avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate KLMN

Activitate KLMN

Cred ca mesajul meu ajunge destul de tarziu. Incercati sa luati legatura cu creditorul sau cu executorul. Poate gasiti intelegere.
Reveniti cu noi informatii.
Răspuns la discuția State de plata nesemnate
Recunosc ca este lipsa de fair-play. Dar trebuie sa specific ca eu sunt angajatorul (patronul) si nu angajatul. Am pus aceasta intrebare pentru ca ma tem de o reclamatie de la un fost angajat. In caz ca se va face aceasta reclamatie, la ce sa ma astept ? Cat sa stau cu frica in san ? Exista prescriptie in cazul asta ?
Scuze pentru inversarea rolurilor.
Am fost angajat cu carte de munca la o firma timp de 2 ani. Mi-am dat demisia. In cei 2 ani de activitate cand am primit salariu nu am semnat decat de 2 ori statul de plata, in celelalte cazuri acestea au fost semnate de patron.
1. Mai pot face plangere dupa atat timp ca statele nu au fost semnate de catre mine ? Mentionez ca salariu l-am primit intotdeauna, atat cat mi s-a promis la angajare.
2. Am observat ca nici contractul de munca nu a fost semnat de mine. Imi amintesc ca atunci cand a fost depus la ITM nu am putut veni sa-l semnez si acesta a fost semnat de catre patron. Mentionez ca nu au fost restante la plata asigurarilor sociale, somaj, pensii, etc. Poate fi acuzat patronul de fals ?
Răspuns la discuția dilema - dobanda
Nu prea cred ca se poate considera acceptare tacita. Adica vrei nu vrei (semnezi sau nu semnezi) trebuie sa accepti hotararea bancii. Ganditi-va ca banca ar putea hotara o dobanda de 50 % pe luna. In aceste conditii daca creditorul nu-i convine, nu are nicio sansa. Daca semneaza atunci accepta dobanda, daca nu semneaza atunci se considera acceptare tacita.
Parerea mea este ca daca nu semnezi, contractul se va derula conform conditiilor initiale de credit cu dobanda respectiva.
Răspuns la discuția executare silita
Alocatia si indemnizatia de cresterea copilului nu pot fi supuse executarii silite. Daca acestea vin pe un card, banca nu are de unde sa stie ce fel de venituri au intrat pe card si ar putea sa va faca poprire pe acele venituri. Cel mai bine mergeti si discutati cu banca sau cereti ca alocatia si indemnizatia sa nu o mai primiti pe card. Riscati sa le pierdeti, iar recuperarea lor se mai poate face doar in instanta.
Nu sunt de specialitate, dar cred ca va pot confirma ca nu au voie sa va opreasca din platile compensatorii sau din somaj. Executorul respectiv nu avea cum sa stie ca pe cardul respectiv v-au intrat banii din somaj si plati compensatorii. Mergeti la executor si lamuriti problema. In caz ca nu gasiti intelegere puteti merge in instanta.
Locuiesc intr-un apartament dotat cu centrala termica, contor de gaze individual si apometre. Am un copil de 1 an si doua luni. Este firesc ca administratorul blocului sa treaca la intretinere si copilul ? Exista vreo lege in acest sens?
As vrea sa stiu de cand se considera ca se scurge termenul de prescriptie la o datorie la banca ? De la ultima plata facuta catre banca/somatie a bancii sau de la data cand trebuia facuta ultima plata conform desfasuratorului primit de la banca ? Cu alte cuvinte, cei cu credit pe 30 de ani trebuie sa astepte minim 30 ani +3 ?
Creditorul poate cere dezbaterea sucesiunii in locul debitorului. Nu stiu daca in practica se ajunge pana acolo.
Observ ca in ceea ce a scris initiatoarea subiectului, ca s-a vandut un apartament. Posibil ca acesta sa fi fost pe numele debitoarei. Intrebare:
Cu cat timp trebuia vandut inainte, pentru ca banca/instanta sa nu considere rea vointa pentru a prejudicia banca ?
Pentru ca nu am mai putut rambursa creditul unei banci,ma astept sa fiu executat silit. Nu am proprietati, locuiesc la socrii, si prin urmare singura varianta ramane sa-mi opreasca 1/3 din salariu. Socrii urmau sa ne cumpere un apartament, dar dat fiind situatia actuala nu mai pot face lucrul acesta. Totusi, exista posibilitatea sa cumpere pe numele copilului nostru, dar acesta este minor (4 ani). Intrebare:
1. Daca face act de vanzare-cumparare pe numele copilului, avand ca procurator de fonduri chiar pe socrii mei (bunicii copilului), exista posibilitatea ca acesta vreodata sa fie atacat de alti mostenitori ai socrilor mei ?
2. Pot fi trecut eu ca procurator de fonduri in actul de vanzare-cumparare, fara a exista riscul ca banca/firma de recuperare sa se atinga de acel act al copilului meu si sa ceara executare silita a apartamentului nou cumparat ?