avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate ruksandra

Activitate ruksandra

Buna ziua. Vreau sa stiu daca o hartie scrisă de mana acum 20 ani precum ca sa vândă o bucată de pământ are vreo valoare in prezent si daca nu are, ce ar trebui facut ca sa fie un document legal? Mentionez ca pe terenul respectiv stam de 20 ani, de cand s-a cumparat, doar ca abea acuma am vrea sa începem actele pt o casa care a fost făcută acolo si nu stim unde sa ne adresăm in legatura cu acea bucată de teren.
Am lucrat ca și lucrător comercial din august 2017 pana în octombrie 2018. Eu pe anul 2017 nu am avut nici o zi de concediu, iar pe anul 2018 am avut 12 zile. Vreau și eu sa știu ce se întâmplă cu zilele care nu le-am luat anul trecut, se mai plătesc sau nu. Este vreo lege în acest sens.
Bună ziua. Am lucrat ca și lucrător comercial într-un magazin timp de 1 an și 2 luni, iar acuma cât de curând mi-am dat demisia. La lichidare, angajatorul a comunicat ca în urma inventarului a ieșit o gaura destul de mare pe care va trebui sa o suportam eu și cu colegul meu. Vreau sa știu dacă este vreo lege prin care el hotărăște cât se oprește la inventar, ținând cont ca au mai fost inventate pe minus și nu s-a oprit nimic.
Răspuns la discuția Recuperare avans sala nunta
pt ca nu mi-am dat seama ca nu e art 6
Buna seara. Am nevoie de ajutor, mi-am inchiriat o sala de nunta in decembrie 2016, iar eu nunta o am pe 30 iunie 2018. La aceasta sala am dat un avans de 2000 lei. Cu sase luni inainte de nunta eu mi-am schimbat sala deoarece prima pe care o luasem era prea mica. Acuma eu vreau sa imi recuperez avansul de la prima sala,Exista vreo clauza care ma poate ajuta in acest sens? Precizez ca eu in contract am scris ca " pt incetarea contractului se va face in scris o cerere cu cel putin 60 zile inainte de eveniment si va atrage pierderea de catre beneficiar a avansului platit conform art. 6 din contract" (doar ca eu art. 6nu il am).
Aceeasi problema o am si eu si din cauza acelei diplome nu ma pot angaja unde doresc, daca ati gasit vreo solutie la problema, va rog sa imi spune-ti si mie.
Discuție diploma de bac
Buna ziua. Acum 2 ani am inceput o facultate la id, unde am lasat diploma de bac in original. Am platit jumatate de taxa de pe primul semestru,iar apoi nu m-am mai prezentat la facultate, ulterior fiind exmatriculata.Problema este ca acuma am nevoie de diploma de bac pentru angajare, dar cei de la secretariat nu vor sa mi-o de-a decat dupa ce platesc suma de 750 lei.Imi puteti spune ce ar trebui sa fac, pot reusi sa ii conving intr-un fel sa mi-o de-a fara a plati aceasta taxa sau pot sa fac de la scoala un duplicat?
Răspuns la discuția Dat in judecata de RDS
Ok si in cazut in care firma respectiva castiga procesul, iar eu nu am de unde da suma respectiva deoarece nu am nici un loc de munca, ce se poate intampla?
Buna ziua. De curand am primit un plic de la judecatorie potrivit caruia am fost data in judecata de catre Rds-Rcs . Eu am avut un abonament pentru internet de la ei pe care l-am folosit cateva luni, iar ulterior m-am mutat si nu am mai reziliat contractul cu ei, am o datorie totala de 150 lei. Acuma aflu ca am de platit valoarea de 1.500 lei, aici intrand datoria catre ei, plus un echipament pe care nu l-am primit niciodata de la ei. Intrebarea mea este ce se poate intampla daca nu ma prezint la judecatorie, ce mi se poate intampla?
Am un apartament cu 2 camere (in jur de 23000 de euro) pe care vreau sa il trec pe numele altcuiva dar fara sa primesc nici un ban in schimb, doar sa schimb numele proprietarului. Problema ca la mine sunt datorii la intretinere in jur de 25 de milioane (lei vechi) si din aceasta cauza sunt dat in judecata, datorii la caldura si curentul este oprit. Vreau sa stiu daca se pot face acte notariale pe a schimba proprietarul, iar toate datoriile sa ii revina noului proprietar si sa plateasca acesta in timp.