vasi2007
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este suficient ca ati depus la banca dovada ca tatal Dv. a decedat. In calitate de mostenitori legali aveati dreptul si trebuia sa va asigurati ca contractul de credit a fost inchis.
Sentinta s-a pronuntat in urma unui proces in care tatal sau mostenitorii au fost citati. Daca nu ati fost citati puteti formula contestatie in anularea hotararii.
In cadrul contestatiei la executare trebuie sa cereti si suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei.
Separat, si numai dupa ce ati depus contestatia la judecatoria care a pronuntat hotararea si obtineti un certificat de grefa cu numarul dosarului astfel format, trebuie sa faceti cerere de suspendare provizorie a executarii - se judeca in procedura de urgenta cu dare de cautiune care este de 10% din suma contestata si se achita anticipat, recipisa de consemnare se ataseaza la cererea de suspendare provizorie.
Consultati un avocat si angajati unul sa va reprezinte in instanta.
vasi2007
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu aveti o clauza expresa in contract care sa interzica cesiunea contractului catre terti, puteti sa il cesionati fiului Dv. si apoi el (sau mandatarul lui, respectiv Dv. ) poate incheia contractul de vanzare-cumparare pe numele lui.
Nu ati oferit totusi toate datele si motivul pentru care notarul. Fiind vorba de un apartament nou contractat in 2023 cota de TVA este de 5% (cu conditia ca pretul de vanzare sa fie sub 120.000 euro si contractul de vanzare sa se incheie pana la sfarsitul anului 2024).
Daca fiul Dv. domiciliaza in Germania nu va putea beneficia de aceasta facilitate fiscala si va trebui sa achite TVA de 19%.
Daca dezvoltatorul este de acord, puteti proceda cum v-a recomandat dl. avocat dar atunci TVA-ul va fi de 9% in loc de 5% .
Sunt prea multe informatii lipsa: Socrul doamnei (proprietarul casei) mai traieste? Daca da, atunci firmele de recuperare creante nu pot executa silit casa.
Notificarile de la IFNuri si somatiile de la executor au fost emise pe numele doamnei sau al fiului acesteia?
Daca au fost emise pe numele fiului (chiar la adresa de domiciliu a mamei) atunci momentan nu o pot executa silit pe doamna. Aceasta nu ar trebui sa mai asculte minciunile reprezentantilor firmei cum ca vor executa silit pensia si casa, interesul lor este sa o determine sa achite ea datoriile fiului - calea cea mai simpla si rapida pentru ei de a valorifica creanta.
Daca au fost emise pe numele doamnei, este imperios necesar s contacteze un avocat - pentru a formula un raspuns scris adecvat, s-ar putea sa trebuiasca formulata o contestatie la executare!
Daca indeplineste conditiile prevazute de lege ar putea solicita ajutor public judiciar pentru cheltuieli judiciare.
Mostenitorii raspund pentru datoriile defunctului in limita a ceea ce "au primit" din mostenirea acestuia.
Intrucat nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma fiului doamna nu are calitatea de mostenitor al lui (ci momentan doar de succesibil) si poate refuza mostenirea. Ar trebui sa nu se grabeasca insa, trebuie analizat daca nu cumva are mai mult de pierdut daca refuza mostenirea.
Daca fiul nu a acceptat succesiunea dupa tatal decedat prin declaratie de acceptare (autentificata la notar sau sub semnatura privata) si nici nu a intreprins demersuri care sa poata fi interpretate ca o acceptare tacita a mostenirii si a trecut mai mult de un an de la decesul tatalui, doamna se poate apara in eventualitatea unui proces cu firma de recuperare invocand neacceptarea de catre fiu a mostenirii de pe urma tatalui.
Toate aspectele privind succesiunea socrului (daca e cazul), a sotului si a fiului pot fi clarificate in cadrul unei consultatii la un notar, urmata eventual de dezbaterea succesiunii dupa acestia.
vasi2007
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru complexurile rezidentiale nou construite trebuie asigurat un numar de locuri de parcare pentru vizitatori in plus fata de numarul de unitati locative (5% sau 10%). Verificati cum a fost emisa autorizatia de construire de catre Primarie.
Administratorul complexului trebuie sa asigure accesul permanent in complex (chiar prin desfiintarea barierei daca nu poate asigura supravegherea permanenta).
