Pai este greseala bancii. Pana acum a retinut 1/3, acum de ce a virat tot salariul la executor??
In nici un caz nu vi se deblocheaza contul. Nu ati inteles articolul. Executorul nu mai poate solicita parchetului sa afle daca si ce conturi are debitorul, deci va afla din alta parte (de la AFP) cum a fost si pana acum. Este vorba doar la cine poate apela executorul pt a afla aceste informatii. Inclusiv creditorul le poate da. Deci, popririle se infiinteaza in continuare, cele infiintate raman...
Urmarea cererii dvs este faptul ca scoala va fi executata silit (poprire, executarea bunurilor aflate in proprietatea scolii).
Este necesar sa asteptati termenul de 1 martie pt evacuarea respectiva, dar pana atunci puteti notifica debitorii sau puteti introduce cerere de executare. Executorul trebuie sa obtina incuviintarea (asta mai dureaza o saptamana - doua), dupa care poate trimite somatia, chiar daca nu se duce efectiv sa-i evacueze pana la 1 martie. Deci evacuarea efectiva nu se poate face pana la 1 martie, dar introducerea cererii, emiterea somatiei ...astea se pot face.
La finalul anului 2014 se va face o regularizare intre ce ati platit deja si ce va trebui sa platiti pe 2014. Astfel, sumele se vor compensa - se scade din ce trebuie sa dati pe 2014 (daca aveti incasari mai mari decat in 2013), iar daca aveti din nou incasari mai mici decat estimatul, compensarea se realizeaza in 2015 si tot asa. Eu am fost informata ca opereaza regularizari si compensari, banii inapoi nu prea se dau (este posibil sa fi fost gresit informata eu, dar am inteles ca s-au primit bani de la stat inapoi numai in ce priveste TVA-ul, nu si impozitul pe venit despre care intrebati dvs.). Dar chiar daca se restituie si acesti bani, pana la finalul anului 2014 nu=i primiti, pana la regularizare.
Daca se ajunge la executarea silita, puteti formula contestatie la executare.
Daca era prezent si proprietarul si executorul, asta insemna executare silita. Dvs ati executat de bunavoie obligatia stabilita in sarcina dvs. Va poate da in judecata pentru despagubiri pentru degradarea imobilului, dar asa cum vi s-a spus anterior, pretentiile trebuie sa fie dovedite.
Daca aveti siguranta ca debitorul nu are bunuri sau venituri, mai puteti astepta cu cererea de executare. Poate se va angaja in viitor sau va dobandi vreun bun. Aveti insa grija sa nu depasiti termenul de prescriptie (3 ani). Nu este obligatoriu sa introduceti cererea de executare imediat, puteti astepta eventuale schimbari in patrimoniul debitorului.
Putetu formula contestatie la executare in 15 zile de la data la care ati fost instiintat de poprire.
In titlu spuneti ceva de uzufruct, ati facut uzufruct viager mamei?