avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate avLeon

Activitate avLeon

Răspuns la discuția Poprire - CIM 4 ore
Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
6 luni după ramanerea definitivă a hotărârii .
Este posibila o majorare de capital la un SA cu aport in actiuni ale altei societati? Este necesara desemnarea unui expert pentru un raport de evaluare? trebuie evaluare cf lg 31 de un expert? Aportul in natura este reprezentat de acțiuni emise de alta companie care se aduc aport la SA ul care majoreaza.
Răspuns la discuția Blocare conturi
Da, este normal. Pe fiecare din conturi are poprire, iar banca are dispozitie sa popreasca in orice moment orice suma de bani intra, pana la acoperirea intregii creante.
Solicitati in instanta anularea contractului de cesiune incheiat intre banca si firma de recuperare.
Se poate castiga acest proces insa aveti nevoie de aparare. In cazul dvs. opereaza compensatia legala ca mod de stingere al obligatiilor.
Solicitati aplicarea compensatiei legale, angajati-va un avocat, aveti mari sanse de castig deoarece creanta nu este prescrisa operand compensatia ca modalitate de stingere a creantelor.
Răspuns la discuția Divort, credite
Mergeti impreuna cu sotul ori singura la banca si discutati cu reprezentatii ei. Pentru a prelua una dintre parti creditul, banca trebuie sa analizeze bonitatea acestuia pentru a-si da acordul de a elibera din contract cealalta parte, astfel incat, sa ramana un singur debitor. In urma analizei, procedura e simpla, se face un act aditional la contractul de credit, ramanand un singur titular. Pentru firmele care sunt pe pierdere puteti cere insolventa voluntara in instanta.
Răspuns la discuția Abuz in serviciu
(1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie:
a) exercită atribuţii şi responsabilităţi, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătoreşti;
b) exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură;
c) exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.
(2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.
Răspuns la discuția Partajul intre concubini
Puteti pretinde un drept de creanta doar daca puteti face dovada cu chitante, facturi, martori care sa ateste contributia dvs. la constructia acelor imobile.