Buna ziua....Am construit pe casa mea,in 2007,un etaj din osb,fara autorizatie de extindere...Acum au venit cei de la primarie si imi cer actele....As dorii sa stiu la ce sa maastept ptr aceasta constructie,si modificarea gardului....Multumesc anticipat...
Buna seara....Am un baietel de 5 luni...Primesc indemnizatie ptr el,pana in august 2014...Sunt din nou insracinata...Intrebarea mea e....,daca mi se va da si a doua indemnizatie,incepand cu 30 august 2013,ptr urmatorii 2 ani,sau, daca e posibil ca,ptr cel de al doilea copil sa ramana sotul meu acasa ptr cresterea lui,beneficiind el de indemnizatia lui ptr urmatorii 2 ani.....
Buna seara....Ma confrunt cu anumite probleme legate de succesiune...Bunicul meu,e decedat in 1988,mama mea decedata in 1994,iar bunica decedata in 3 mai 2012....Mostenitori sunt 3 la numar,eu ca nepoata,plus 2 unchi,care sunt de acord sa renunte la partea lor in favoarea mea...Nelamuririle mele sunt.....
Cate succesiuni trebuie sa fac?
Daca bunicul a decedat de 24 de ani,se mai face succesiune dupa el?
Daca bunica a decedat de 4 luni,se mai plateste succesiune dupa ea?
Precizez ca,nu s-a dezbatut nici o succesiune ptr niciunul dintre defuncti,iar mie,imi sunt necesare,ptr a putea obtine titlul de proprietate,adica cadastru si intabulare....Mentionez ca,inainte de decesul bunicii,sa deschis o actiune de uzucapiune,deoarece terenul si casa,le stapaneste din 1970,iar pe vremea aceea,se faceau roluri la primarie,dupa care,sau platit impozitele aferente...
Multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Buna ziua....De 3 sapt,primesc mandate postale,pe numele unei persoane,X,care,a stat cu chirie,legal,la o alta proprietate pe care o detineam impreuna cu mama mea...In aprilie 2007,am incetat contractul de inchiriere,deoarece acea proprietate sa vandut.Mentionez ca,atat cat si mama,aveam adresa pe aceiasi strada la un alt numar,adresa unde figurez de cand m-am nascut....Mama mea a decedat in noiembrie 2007...Persoana X care a stat cu chirie in proprietatea CARE sa vandut,a plecat cu de la noi, cu chiria neplatita pe 3 luni,si a vandalizat si casa, cand au plecat in miez de noapte....Afland de cateva zile ca persoana X are mutatie pe adresa unde locuiesc doar eu si sotul meu,am mers la politie,la evidenta populatiei,sa vad ce se intampla,si sa aflu cum pot anula mutatia persoanei X...Surpriza!!!! Nu mi-au putut spune decat ca da,persoana X,figureaza la adresa mea,dar ca,nu imi pot da relatii despre asta ptr ca sunt CONFIDENTIALE....Nu mi se pare normal...In fond sunt mostenitoarea mamei mele,chiar daca nu am facut succesiunea dupa ea din cauza taxelor mult prea mari ptr salariul meu....Ma poate ajuta cineva cu un sfat,sa pot lamurii aceasta problema???Eu banuiesc ca mama a dat semnatura ptr mutatia persoanei X,desii in contractul de inchiriere apare o alta adresa...Dar si asa,mama nu mai este,iar eu nu vreau sa figureze la adresa mea...Pot aparea datorii de la banci,amenzi ratb,etc,pe numele ei dar adresa mea,care imi vor complica viata in momentul in care vreau sa imi vand proprietatea...Am inteles ca pana la expirarea C.I.,in caz de furt sau pierdere isi poate obtine C.I. provizorie,fara acordul meu...E adevarat????Va rog un sfat legal care sa ma ajute....Va rog!!!! Multumesc anticipat tuturor....
Buna seara...Am intrat de curand in concediul prenatal....Insa,sunt nedumerita privind calculul acestuia....Ma poate ajuta cineva in privinta asta? Mentionez ca am salariul minim pe economie din 2007 de cand m-am angajat...Multumesc anticipat ptr raspunsuri....
Buna ziua....Tocmai am aflat ca o persoana are mutatia la adresa mea,unde nu locuiesc decat eu si sotul meu....Cum am aflat??Era inscrisa pe tabelul de vot....De aproximativ o luna,mi-au tot venit niste mandate postale pe numele acestei persoane,dar cu adresa mea....Nu m-am impacientat ptr ca,mereu sau facut confuzii in legatura cu strada mea,existant atat o strada cat si o intrare cu acelasi nume....
As vrea sa stiu cum ii pot anula aceasta mutatie??????Multumesc anticipat....
Buna seara...Bunicii si parintii mei,au locuit la tara...Bunica mea,a murit in 1989,lasand in urma,3000 mp teren intraviran plus o casa din paianta,si 3 pogoane de teren extraviran agricol...De atunci si pana acum,nu sa facut o succesiune dupa bunica,iar eu la randul meu,nu am facut dupa parintii mei,care au decedat in 1999 si 2007...Impozitul a fost platit,insa pana anul acesta nu am aflat ca eu platesc doar ptr terenul agricol,nu si ptr terenul de casa(casa a scos-o mama mea de la impozit acum 8 ani deoarece se surpase)...Nu am nici o copie a ctului de teren,deoarece,in 2007 mi-a luat foc casa,arzand in proportie de 90%....As vrea sa stiu,daca,este posibil,ca fratele tatalui meu,mostenitor ca si mine,ar fi putut sa faca succesiunea dupa bunica fara instiintarea mea(suntem in relatii dar el e de fel un om ascuns),ca apoi sa instraineze acel teren....,si ce as putea face sa imi recuperez partea de mostenire,avand in vedere ca s-a comis o ilegalitate...Multumesc anticipat ptr raspunsuri...
Buna seara...Data nasterii va fi la sfarsitul lunii august...Eu semnez acele cereri de fara plata ptr 5 zile lunar(mai putin ianuarie cand am semnat ptr 17 zile),din luna iulie 2011.... Daca patronul imi schimba programul de lucru de la 8 la 6 ore,ca sa nu mai semnez acele 5 zile de fara plata,ma afecteaza la indemnizatie??/ Multumesc anticipat ptr raspuns.
Multumesc ptr raspuns....Poate ca nu m-am exprimat corect...Firma la care lucrez,plateste impozit pe salariu,mai putin pe cele 5 zile pe care ne-a obligat ca facem cerere de concediu fara plata..In luna inanuarie,firma fiind inchisa din cauza viscolului,ne-a pus sa facem cerere ptr 17 zile de fara plata...De cele 30 de zile de fara plata depasite in ultimele 12 luni anterior nasterii,am aflat de la fortele de munca,ptr ca eu,din sept 2011 si pana acum,am depasit 30 de zile fara plata...Tocmai de aceea sunt ingrijorata....Ma puteti lamurii acum?Multumesc frumos...
Buna seara....Am incheiat un contract ptr tv si internet,pe 5 noi 2010...nici acum nu le am instalate,desii,de 2 luni s-a cablat pe strada mea,la casierie sustin ca nu isi pot onora contractul...ce e de facut????Mentinez ca nici partea cu eliberarea unui tel digi gratis,din contractul de telefonie,nu e respectata....Ce drepturi am privind acest contract nerespectat????? multumesc...