avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate pia_ionita

Activitate pia_ionita

@radu palu, ce data de introducere era in RNNEL? Dupa ce ati aflat data, sa inteleg ca nu va mai interesa sa contestati testamentul in instanta?
@Nevrie, CNP-ul a fost adaugat ulterior pe certificatul de nastere, poate cand v-ati schimbat buletinul, nu era la data emiterii. Actul normativ referitor la CNP este din 2 martie 1978.
Sesizati conducerea institutiei de invatamant si Inspectoratul scolar
Puteti negocia cu al doilea angajator sa va mareasca salariul cu o suma care ar compensa o parte din contravaloarea tichetelor de masa. Nu are rost sa riscati sanctiuni.
In CIM este stipulat ca sunteti platit la un nr de km minim - maxim? Daca nu, angajatorul nu o sa va plateasca conform unui anunt de angajare. Pentru salariul nevirat in cont puteti anunta ITM-ul.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper sa n-am dreptate, dar poate fi un mod de a "scoate bani" de la diversi cumparatori santajand cu faptul ca e minor. Ce lege interzice ca un tanar de 17 ani sa vanda ceva? Minorii care au împlinit 16 ani pot semna contracte de munca fara sa aiba nevoie de acordul părinților sau al tutorelui si nu pot cumpara si vinde lucruri? Fapta incriminata este aceea de furt de la parinti si nu aceea de a vinde un telefon.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu personal va dau dreptate. Sunt angajatori care nu platesc pauza dar sunt si altii care considera ca e normal ca angajatul sa manance tocmai ca sa dea randament si sa fie productiv. Ce ma mira este ca aici comentariile sunt in favoarea angajatorului, fara sa mai conteze sanatatea fizica si mintala a angajatului, ci sa primeze banul. Iar noi sa muncim si sa platim taxe si contributii. Nici macar pauza de masa sa nu fie un drept elementar? Este cineva platit cand angajatii sunt deranjati de patroni in concedii sau in afara timpului de munca?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta intamplare mi-a amintit de ziua cand am dat examenul de traseu iar un pieton in stare de ebrietate era pe mijlocul trecerii de pietoni si-mi facea mie semn sa trec. Politistul atat astepta sa fac :)) ca sa ma pice. In spate se claxona in disperare. Am avut rabdare si un timp ne-am facut semne reciproc, eu ca el sa treaca si pietonul mie sa-mi continui drumul. Nici la mine n-ar fi putut cobori politistul sa-l indemne sa treaca. Intr-un final a traversat, iar eu am luat permisul.
Dvs ati avut ghinion, dar o sa fie mai bine data viitare. Bafta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie mi-a corectat o eroare importanta dintr-un act de vanzare cumparare fara sa perceapa niciun onorariu. Am depistat eroarea dupa 11 ani, la o succesiune si am sunat notarul care a corectat ce gresise.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este whatsapp de firma, se incadreaza la incalcarea regulamentului intern si se poate face o sesizare conducerii firmei si/sau comisiei de etica. Acestia sunt obligati sa ia masuri, colegul sa fie cercetat de comisia de disciplina si daca este gasit vinovat, vor fi stabilite sanctiuni disciplinare si/sau financiare pentru colegul care va hartuieste.