avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters276253

Activitate ContSters276253

Răspuns la discuția Rol diminuat din greseala?
Dvs. moșteniți cei 800 mp primiti de tatăl dvs de la mama sa (bunica dvs.)
Însă, dacă cei 400 mp teren există fizic, adică diferența dintre cei 1800 mp primiți 1959 și cei 1400 mp vânduți de tatăl dvs. nimic nu vă împiedică să introduceți o acțiune în instanță, spre exemplu, o acțiune în constatare, respectiv uzucapiune. Există câteva exigențe de ordin probator dar aceasta poate constitui pentru dvs. o modalitate de dobândire a proprietății pentru lotul de 400 mp.
Răspuns la discuția Proces stabilire paternitate
Filiaţia faţă de tatăl din afara căsătoriei se stabileşte prin recunoaştere sau prin hotărâre judecătorească, după caz.
Potrivit art. 426 Cod civil paternitatea se prezumă dacă se dovedeşte că pretinsul tată a convieţuit cu mama copilului în perioada timpului legal al concepţiunii.
Așadar, chiar dacă este foarte probabil sa fiti plecat din tara, cu aceeași doză de probabilitate, este posibil ca, la întoarcerea în țară, să constatați cu bucurie că vi s-a împlinit visul de a fi tată.
Dacă mama are un avocat bun atunci va trebui sa munciți ceva mai mult în perioada în care veți lipsi din țară deoarece vă poate obliga și la plata anumitor despăgubiri, cum ar fi jumătate din cheltuielile nașterii și ale lehuziei și jumătate din cheltuielile cu întreținerea ei în timpul sarcinii și în perioada de lehuzie.
Dacă mama a născut la un spital de stat atunci nu veți avea probleme deosebite. În schimb, dacă a născut la o clinică particulară sau pe undeva prin străinătate ar fi cazul să puneți ceva bani de o parte.
Răspuns la discuția Pronunțare hotarare
In aceasta etapa a procesului nu mai puteti face nimic special. Tot ceea ce aveti de facut este sa va insusiti data pronuntarii si sa reveniti pe portal pentru a putea vedea dispozitivul hotararii pronuntate de instanta. Ulterior, dupa ce se va redacta hotararea o veti primi acasa in forma scrisa si veti putea observa motivarea instantei.
Răspuns la discuția Litigiu divort
Se mai pot face acte pe teren, daca acesta este in litigiu, cu acordul ambelor parti? Ambii sunt de acord sa il vanda. Trebuie rezolvata mai intai vanzarea terenului inainte de divortul efectiv?


1. Terenul nu este in litigiu atata vreme cat nu exista si un proces de partaj si poate fi vandut atat inainte de divort cat si dupa divort.
2. Recomandabil ar fi sa cumparati terenul acum, adica inainte de divort.
Cum ati ajuns dvs sa cunoasteti aceasta oferta ?
Cum ati gasit acest apartament, prin intermediul agentiei imobiliare ?
Răspuns la discuția Sesizare ITM
Puteti sesiza ITM in legatura cu orice aspect al CIM. Inspectorii ITM sunt obligati sa verifice sesizarea in cel mai scurt timp.
Răspuns la discuția Cereri inadmisibile ?
Legea cadru spune ca persoanele fizice sau juridice sunt obligate să participe la şedinţa de informare privind avantajele medierii, inclusiv, dacă este cazul, după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, daca legea nu prevede altfel.
Inteleg din acest paragraf ca oblifgatia de participare la sedinta revine atat justitiabililor care introduc cereri noi dar, daca instanta considera necesar, si celor care au deja procese pe rol.

Litigiile de munca fac parte din categoria celor pentru care este necesara participarea la sedinta de informare privind avantajele medierii.

Informarea privind avantajele medierii poate fi facuta si de catre avocat, notar, judecator.
Răspuns la discuția Succesiune
Este imposibil a se indrepta acea eroare decat prin deschiderea a inca 2 procese?


Da, este imposibil deoarece instanta v-a dat ceea ce ati cerut. Eroarea nu apartine instantei si de aceea instanta nu o poate indrepta.
Răspuns la discuția Timbrarea cererilor ?
Nu se timbreaza cererile adresate instantei prin care se solicita completarea hotararii judecatoresti datorita faptului ca instante a omis sa se pronunta asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu.
Răspuns la discuția Divort in Romania - cetatean turc
Am cunostinta despre o situatie similara, adica un cetatean turc casatorit in Turcia cu o romanca, si carora nu le-a fost recunoscut in Turcia divortul din Romania.
Cu alte cuvinte sotii ar trebui sa divorteze in Turcia pentru ca cetateanul turc sa poata se beneficieze ulterior de inscrisurile eliberate de statul turc potrivit cu care s-ar putea recasatori.