaza daca pot depune justificarea desp.materiale si la intrunirea cu ultimul martor deoarece acum au fost audiati martorii si mie nu mi s-a dat cuvantul.Multumesc mult.
Cum trebuie sa procedez pt.a dovedi daune materiale (intr-o luna )in cazul in care eu sunt administrator de SRL si nu am un venit lunar ci doar dividende (dupa incheierea exercitiului financiar)in cazul in care la sfarsitul anului firma obtine profit..
[Pot sa mai renunt la daune materiale si sa cer toata suma la daune morale daca nu am cum proba despag.materiale?
Multumesc
Buna ziua,
Sunt in proces penal cu o persoana care m-a vatamat corporal atat pe mine cat si pe fiica mea, eu am beneficiat de 25 de zile de ingrijire (certificat medico-legal) iar fiica mea de 4-5 zile de ingrijire medicala.
In prima faza s-a dat amenda administrativa dar am depus plangere impotriva ordonantei si s-a trimis cazul spre judecare.
Acum am o problema in care va rog sa ma ajutati si anume vreau sa ma constitui parte civila si sa cer despagubiri materiale de 2000 lei dar nu stiu cum sa fac dovada deoarece eu sunt liber profesionist iar in acea perioada am avut mana imobilizata (gips pt.30 zile) si drept urmare nu am putut contracta lucrari insa eu nu am obtinut niciun venit in acea luna ,venit care sa contribuie la intretinerea familiei mele si totodata datorez si statului contributii aferente impozitului forfetar si contributii la pensii si sanatate.Nu stiu cum sa procedez si in ce baza sa mentionez faptul ca 2000 lei este un venit brut lunar pe care ar fi trebuit sa-l realizez daca nu as fi avut mana imobilizata.
Va multumesc mult.
Buna ziua,
Ma numesc Cosmin si locuiesc , jud.Bihor si doresc sa reclam urmatoarele:
In urma cu aprox.2 luni si jumatate am fost victima unui nefericit accident pe raza orasului Alesd, accident in urma caruia mi-a fost avariata masina . Partea vinovata de accident avea asigurare la BCR asigurari. M-am prezentat la BCR Asigurari unde s-a luat in evidenta accidentul, s-a pozat masina si s-a intocmit o nota de constatare in prealabil, urmand a fi reparata masina la un service cu care firma de asigurari avea contract , mai exact la reprezentanta Toyota de pa calea Clujului din Oradea.
Mentionez faptul ca am 19 ani si sunt la primul accident si nu am cunoscut toate siretlicurile si drept urmare am mers ,,pe mana lor" .La 2 saptamani dupa accident am fost chemat la service pt.a lasa masina la reparat ca au sosit piesele si azi dupa 2 luni de stationat in service, dupa 2 luni minciuni , de plimbat pe drumuri , sunt cu masina nereparata cei care trebuiau sa o faca arunca pisica de la unul la altul, ba mai mult cei de la service mi-au zis ca-mi repara masina intr-o zi doar ca imi factureaza mie suma de plata....
Ma intreb in calitate de ce...sa platesc eu atata timp cat firma de asigurari este obligata sa plateasca.
Probabil asa se procedeaza.... tin masina la ei pana te lasa nervii si vor ca cei vinovati sa nu plateasca.
Cei de la service spun ca cei de la ,,asigurari '' nu vor sa inlocuiasca toate piesele care se impun a fi inlocuite pt.ca sunt scumpe si drept urmare nu au de gand sa-mi repare masina.
Eu doresc din suflet sa se fac dreptate si cei care trebuie sa plateasca sa plateasca
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea problemei si sa luati masurile ce se impun asupra partii vinovate , ca totusi dupa 2 luni sa intru in posesia bunului meu reparat si mai ales integru.
As dori sa stiu daca pot ridica masina de la acel service si daca pot continua cu un alt service in baza asigurarii de la BCR si cum sa procedez pt.ca sunt deja disperat si simt cum isi bat joc de mine si eu nu stiu ce sa fac.
Va multumesc.