Este adevarat ca dupa inchiderea autorizatiei de construire si receptia finala din partea Primariei, in majoritatea cazurilor acele locuri pentru vizitatori sunt vandute doritorilor, nu exista o interdictie legala.
Ati facut Proces-Verbal de predare-primire a posesiei apartamentului cu mentionarea tuturor "prejudiciilor"? Puteti sa ii cereti vechiului proprietar sa remedieze/sa suporte constul reparatiilor - atat al deteriorarilor vizibile (tencuieli, usi, obiecte sanitare nedemontabile) cat si al viiciilor ascunse (de ex. conducte fisurate, instalatie electrica defecta, probleme cu canalizarea/scurgerea la baie etc.). Asigurati-va ca puteti documenta cererea (mesaj scris, notificare prin avocat ori executor judecatoresc).
Ati mentionat indexul contoarelor de electricitate, apa, etc. pentru ca fostul proprietar sa plateasca ceea ce a consumat?
Daca hotararea nu este redactata puteti solicita prin cerere scrisa eliberarea unui certificat de grefa cu solutia pronuntata de instanta de apel cu mentiunea definitiva. Trebuie sa platiti o taxa judiciara de timbru de 1 leu la primaria localitatii in care aveti domiciliul. Cererea, taxa judiciara, timbre postale si eventual un plic le trimiteti pe adresa Tribunalului sect. 2 sectia civila si le solicitati sa va transmita prin posta certificatul/hotararea (in cazul in care aceasta este redactata). Sunati in pralabil si vorbiti cu cei de la arhiva instantei.
Pentru legalizarea hotararii trebuie sa platiti o taxa judiciara de timbru de 5 lei la primaria localitatii in care aveti domiciliul.
vasi2007
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
AlexGM a scris:
Am fost nevoit sa merg la executor intrucat nu primisem prin posta plicul cu actele de executare si vroiam sa le cer executorului. Am aflat de executare doar prin faptul ca banca m-a instiintat ca s-a infiintat o poprire.
Ati primit pana la urma adresa de instiintare a infiintarii popririi de la executor? Daca nu, este un motiv pentru a cere anularea procedurii popririi pe conturi.
vasi2007
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu confundati riscul (=probabilitatea) crescut de accidentare atunci cand copilul sau oricare alt pasager circula fara centura de siguranta cu "punerea vietii in pericol".
De ex. expunerea la o substanta toxica sau administrarea unei supradoze de medicamente care au ca si consecinta afectarea severa a starii de sanatate care necesita interventie medicala imediata sunt fapte care pun viata in pericol.
De altfel si sanctiunea prevazuta de lege pentru neutilizarea centurii de siguranta in timpul mersului este una usoara-moderata corespunzatoare unei contraventii iar nu una corespunzatoare unei infractiuni.
Faceti vorbire despre "acele aparate" - la controlul 'gratuit' ati primit cumva si aparate auditive de la firma respectiva?
La acel moment este posibil sa fi semnat si altceva (contract) in afara de confirmarea ca ati beneficiat de control gratuit?
Factura este semnata de catre dumneavoastra? Formulati un refuz la plata pentru acea factura pe motiv ca nu ati achizitionati nimic de la ei si depuneti-l la dosar si transmiteti-l si firmei care a emis factura cu confirmare de primire.
La fond ati solicitat respingerea cererii de divort sau respingerea (intregii) cereri a reclamantei?
Solicitarea de respingere a cererilor reclamantei - inclusiv a cererii de stabilire a domiciliului minorului- echivaleaza cu o cerere de stabilire a domiciliului minorului la celalalt parinte. Astfel, daca in urma probatoriului administrat in cauza ar rezulta ca parintele care a introdus cererea de divort si de stabilire a domiciliului minorului la domiciliul sau nu "corespunde" moral/emotional/afectiv/material, prin prisma art. 919 alin 2 cpc., instanta, din oficiu, ar trebui sa dispuna stabilirea domicilului minorului la parintele mai "corespunzator".
Prin hotararea de divort sotul-parat nu este decazut si din drepturile si obligatiile de parinte, iar una dintre obligatii este aceea de asigurare a ocrotirii minorului, incluzand locuinta corespunzatoare.
Fie ca sarbatorile acestea sa aduca intelepciune ambilor parinti a.i. sa actioneze in interesul copilului.