avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate Cristia10

Activitate Cristia10

E sanatos sa va duceti si veti afla acolo despre ce este vorba. Si acolo puteti spune ca nu aveti idee de situatie. Dar este necesar sa va prezentati. Eu va sfatuiesc sa nu va alertati sau ingrijorati.
dupa un an, laptopul in firma va avea o alta valoare si daca vi-l vinde cu factura (cu un pret mai mic decat cel de achizitie) nu va trebuie nici un fel de notar. Pana la urma aveti factura si chitanta cum ca ati dat x suma de bani pe el si este suficient. Iar firma nu-l mai are in inventar. Dar e cazul sa-l intrebati chiar pe seful dvs.
Răspuns la discuția Santaj
Fiecare lucru pe care il faci presupune un set de riscuri. Vorbeste cu prietena - ea il poate "domoli" pe fratele ei. Spune-i si lui ca decizia a fost a ei si ca tu nu ai incurajat-o cu nimic.
Dar nimic nu-l va putea opri sa nu vorbeasca cu parintii tai (care inteleg ca nu stiu cu ce te ocupi tu). Ce varsta are prietena?
Cea mai la indemana solutie este sa va intelegeti cu vecinul. Din pacate aveti nevoie de semnatura lui pentru acordul de functionare si fiecare zi fara acesta va va afecta afacerea. Stiu ca astfel de vecini pot fi tare dificili - dar daca nu puteti sa vorbiti cu el, un mediator poate fi solutia.
Din punctul de vedere al bancii dvs sunteti cel care a beneficiat de bani, nu conteaza ce ati facut cu ei. Deci sunteti bun de plata. Ce dovezi aveti ca i-ati dat fostuui sef banii? Cu fostul sef va trebui sa va luptati sa va obtineti banii inapoi dar la banca ... tot dvs ii veti da.
Nu inteleg insa cine este in executare silita.
Răspuns la discuția concediu de casatorie
Depinde unde lucrati, dar, din cate stiu eu nu mai exista Contract Colectiv de Muncă la nivel naţional, întrucât a fost denunţat. Un nou Contract Colectiv de Muncă pentru anii 2011 - 2014 nu a mai fost înregistrat la Ministerul Muncii, pentru că, odată cu intrarea în vigoare a Legii Dialogului Social, nu se mai negociază un Contract Colectiv de Muncă la nivel naţional.

În aceste condiţii, pentru sectorul privat, aceste eveni­mente deosebite pot fi incluse în:

• regulamentul intern al companiei;

• contractul colectiv de muncă la nivel de unitate;

• contractul colectiv la nivel de ramură de activitate aplicabil.

Pentru bugetari exista insa cele 5 zile de concediu de casatorie dar logic ar fi sa le luati pe toate imediat dupa casatorie (este un fel de luna de miere), nu sa le cereti la 4 luni distanta. Este ca si cum as cere 1 zi pentru moartea fratelui, dar el a murit in 2012. Mi-e teama ca perioada maxima pe care o mentionati este mica ... sau cel putin asa ar fi logic sa fie!
Este intr-un sat? in mod normal administratia financiara, in cazul satelor - primaria - se ocupa de colectarea taxelor. Iar Garda Fianciara controleaza si micile afaceri, mai ales daca au un pont. Deci daca este o firma - Garda financiara este locul potrivit. Daca este doar o persoana care se pricepe la mobila si face un ban pe langa salariu ... nu stiu, dar banuiesc ca si pentru astfel de situatii exista o modalitate de cotrol/coercitie pentru ca nu plateste impozite pe veniturile suplimentare.
Dar inteleg ca supararea dvs este ca v-a pacalit la pret si de aceea v-ati decis sa-i faceti plangere ca sa va razbunati, nu? Nu ar fi mai usor sa discutati cu el si sa-i spuneti sau oferiti pretul discutat inainte de a face mobila? Daca este o firma banuiesc ca ati avut un deviz si l-ati acceptat. De acolo ar trebui pornita discutia. Ma gandesc ca va intereseaza mai mult sa iesiti dvs bine la pretul mobilei si nu cum sa moara capra vecinului. Sau va pare rau ca si-a facut o casa? Ca asta nu are nici o relevanta - daca este priceput probabil ca putea sa o faca cu costuri mici (inteleg ca el isi face mobila, corect?)
Eu inteleg ca acea casa de care vorbiti este monument istoric, corect?
Pentru ca ce ati facut dumneavoastra nu necesita autorizatie. Daca doar va reparati acoperisul ca sa nu ploua in casa (fara a face modificari de aspect al casei) - nu vad logica. Curtea - la fel. Puteti sa-i puneti mii de flori - e proprietatea dvs - doar n-o sa ne trebuiasca acum autorizatii pentru unde plantam bulbii si unde imprastiem semintele. Chioscul - daca este deschis si din lemn - este usor demolabil si nu se considera cladire permanenta - e mai greu sa justificati daca l-ati pus pe o sapa :( ... dar nici asa nu mi se pare motiv de scandal.
Sfatul meu este sa le cereti documentatia (desi eu nu pot crede ca va fac dosar penal), sa adunati pozele din trecut (sper ca ati facut cate ceva) si daca intr-adevar nu a fost doar o amenintare, ci este serioasa - cred ca e cazul sa apelati la un avocat. Probail ca va vor cere sa demolati chioscul, dar chestia cu acoperisul tot nu tine. Ca daca nu-l faceati atunci chiar se distrugea casa - monument sau nu. Sau ploaia le cere lor autorizatie de cat sa manance sau distruge peretii?
Cand ziceti zona protejata la ce se refera??? Stiati ca este cand v-ati luat imobilul?
Răspuns la discuția Taxa Radio-Tv
ce-ati facut pana la urma? mai aveti vreun raspuns de la ei?
sunt in acceiasi situatie (am primit instiintare de plata) si vreau sa le raspund similar cu ce ati facut dumneavoastra.
Răspuns la discuția Taxa radio tv de 960 pe firma
si eu sunt in acceiasi situatie - in instiintarea de plata am un mail si voi raspunde similar prietenului ... va tin la curent si as vrea sa aflu si eu ce ati rezolvat. Multumesc