avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate roxana2008

Activitate roxana2008

Răspuns la discuția Decontare bonuri fără factura
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se pot deconta bonuri fiscale care nu sânt însoțite de factură, deoarece pe bonul fiscal nu apare clientul care a beneficiat de acel produs , serviciu etc .Pe factură se completează toate datele necesare pentru deducerea TVA și pentru înregistrarea corectă în contabilitate.
Devizul nu e document contabil .Ca să demonstrați că ați cumpărat materiale trebuie să aveți factură de la un furnizor .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să conțină toate datele de identificare a firmei , deci nu .
Nu e delegație, pentru că nu v a emis nimeni un ordin de deplasare, deci nu a aprobat , iar pentru o eventuală recuperare a cheltuielilor cu autoturismul propriu trebuie de asemeni o aprobare a conducerii firmei .
Pentru funcția de director economic nu e obligatoriu să aveți calitatea de expert contabil, dar constituie un avantaj .Dacă dvs efectuați toate operațiunile economice și financiare nu este o incompatibilitate ?Adică dvs efectuați plăți, dvs aprobați, dvs controlați nu e în regulă.
Întocmiți ordin de plată prin bancă , conform contractului și a celorlalte documente .O plată poate fi refuzată de către plătitor , dar o încasare nu cred .A emis firma beneficiară o factură către firma dvs ? Dacă a emis o factură trebuie plătită, dacă nu a emis , sau chiar dacă a emis , achitați prin ordin de plată.
Sumele încasate reprezintă un profit și echilibrează sumele înregistrate pe cheltuielile firmei, pentru c.val utilităților .În concluzie se înregistrează în contul de profit și pierdere .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este permis a fi vândut la o valoare mai mare , diferența până la prețul de achiziție reprezintă un profit și se tratează ca atare , impozit pe profit etc
Dacă factura v-a emis-o pe firmă trebuie înregistrată în contabilitate. Dacă e pe persoană fizică nu se înregistrează.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E riscant să i dați banii înainte. Eu știu pe cineva care a dat jumătate din sumă în avans , s au înțeles asupra valorii apartamentului, iar peste 2 zile când trebuia să vină la notar să semneze actele , nu s a mai prezentat .Mai mult, după o lună de zile a introdus acțiune în instanță pentru partaj , iar procesul început în 2019 nu s a încheiat. nici acum .Se poate răzgândi în privința valorii apartamentului, implicit a sultei .Eventualul avans nu se pierde , îl veți da cu documente și atunci se ține cont de el .