avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate tonyyyy

Activitate tonyyyy

Răspuns la discuția demisie fara preaviz
ALT GEN DE DEMISIE.
In legatura cu Asociatia de propietari.
Presedintele asociatiei de propietari a afisat in luna octombrie 2008, in avizierul de la intrarea in bloc un anunt semnat, prin care declara ca a demisionat din functia de presedinte al asociatiei de propietari. Cu mult timp inainte de asta s-a declarat "Presedinte onorific" pe motiv ca nu era remunerat. Remuneratia a refuzat-o la data alegerii sale. (Are atelier particular in incinta condominiului.)
De atunci, asociatia nu are presedinte si nicio adunare generala nu a fost convocata din anul 2005.
Intrebari: Care legi guverneaza institutia demisiei, cu aplicare si la asociatia, care este conform statului sau, "persoana juridica romana de drept privat, nonprofit."? Cine poarta raspunderea asupra celor intamplate in timpul si dupa demisia presedintelui ales?
Accept orice sfat competent, dar rog insistent sa nu se faca referire la vreun demers catre primaria de sector. Asociatia nu plateste taxe nici la bugetul de stat, nici la bugetul local. Am facut 3 referate si mi s-a raspuns in deradere.
Multumiri anticipate celor care ma ajuta! Tony.
JUSTITIA, numai in antichitate era "LEGATA LA OCHI"
Astazi vede si aude totul, pentru a observa cat de mult se inclina balanta justitiei catre talerul cu bani... Daca se inclina mai mult, castigi. Daca se inclina catre terezia dreptatii, fara echilibrul "cuvenit", pierzi! Chestia asta se intampla in unele (sau in multe) procese.
S-a vorbit cu ani in urma despre inregistrarea discutiilor petrecute in salile de judecata. Daca nu ma insel, s-au facut si dotarile necesare. Si?!!...Si, ce daca am suportat noi toti banii aruncati in zadar? !

M-am judecat intr-un dosar, in caliate de reclamant, privind un certificat medical fals, eliberat de un medic pensionar care nu poseda autorizatie de libera practica
in domeniu pentru care a emis certificatul. Era medic oftalmolog, iara diagnosticul inscris de dansul pe certificat era de "viroza respiratorie cu manifestari pulmonare".
La falsificarea certificatului si a parafei aplicate de catre medic, au contribuit in mod real : avocatul faptuitorului care din intamplare era fiul medicului
, care medic era, tot din intamplare, vecinul de apartament al faptuitorului.
Procesul a inceput la data de 22.08.2003 si s-a termninat la data de 8.10.2007 prin respingerea Contestatiei in anulare ce am formulat-o prin calea extraordinara.
M-am judecat in noua dosare si la fiecare infatisare, in mod "aleator", in completul de judecata intra un judecator, sau un procuror, sau un grefier care ma mai judecase anterior.
Doresc sa ajung sa vorbesc despre judecatorul [editat de admin]. Acesta m-a judecat in primul recurs, in anul 2004, decizie penala care ADMITE RECURSUL.
Deasemenea jud. [editat de admin] ma judeca si in anul 2007, ocazie cu care mi se RESPINGE RECURSUL. Judecatorul [editat de admin] razgandindu-se intre timp!

INTREBARE: Pot sa actionez impotriva jud. [editat de admin] despre care se presupine a avea si alte interventii dubioase in meseria sa? Aceasta, pentru a ajunge la o eventuala revizuire a procesului meu.

Ar mai fii ceva. "Pestele de la cap se impute" ,zice vorba. Dar mai zice ca "numai de la coada se poate curata"! In procesul meu, inca din stadiul cercetarii prealabile savarsita la politie, acelasi politist a efectuat cercetarea de doua ori consecutiv. Prma data, apoi tot acelasi politist si a doua oara, dupa trimitre de catre tribunal in urma recursului castigat de mine. De aici, de la coada, incepe sa miroase urat.
In rest, un avocat face tot ce este necesar pentru a isi salva tatal, alaturi de care a recurs la falsificarea unor documente oficiale, bazandu-se pe relatiile favorizate de catre colegii sai justitiari. Antonio.

