avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian Budacov

Activitate Lucian Budacov

Răspuns la discuția Despagubire RCA
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs. ati trimis asiguratorului RCA o cerere de despagubire, acesta e obligat ca, in termen de 30 de zile, sa va raspunda, in scris, cu confirmare de primire: fie va face o oferta de despagubire, fie va comunica motivele pentru care nu accepta, in totalitate sau in parte, plata despagubirii, asa cum ati solicitat dvs. Daca va trimite o oferta de despagubire, plata trebuie facuta in termen de 10 zile de la data la care dvs. ati acceptat oferta. Daca nu va comunica n scris in termen de 30 de zile respingerea cererii de despagubire, in tot sau in parte, sunt obligati sa va plateasca toata suma solicitata de dvs. Daca platesc cu intarziere, va datoreaza penalitati de 0,2%/zi din suma neachitata.
Societatea de asigurari nu poate bloca dosarul pe motiv ca persoana vinovata nu se prezinta la constatare. Aceasta nu e problema dvs. In opinia mea, trebuie sa sesizati Autoritatea de Supraveghere Financiara si sa faceti reconstatarea cu reprezentantii service-ului. Societatea de asigurari trebuie invitata la reconstatare. Daca ea nu isi trimite reprezentantul, e problema ei. Puteti cere service-ului sa faca reconstatarea, sa faca un deviz complet, eventual fotografii. Dvs. nu puteti fi prejudiciat pentru neprezentarea vinovatului. Vedeti ca societatea de asigurari poate fi pusa la plata de despagubiri pentru lipsa de folosinta a masinii, daca intarzierea se datoreaza lor.
Buna ziua,
Nu sunteti obligat sa vindeti epava, aceasta poate ramane in proprietatea dvs. Valoarea epavei e stabilita doar ca modalitate de calcul si ca un ajutor pentru dvs.
In mod coret, evaluarea trebuie facuta dupa valoarea de piata a autoturismului la data accidentului, tinand cont de vechimeaa masinii, numarul de km, dar si de toate extrasele ei, pentru ca trebuie comparate lucrurile comparabile. Iar despagubire este calculata ca valoarea de piata a masinii minus valoarea epavei care va ramane dvs. Legea nu mai spune ca valoarea epavei e neaparat de 25%. Nici inainte nu spunea, ci zicea ca e intre 0,1%-25%, dar asiguratorii mergeau intotdeauna la valoarea maxima a epavei, ceea ce nu era intotdeuna corect. Acum valoarea epavei se calculeaza fie pe baza licitatiei, fie prin expertiza.
Răspuns la discuția RCA cu contract comodat
Daca dvs. sunteti proprietarul masinii avariate, in patrimoniul dvs. se produce prejudiciul, deci numai dvs. aveti dreptul sa deschideti dosar de dauna si sa va aparati interesele in fata asiguratorului RCA al soferului vinovat. Soferul ar fi putut semna eventuale acte (mai ales cererea de despagubire) numai in baza unei imputerniciri semnate de dvs., iar despagubirea trebuie sa va revina dvs. In opinia mea, este nelegala derularea dosarului de dauna, iar dvs. puteti sa va adresati asiguratorului RCA cu o noua cerere de despagubire.
Răspuns la discuția asigurare turist/insolventa
In realitate, societatile de asigurari fac tot posibilul sa nu-si indeplineasca obligatiile contractuale si legale si inventeaza orice ca sa nu plateasca. Nu trebuie sa va lasati, ci va recomand sa luptati impotriva firmei de asigurari si sa o obligati sa plateasca, la nevoie pe calea instantelor de judecata. Faptul ca societatea de turism nu a comunicat schimbarea administratorului ori a actionarilor nu are nici o importanta, cata vreme polita a fost incheiata cu societatea comerciala, nu cu actionarii ei. Va doresc succes.
Si opinia mea e ca aveti sanse sa castigati bani de la societatea de asigurari, dar nu cu titlu de daune morale. E greu de dovedit stresul la care ati fost supus, pentru ca alte motive de daune morale nu vad.
Răspuns la discuția Suma dosar daune insuficienta
In opinia mea, solutia propusa de dvs. este neconforma cu legea. Pagubitul are dreptul la recuperarea integrala a prejudiciului. El trebuie sa ceara de la service un deviz complet si sa-l trimita societatii de asigurari. Daca aceasta nu plateste, nu ramane decat sa se adreseze instantei de judecata.
Răspuns la discuția Anularea executarii silite
In opinia mea, toate amenzile date pana la 31.12.2007 sunt dejaprescrise. Prin urmare, ar trebui sa faci o contestatie la executare si sa invoci prescriptia extinctiva.
Nimeni nu poate sa va oblige sa va rstrangeti dreptul dvs. de proprietate sau dreptul de folosinta asupra terenului detinut cu just titlu. O firma privata in nici un caz nu poate intra pe terenul dvs. Daca vor sa foloseasca o parte din teren, autoritatile trebuie sa indeplineasca procedura legala a exproprierii si in nici un caz nu poate sa intre pe terenul dvs. inainte de a va plati despagubirea. Daca va propun o despagubire prea mica, puteti sa o refuzati, iar valoarea ei va fi stabilita de instanta.