avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate birica

Activitate birica

Buna, juridic nu iti poate face nimic.
Practic gradul de ingeniozitate e mare, si te poti astepta la multe.
Pentru niste carpe si metale sa risti sa fie afectata pielea?
Vorba unuia: murim cu dreptatea in mana
cat timp proprietarul traieste , poate dispune cum doreste de averea sa. O poate ceda, vinde , dona cui doreste.
Doar daca se incalca rezerva altui frate atunci ar fi probleme. In cazul asta, nu e vorba. Ce a semnat, e bun semnat, atunci cand se plateste, e bine sa fie foarte atent (a). acum nu mai poate recupera nimic.
de recuperat banutii nu cred ca veti putea.
in schimb as avea o idee sa mergeti pe recuperarea macar a produselor.
Nu stiu daca nu ar putea merge pe un abuz de incredere acest lucru, sa dovediti ca i-ati dat dvs aparatura si el nu o restituie.
nu stiu daca e fezabil,. dar de ce nu o angajati ori platiti contributiile pentru un an si 3 luni, face 15 ani si apoi depuneti dosarul de pensie.
Referitor la partea cu procesul, nimeni nu a obligat-o pe mama dvs sa se angajeze 13 ani, putea sa stea fara salar ori putea sa stea angajata 15 ani.
Lasand ironia la o parte, puteti gasi sa fie angajata o perioada, apoi are stagiul minim asigurat.
Răspuns la discuția Complicitate la talharie
nicolaetarcea a scris:

Mai nou la mediator se rezolva mult mai simplu si mai rapid astfel de conflicte. Va recomand sa contactati urgent un mediator pentru o mediere in penal.


As vrea sa stiu cu cine sa medieze ? talharia din cate stiu eu nu se mediaza, iar impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala. Sa cheme politia la mediere?
Răspuns la discuția Partaj fair-play
Parerea mea de nespecialist, la o prima vedere e ca nu aveti dreptul decat la jumatate din masina pentru ca acest lucru l-ati cumparat impreuna , chiar daca aveti doar dvs numele pe el.
La apartament si casa mica nu aveti niciun drept(in afara celui in care dovediti ca ati contribuit la achizitionarea ori intretinerea lui) pentru ca acelea provin dintr-o vanzare anterioara, proprietate personala a fostului sot.
nu ati precizat daca cei 20 mp castigati au fost ai dvs vreodata. Daca nu i-ati cumparat dvs, nu aveti dreptul la acestia.
Parerea mea e ca va ofera destul de mult, in conditiile in care nu dvs sunteti cea care le-a achizitionat, cu toate ca pe acte apare numele dvs in coditiile in care aveti un regim matrimonial.
Daca nu aveti vreunt obiect, lucru acceptat de la defuncta ori daca sotul dvs nu a deschis succesiunea pana in 2008, se considera ca nu ati fost interesata de acest lucru si s-a pierdut acest drept.
Orice lucru, cat de mic, dar important ce l-ati folosit dupa deces si sa fi apartinant soacrei dvs, si bineinteles avand si cum sa dovediti ca l-ati folosit, va repune in drept.
Daca nu , e pierduta acea mostenire
Răspuns la discuția Refuz plata salariu
demisia nu se depune la cererea patronului, se depune doar daca dvs vreti acest lucru.
pentru ca citesc demult acest forum, v-as recomanda sa nu va dati demisia, decat daca doriti sa scapati de ei, si asta doar dupa ce v-au platit.
Trebuie neaparat sa faceti o plangere la politie pentru furt. Duceti devezi ca a fost dusa la fier vechi ori ca a fost luata de catre cine spuneti dvs. Politia va face cercetari si ii va intocmi dosar penal.
Pentru fapta lui , nu ii puteti dvs retine masina. Legal nu va puteti infrupta din bunurile lui.
Răspuns la discuția Divort cu copil minor (sugar)
nu va raspund in calitate de expert in probleme juridice ci in calitate de simplu proaspat tatic.
Un copilas nu se paseaza la parinti doar pentru simplul fapt ca e greu de intretinut sau ca plange. Avant si o varsta atat de frageda acest bebelus, dvs, parintii lui l-ati abandonat intr-un anume sens. L-ati pasat la bunici. banuiesc ca ei au maturitatea necesara cresterii unui copil, dvs, parintii doar maturitatea conceperii lui.
Scoala pe care o au socrii (doar !? 12 clase ) o intrece pe a dvs.
Habar nu am de ce va trebuie copilul in situatia asta in care va aflati pentru ca oricum stigoii o sa ne inghita tara daca gandim astfel.
Sfatul meu e sa incercati sa va faceti o situatie familiala, sociala ori educationala in conformitate cu timpul in care traim