Observatie admin: pe acest forum se discuta ideile si nu persoanele. Prin urmare, va rog sa nu mai mentionati nume de persoane in interventiile dvs. Multumesc.
Domnule avocat,
Va rog pentru un sfat. In baza unei conventii civile de prestari servicii incheiata pe durata limitata, am lucrat ca presedinte al Comisiei de cenzori din cadrul Asociatiei de propietari. La doua luni dupa expirarea duratei limita, mi s-a sistat plata indemnizatiei, fara sa fiu anuntat de aceasta masura. Am continuat sa imi desfasor atributiile de cenzor. Mentionez ca asociatia la care ma refer nu mai are pesedinte si nici comitet executiv. Intreb: pot recupera c/v muncii prestate si in care mod? Va multumesc foarte mult! Tony.

elga 50, Citez:"CUM SE POATE SCHIMBA CONDUCEREA INEFICIENTA SAU ABUZIVA?" Este cu adevarat, un subiect deosebit de important. Multe din problemele dezbatute pana acum, pot fi intelese direct din textul Legii nr.230/2007, necesitand numai unele lamuriri si explicatii, explicatii postate cu pricepere si bunavointa de catre unii utilizatori. Problema expusa mai sus de catre utilizator elga, nu are rezolvare fara o interventie hotarata pe toate caile posibile. A devenit o racila a societatii activitatea unor administratori si presedinti de condominii, care nu se mai sfiesc si nu au de ce sa se teama. Chestia cu convocarea adunarii generale, alegerea altor membri este poezie. Administratorul are propietari pusi la intretinere cu persoane mai putine decat in realitate.Are propietari cu gradinita in apaartament, are propietari carora nu le-a calculat niciodata penalitati de intarziere la plata. Astfel este sigur de reusita si pe viitor. Discut in perfecta cunostiinta de cauza. Putem oare schimba aceste conduceri ineficiente si abuzive? Sa vedem cum! Cu stima, Tony.
Răspuns la discuția Returnare produs cumparat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La fel patesc si eu cu un aparat foto marca BENQ, cumparat de la "Altex". Am constatat ca bateriile se consuma dupa cateva poze. Nu exista intructiuni de folosire traduse in lb.romana,etc. Ma plimb cu el de 15 zile.
Nu putem sa facem nimic .Ei ne ignora, avind averi si avocati bine platiti. Noi, avem in sfarsit, posibilitatea si dreptul de a ii injura tare si cu foc! Avantajele "revolutiei".! SIC!!!
Tony.
Răspuns la discuția Banca din gradina blocului
Scuze! Insa eu vad altfel problema. In privinta zgomotelor, chestiunea este reglementata de lege. Nu imi amintesc exact, dar, parca, plafonul maxim admis in ce priveste traiul in acelasi condominiu este de 80 decibelli. Bancile stau bine unde sunt fixate, daca au mai mult de 80 cm.de fereastra dvs.
Am impresia ca defectiunea se afla in interior, nu in afara blocului. Pe langa acele banci, se pot juca cativa copii, nu? Nimeni nu le interzice. Stimata doamna, atunci veti auzi galagie...
Traiul in comun ne obliga sa suportam anumite inconveniente. Cred ca doamna nu ar suporta nici sa vada o pisica cocotata pe spatarul bancii. I s-ar parea, ca ar putea sa miaune prea tare...In acelasi bloc sunt tot felul de oameni, printre care si multi...carcotasi. Tony.
Scuze ca m-am bagat intre fiarele dvs. insa am la activ 36 de ani de experienta in lucrul cu aceste fierotenii, Si in santier si in fabrica.
Alta este problema mea, si am fost atras de titlul privind instructiunile de folosire.
SUNT SAU NU SUNT OBLIGATORII ? Aceasta este chestiunea! Deci, am cumparat un aparat foto. NU spun magazinul nici marca aparatului, pentru ca ma aflu in faza tratativelor si al plimbarilor de colo-colo...Dupa folosirea aparatului timp de cateva zile, am observat ca apratul consuma bateriile elecrtice set dupa set, dupa cateva poze. In al doilea rand, nu mi s-au dat instructiuni de folosire decat fff. sumare. Adica denumirea butoanelor. In pachet am primit un "Ghid rapid", nefolositor pentru un neinitiat,precum si un CD tradus in aproape toate limbile pamantului, mai putin limba romana. Trei zile, un foarte amabil lucrator al magazinului, care s-a ocupat de mine cu toata bunavointa, mi-a comunicat ca niciunde nu a gasit instructiuni de folosire ale aparatului, traduse in romaneste.
Am apelat la firma care patroneaza magazinul, cu rugamintea de a aproba inlocuirea apartului cu un alt aparat similar, insa cu acumulator si alimentator detasat. Am fost refuzat, cerandu-mi sa apelez la "Servce", ca numai acestia pot inlocui aparatul ,daca constata un defect de fabricatie. Eu nu am acuzat defect de fabricatie si am cerut inlocuirea din urmatoarele motive:
- nu mi s-a comunicat de catre vanzator ca pentru acest aparat am nevoie si de o sacosa de baterii,
- nu am vazut un anunt care sa specifice ca oricare prdus scos din pravalie nu se mai returneaza,
- nu pot folosi aparatul daca nu am cum sa ma instruiesc pentru aceasta,
-este pus in comert un produs fara instructiuni in limba romana.

