Buna tuturor,
Conform art 90 din Codul Muncii legat de durata misiunii de munca temporara, am o exceptie de caz si anume, clientul ar dori inchiderea actualului contract pe durata determinata pe munca temporara, pentru ca deja face cele 36 luni maxim si redeschiderea unui alt contract, tot pe durata determinata si tot in munca temporara.
Se poate aplica o astfel de situatie? De a inchide la 36 de luni si de a redeschis un al contract pe aceeasi misiune.
Art. 90 . [durata misiunii de munca temporara]
(1) Misiunea de munca temporara se stabileste pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 de luni.
(2) Durata misiunii de munca temporara poate fi prelungita pe perioade succesive care, adaugate la durata initiala a misiunii, nu poate conduce la depasirea unei perioade de 36 de luni.
(3) Conditiile in care durata unei misiuni de munca temporara poate fi prelungita sunt prevazute in contractul de munca temporara sau pot face obiectul unui act aditional la acest contract.
Multumesc!
Buna tuturor,
Aveti idee daca parinti mai beneficiaza de somaj tehnic, ca zile libere platite 75%, conform legi 19/2020, in situatia in care anul scolar se incheie?
Am vazut o declaratie a premierului in care spunea ca acest beneficiu nu va mai fi acordat, iar cu inchiderea anului scolar, parinti care au ramas acasa cu copii ar trebui sa revina la munca.
In acest moment am o salariata care e pe legea 19/2020 si sunt putin cam confuz daca sa o rechem la munca sau nu.
Multumesc anticipat de raspuns.
Sebastian
Buna ziua,
Pentru a nu redeschide un astfel de topic, inteleg ca pot acorda un avertisment scris fara o cercetare disciplinara prealabila, respectand criterile de mai jos :
- referat de sesizare a conducerii privind savarsirea unei abeteri disciplinare
- conducerea decide aplicarea sau nu a sanctiunii avertismentului
- emiterea deciziei de sanctionare.
Cand vorbesc de cercetare prealabila ma refer la convocare, decizie comisie, proces-verbal din cadrul discutiei si decizia de sanctionare.
Multumesc.
Sebastian.
Multumesc pentru mesaj.
O zi frumoasa.
Sebastian
Buna tuturor,
Apelez la opinia dumnevoastra privind obligativitatea angajatorului de a elibera anumite documente pe care salariatul le-a primit deja la angajare.
In urma cu ceva timp un salariat a primit la angajare CIM-ul + fisa de post pentru care a semnat in dreptul fiecaruia ''Ám primit un exemplar".
Dupa o perioada lunga de timp in care salariatul a parasit compania, vine cu o cerere catre angajator de a-i pune la dispozitie din nou CIM-ul si Fisa de post, motivul fiind pierderea lor, ma gandesc, mentionez ca nu a mentionat motivul pt care le solicita.
La incetare el si-a primit decizia de incetare, adeverinta de vechime si stagiul de cotizare, dar acum intrebarea revine, angajatorul mai are obligativitatea sa ii dea din nou CIM si FP in contextul in care nu mai e salariat??
Uitandu-ma in Codul Muncii observ art 34 alin 5 care spune asa:
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Mentioneaza un document si nu ca ar trebui sa primeasca din nou documentele prin simplu fapt ca nu a fost atent cu ele.
Multumesc si astept si opinia dumnevoastra.
O zi frumoasa.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca la functia COR Coordonator compartiment/Colectiv banca cor 121108, pot modifica perioada de preaviz de la 20 zile lucratoare la 45 de zile.
Mi se pare totusi ca nu e o pozitie manageriala si am nistii dubii aici.
Multumesc pentru suport!
Sebastian D.
Pai si in cazul demisiei, concediul medical prelungeste perioada de preaviz?
Daca da, conform carui articol?
Multumesc.
Buna ziua,
Am o intrebare, in cazul in care un angajat vine cu o notificare catre angajator privind demisia, preavizul de cand isi are "efect"? De la data la care s-a facut notificarea sau cu urmatoarea zi?
Va intreb pentru ca am intalnit foarte multe cazuri diferite, unii incluzand preavizul chiar din data notificarii, altii cu urmatoarea zi.
Multumesc.
Buna ziua,
Am o intrebare, daca legea a intrat de la 1 martie 2012 in vigoare, inseamna ca se aplica de la data de 01, ceea ce inseamna ca colegele care au nascut cu 01/03, trebuie sa revina la munca 01/02/2013, nu? Permitand astfel sa intre in CIC tati pentru o luna de zile pana la data implinirii varstei de 1 an a copilului (vorbesc de cele care au optat pentru CIC 1 an).
Multumesc.
Buna ziua,
Am o nelamurire, o persoana nu poate intra in CIC daca realizeaza alte venituri supuse impozitului bineinteles, in afara de cel al angajatorului?
Multumesc.