avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate stormlord

Activitate stormlord

Răspuns la discuția divort..va rog mult sa ma ajutati
Incepand cu data de 25 noiembrie, divortul prin acordul partilor este admisibil, indiferent de cat timp s-a scurs de la incheierea casatoriei si indiferent daca sunt copii minori rezultati din casatorie.
Prin urmare, nu mai e nevoie de martori, interogatorii si nici de alte probe.
Răspuns la discuția legaea 18
alex197908 a scris:

buna am gasit acte de proprietate pe terenuri nu le am cerut pe legea 18 , ce pot sa fac ?

nu mai puteti face nimic pe legile fondului funciar.
cel mult, pe calea unei actiuni in revendicare, dar sansele sunt pur teoretice.
Răspuns la discuția exceptia nulitatii recursului
Daca dvs chiar credeti ca sunt prescrise pretentiile asociatiei si ca mai ales aveti temeiuri legale, atunci timbrati recursul si invocati la termen exceptia de ordine publica a prescriptiei dreptului la actiune privind plata penalitatilor.
despre ce e vorba, in concret, cand sustineti ca sunt prescrise penalitatile?
Răspuns la discuția Investire cu formula executorie
Ti-ai dat singura raspunsul: se investesc ambele.
cererea se face la instanta de fond( in cazul tau, judecatoria)
Răspuns la discuția competenta teritoriala
si care era obiectul actiunii dvs?
Răspuns la discuția Reprezentare in instanta
Da, puteti fi reprezentata de sot.
aveti insa obligatia de a da dreptul de reprezentare sotului, fie prin procura cu semnatura legalizata, fie prin declaratie verbala data in sala de judecata la termen.
Insa, fiind vorba de o cauza aflata in recurs, sotul dvs nu va putea pune concluzii pe fond, dar puteti cere amanarea pronuntarii pentru a depune dvs. concluzii scrise.
datoriile defunctului se divid de drept intre mostenitori din momentul deschiderii succesiunii( adica din momentul decesului proprietarului apartamentului).
daca dvs ati indicat mostenitorii si ati cerut introducerea lor in cauza, nu vad niciun impediment pentru a se pronunta o hotarare in contradictoriu cu acestia.
de aceea, eu consider ca trebuie sa insistati, aratand ca va judecati cu mostenitorii indicati, situatie in care sarcina probei ca paratii sunt numai succesibili ( nu si mostenitori acceptanti) le revine acestora din urma.
nu vad cum instanta ar putea respinge act. dvs, ca fiind formulata impotriva unor persoane fara calitate procesuala pasiva, caci s-ar impune sa motiveze in sensul ca paratii sunt straini de succesiune, ceea ce inevitabil ar fi insemnat administrarea de probe in acest sens.
daca am merge pe rationamentul ca se impune mai intai dezbaterea succesiunii, nu aveti decat solutia unei actiuni oblice, prin care, in calitate de creditor al defunctului, sa solicitati partajul succesoral, solutie oneroasa si care presupune timp.
Puteti merge si la notar, daca veti conveni cu sora asupra banilor pe care urmeaza sa-i primiti drept sulta de la sora dvs.
zallyna a scris:

Nu s-a judecat fondul, pentru ca eronat s-a respins plangerea contraventionala ca tardiv introdusa.
Tribunalul caseaza cu trimitere spre rejudecare, dar a venit la acelasi complet.
Este competent acelasi complet sa rejudece?
Art. 24 C.pr.c. nu face nici o referire la cercetarea fondului.


Intrucat sentinta prin care s-a respins plangerea ca tardiv introdusa s-a casat cu trimitere pentru ca instanta de rejudecare sa se pronunte asupra fondului, judecatorul initial investit nu devine incompatibil, tocmai pentru ca nu s-a pronuntat pe fondul pricinii.
Răspuns la discuția Legea 221
sunt sanse sa primiti si pt bunici, pt fiecare cate 2500 euro maxim in actuala reglementare.
cat dureaza? daca actiunea e formulata cu 2 capete de cerere, primul in care sa solicite sa se constate caracterul politic al stramutarii, sentinta e susceptibila de apel. fireste ca Statul prin MF va face si apel si recurs, deci dureaza.
as inclina sa cred ca daca solicitati o suma modica, pana la 100000lei inclusiv si daca nu aveti capat distinct cu constatarea caracterului politic al stramutarii, sentinta poate fi atacata numai cu recurs.
Chiar daca hotararea e definitiva si irevocabila, pana cand veti obtine despagubiri in mod concret si nu pe hartie, cred ca va mai dura destul.
hotararea din 1995 la care va referiti e data in temeiul D-L nr. 118/1990 de fosta Directie de Munca si Protectie Sociala rebotezata in prezent Agentia de Prestatii Sociale.
in Legea nr 221/2009 e un text conform caruia la stabilirea despagubirii se va tine cont si de beneficiile acordate in baza Decretului Lege nr 118/1990.
ar fi 2 posibilitati: fie sa se interpreteze ca despagubirea plafonata-in cazul dvs 5000 euro pt mama- va fi diminuata cu beneficiile obtinute pe D-L nr 118/1990, fie sa se plafoneze cuantumul daunelor morale dupa deducerea beneficiilor obtinute anterior in temeiul D-L nr 118/1990.