Oare sunt deajuns? Ce ar mai tebui sa fac, la cine sa mai apelez si cui ar trebui sa multumesc pentru un sfat pretios?
Multumiri tuturor care citesc! Tony.

Nu sunt jurist, dar din punct de vedere tehnic, consider ca responsbilitatea pentru conservarea in bune conditiuni a unor produse metalice revine celui care le are in posesie. Daca la livrarea marfii, primitorul nu a specificat in actele receptiei cantitative si calitative starea de defectiune a marfii, cum ca ar prezenta urme de rugina pe o anumita suprfata, de aici, toata responsabilitatea trece asupra primitorului. Acesta, chear constatand ulterior pete de rugina pe suprafata marfii, avea obligatia sa le indeparteze , sau daca nu era posibil, trebuia sa ia masuri de conservare. Adica sa pulverizeze peste materialele metalice un strat de ulei ars -asta cel mai la indemana- sau alte metode de conservare impotriva oxidarii.
Tony.
Am cumparat un aparat foto marca BENQ, de la "ALTEX " str. I. Mihalache. La cumpararea produsului nu am fost informat asupra faptului ca bateriile electrice se descarca numai dupa cateva fotografii. In plus, nu il pot folosi deoarece nu are instructiuni de folosire complete. In pachet am gasit doara cateva randuri. CD-ul nu contine traducerea instructiunilor si in limba romana. Am solicitat vanzatorului si dupa cateva zile de interventii mi s-a spus ca nu are nimeni aceste instructiuni in lb.romana.
Am solicitat inlocuirea cu alt aparat similar, cu acumulator si incarcator separat. Am primit raspuns de a ma adresa la service si daca este defect din fabricatie, poate fi inlocuit. Totusi, nu pot folosi aparatul, din vina exclusiva a furnizorului. Cui ma pot adresa? Va multumesc! Tony.
SOLICIT lamuriri asupra unei probleme. Am incheiata o Comventie civila de prestari servicii pe durata determinata, cu Asociatia de propietari. (Cenzor)
Durata conventiei era: 10.05.2005-10.05.2008. Din luna nov.2008, nu mi s-a mai platit indemnizatia prevazuta in comventie, fara sa mi se aduca la cunostiinta incetarea de fapt a relatiilor de munca, fiind lasat in continuare sa prestez munca de cenzor. Am fost ales ca presedinte al comisiei de cenzori, intr-o adunare generala a propietarilor si reales in ultima adunare care a mai avit loc.
Intreb daca s-a procedat legal sistandu-mi -se indemnizatia fara sa fiu avizat?
Deasemenea daca angajarea unui cenzor din afara condonimiului este legala fara aprobarea adunarii generale a prop.?
Multumesc pentru orice sfat competent! Tony.