am fost amendata pe nedrept de ratb,eu locuiesc in Targoviste, unde pot depune contestatie la Judecatoria Targoviste sau in Bucuresti sectorul respectiv unde s-ar fi produs presupusa infractiune?Multumesc
stie cineva daca a trecut de Curtea Constitutionala proiectul de lege 556/2015 privind continuarea activitati dupa pensionare?
Buna ziua,
am 60 ani,lucrez intr-o institutie publica,doresc sa stiu daca dupa pensionare mai pot lucra in aceias institutie, daca exista un act normativ in acest sens si care este acesta.Va multumesc
Buna ziua,
lucrez in administratia publica,am 60 ani si 38 ani de munca,sunt femeie;intrebare: mai pot lucra inca un an dupa varsta standard si daca da cum anume.Va multumesc
Buna ziua,
am urmatoarea problema : o persoana cu ajutor social,deoarece nu are pensie si nici alt venit,a facut o donatie,casa in care locuieste catre fica ei, pastrandu-si uzu fruct; fata locuiesti in alta localitate,deci nu locuiesti in casa respectiva,batrana care are ajutor social si nu are alt venit beneficiaza de ajutor de incalzire ? in Ordonnanta 70 31.8.2011nu se specifica daca persoanele in aceasta situatie beneficiaza de acest ajutor pentru incalzire avand in vedere ca a facut acest act de donatie, fara clauza de intretinere numai privind uzu fruct .Va rugam sa ne ajutati deoarece sunt primarii care nu stiu cum sa rezolve aceasta situatie.Va multumim
am absolvit cursurile universitatii de drept si administratie publica Spiru Haret,facultatea de drept Bucuresti in anul 2011, am primit o adeverinta din care rezulta acest fapt;mentionez ca lucrez intr-o institutie de stat(bugetara),la scurt timp am fost promovata in functia de consilier asistent.Astazi , dupa 3 ani de la absolvire universitatea nu este in posibilitatea de a-mi elibera diploma de licenta ci doar o alta adeverinta care specifica cum ca ar fi valabila pana la eliberarea diplomei.Intre timp curtea de conturi,sau ...nu stiu exact cine, a emis un decret si o adresa prin care absolventii care nu pot obtine diploma de licenta sunt retrogradati in functia precedenta,in cazul meu referent superior.Intrebare : de ce aceasta adeverinta,care se pretinde a fi un act oficial , nu poate sa fie luata in calcul si eu sa pot fi promovata asa cum se cuvine...si ce actiuni ar trebui sa intreprind pentru a beneficia de acest drept.Mentionez ca universitatea nu poate elibera diplome , cu toate ca a chemat in instanta atat ministerul invatamantului cat si firma care tipareste aceste diplome,in prima instanta a castigat instanta obligand firma respectiva sa tipareasca diplome dar ministerul invatamantului a facut recurs, asta fiind prin luna mai 2014 si cum este posibil ca nici pana astazi sa nu fie listat recursul la curtea de apel(parca) Bucuresti.Stiu ca sunt in situatia mea multi absolventi ccirca 50000 ,cu speranta ca voi primi un sfat bun va multumesc pentru timpul dvs.
am si eu o intrebare: care este legea sau articolul din lege prin care am posibilitatea ,eu salariat bugetar,sa actionez in judecata un director care are un comportament injurios si agresiv la adresa mea, chiar ducand pana la amenintari . Va multumesc mult.
o persoana a incheiat o declaratie de asigurare CAS , la Casa de Pensii,a platit contributia pana in octombrie 2010,inclusiv,in decembrie 2010 a decedat,sotia lui s-a prezentat la casa de pensii in ianuarie 2011 pentru a ridica ajutorul de deces,raspunsul a fost : nu are dreptul la ajutor de deces deoarece decedatul era debitor.Este corect??
in administratia publica posturile sunt blocate,dar seful serviciului si-a depus demisia si in situatia acesta a fost nevoie sa fie numita temporat alta persoana cu acordul ANFP-ului pentru a semna acte pentru a conduce serviciul.....intrebarea mea se referea la faptul ca unii sunt numiti interimar iar alti sunt numiti temporari,dar banuiesc ca atunci cand sunt numiti interimar exista 2 persoane pe acelas post(spre exemplu directorii care au fost demisi in baza unei ordonante si au castigat in instanta)iar persoana de care fac vorbire este numita temporar deoarece pe acest post nu mai este nimeni(titularul si-a depus demisia),repet in administratia publica(unele? ? !!) posturile sunt blocate. Oricum va multumesc pentru ajutor.
un sef serviciu si-a depus demisia ,in locul lui a fost incadrat un alt coleg de serviciu care indeplinea conditiile conform legii 188/1999 si cu acordul ANFP-ului ,dar nu a fost numit interimar ci temporar...care este diferenta?de ce nu a fost trecut interimar cum se intampla de obicei?