Drepturile persoanelor sunt garantate in mod nediscriminatoriu si din acest motiv nu prezinta relevanta durata unui contract in conditiile in care toti oamenii au drepturi egale.
Legea se aplica fara discriminari.
Romania nu a pierdut niciodata un astfel de caz la Curtea Europeana.
Daca doriti sa va informati in concret despre astfel de cazuri cautati cazurile in care calitatea de inalta parte contractanta a avut-o Turcia.Daca veti gasi similitudini va veti putea orienta catre Curtea Europeana cu o plangere motivata pe propria sa jurisprudenta.
Pentru a se raspunde la aceasta intrebare ar trebui ca raspunsul sa vina direct de la un judecator de la Curtea Europeana sau de la un grefier al curtii.
Din tot ceea ce se poate analiza din expunere nu se poate ajunge sub nicio forma reala la concluzia de incalcare a unor drepturi si liberati fundamentale a Conventiei Europene.O astfel de cerere este vadit nefondata si se va respinge ca inadmisibila.
Pana a se ajunge la Curtea Europeana a drepturilor omului este necesar ca persoana reclamanta sa se judece cu autoritatea de stat competenta potrivit legii si pentru a se ajunge la asa ceva din punct de vedere juridic exista obligativitatea de a astepta o solutie interna definitiva care sa fie echivalenta a unui recurs sau a unei cai care sa inchida in mod definitiv procedura deschisa impotriva statului care va incalca drepturile si libertatile fundamentale ale omului.
In speta, parchetul constituie foarte probabil autoritatea de stat care ii incalca drepturi si libertati fundamentale prevazute si garantate de conventie.
Sfatul meu ar fi sa aflati daca puteti actiona in judecata parchetul pentru lipsa de eficienta a unei anchete judiciare in temeiul art 6 CEDO, in sensul ca exista o ineficienta a sistemului judiciar macedonian.
Avand in vedere faptul ca, daca in mod rezonabil desfasusurati demersuri judiciare care sa fie fara sorti de izbanda in legislatia interna CEDO va poate acorda credibililate.
Este precum cazul de speta cu ceea ce se intampla in cazurile cu penitenciarele din Romania unde nu se se mai cere o judecata interna.
Curtea Europeana accepta direct o plangere prin care este sesizata fara a mai fi necesara o judecata conform dreptului national, fara a se mai considera ca trebuie epuizate caile interne de atac sau o judecata nationala.
Nu aveti dreptul de a refuza sa depuneti marturie in cadrul procesului penal.
Nu va este necesara angajarea unui avocat pentru ca se va face audierea dumneavoastra printr-o comisie rogatorie in Romania daca statul german tine neaparat sa fiti audiata.
Si persoana inculpata daca insista in audiere situatia va fi aceeasi in conditiile in care instanta germana a admis cererea de probatiune a inculpatului.
As avea si eu o nelamurire referitoare la situatia in care avocatul primeste onorariul de succes mai inainte de a se finaliza procesul si avand in vedere ipoteza in care avocatul trebuie sa restituie onorariul de succes ca urmare a necastigarii procesului.
Precizez faptul ca, onorariul de succes se achita de regula dupa ce se castiga procesul si nu mai inainte de acest moment.
Se stie ca avocatul este obligat de lege sa intocmeasca chitanta fiscala si daca va restitui banii clientului cum va proceda?
In concret se fac doua chitante.O chitanta pentru plata onorariului care nu se restituie indiferent de soarta procesului si si o chitanta reprezentand onorariul de succes care se va restitui daca se pierde procesul?
Am in vedere doua ipoteze posibile:
1.Procesul se termina chiar in luna in care se achita banii de client.
Chitanta presupun ca se poate anula si se incheie un proces – verbal din care sa rezulte faptul ca, clientul si-a primit banii inapoi ( o chitanta de mana).Este corect asa din punct de vedere legal si contabil?
2.Procesul se termina in 3 luni si dupa incheierea anului fiscal.
Problema cu restituirea onorariului de succes, stimati forumisti contabili, este aceea ca baroul percepe o anumita taxa si daca ea se achita la barou avocatul va pierde probabil banii achitati baroului intrucat clientul nu va suporta acest risc.
Practic avocatul va plati o suma de bani care va iesi din patrimoniul sau, o suma care va deveni inexistenta in fapt.
Cum poate proceda avocatul din punct de vedere legal si contabil pentru a acoperi aceasta pierdere?
Daca procesul se finalizeaza dupa incheierea anului fiscal apare si problema cu plata impozitului pe venit catre stat si plata asigurarilor sociale de sanatate.
Cum vedeti rezolvarea legala a acestei probleme juridice contabile?
Stimati forumisti, va supun debaterii pe acest forum dreptul persoanei la legaturi personale cu minorul impotriva dreptului la aparare prin citare.
In speta, este vorba despre dreptul la exercitarea legaturilor personale cu minorul verso dreptul la dreptul la aparare.
Asadar, avem ca si caz ipoteza in care exista doua procese deschise anterior ( un divort si o ordonanta presedintiala cu citarea partilor pentru stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti-reclamantul) si o ordonanta presedintiala fara citarea partilor in care parintele care nu isi poate vedea copilul incearca sa obtina dreptul la vizita prin exercitarea dreptului la legaturi personale cu minorul prin care tinde sa obtina dreptul la vizita ( la legaturi personale cu minorul).
Avem ca si ipoteza dreptul care este garantat de CEDO in art 8 referitor la viata privata, la viata intima si viata de familie si dreptul oricarei persoane la un proces echitabil referitor la dreptul la aparare.
Mai avem si dreptul la un proces echitabil dar desfasurat intr-un termen rezonabil, drept sau drepturi prevazute in cadrul aceluiasi articol 6 paragraful 1 din CEDO.
Se ridica o intrebare legitima.
Art 8 din CEDO poate fi ierarhic superior art 6 parag. 1 din CEDO referitor la dreptul personaei la un proces echitabil sub aspectul dreptului la aparare in conditiile in care art 6 din CEDO prevede si recunoaste si dreptul oricarei persoane la un proces desfasurat intr-un termen rezonabil cu corespondenta directa la art 8 din CEDO?
Corespondenta referitoare la textul de lege vizeaza tocmai dreptul de a se decide fara citare pentru a nu se incalca dreptul la un proces derulat intr-un termen rezonabil.
Adica art 8 din CEDO incalca sau nu ar 6 paragraful 1 din CEDO daca ne raportam la ierarhia drepturilor garantate de Conventie?
As avea o intrebare legata de executarea unei hotarari judecatoresti pronuntata de instantele din Romania intr-o procedura de ordonanta presedintiala fara citarea paratului.
As dori sa stiu daca distinsii colegi de forum au reusit vreodata sa puna in executare o astfel de hotarare judecatoreasca intr-un stat din UE.
Este vorba de o hotarare prin care fara citarea paratului s-a obtinut dreptul reclamantei de a-si exercita dreptul la vizita, dreptul la exercitarea legaturilor personale cu minorul in sensul ca acesta sa fie adus in Romania pe calea executarii silite dintr-un stat UE.
Va multumesc anticipat pentru raspuns in sensul ca ar exista un precedent.