avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate mihai1667

Activitate mihai1667

Buna ziua,

Am o poprire salariala pentru o treime din salariu datorita unui credit bancar restant.

Am solicitat companiei la care lucrez sa imi dea lunar , pe email , o copie a ordinului de plata trimis executorului in luna respectiva.

Am primit copiile ordinelor de plata doar primele 2 luni.

Pentru retinerea din a treia luna mi s-a transmis de la contabilitate ca nu imi mai dau copii ale ordinelor de plata si ca n-am decat sa merg la executor sa verific ce bani s-au transmis.Compania isi face lunar datoria si atat.

Doresc sa precizez ca nu am indoieli in ce priveste transferul lunar catre executor a banilor reprezentand poprirea salariala.

Dar am nevoie de copiile ordinelor de plata ptr ca relatia banca-executor-poprit nu este de loc transparenta, ca sa ma exprim elegant.
In f multe cazuri exista mari diferente intre sumele poprite si cele intrate efectiv in banca , in contul datoriei.

Intrebare

Exista vreo prevedere legala care sa oblige compania sa dea lunar angajatului poprit o copie a ordinului de plata in baza caruia s-au retinut banii din salariu in acea luna?


Multumesc !
Firma al carei administrator am fost a fost radiata in luna august 2016.Despre acest lucru am aflat pe 25 aprilie 2017 cand m-am dus la ANAF sa depun declaratia 100 si nu mi a fost primita.

Am fost surprins ptr ca la ANAF au fost totusi primite declaratiile 100 pe 25 octombrie 2016 si 25 ianuarie 2017 in conditiile in care firma era radiata.

Eu nu am nici o instiintare oficiala despre radierea firmei.

Aceasta firma nu a avut niciodata activitate, toate declaratiile si bilanturile se raportau pe zero.

Intrebare

Mai este necesar sa depun la 31 mai 2017 bilantul ptr anul 2016 avand in vedere ca radierea s a facut in august 2016 ?
Sunt companii mari cu multe puncte de lucru.

Trebuie verificat daca in toate punctele de lucru se retin bonuri de masa ptr abateri disciplinare.


Pot fi situatii cand acest tip de sanctiune ilegala se aplica izolat , in unul sau mai multe puncte de lucru, fara stirea sefilor mari de la conducerea companiei. Poate de aceea totul se face verbal, nu se intocmresc documente de sanctionare, angajatii nu au voie sa ia legatura cu sefii de rang superior de la nivelul companiei.

Verificati , ptr ca daca se intampla asa , lucrurile sunt mult mai grave, vorbim de abuz in serviciu, inselaciune in dauna angajatilor si alte aspecte cu caracter penal.
Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema legata de poprire salariala.

Pe data de 3 februarie 2017, la compania la care lucrez s-a trimis o adresa de catre un executor judecatoresc pentru instituirea unei popriri salariale ptr un credit nerambursat. In cadrul companiei, salariul se plateste in jur de 11 februarie pentru luna precedenta, respectiv in cazul meu, Ianuarie.

Intrebare: Daca poprirea s-a introdus pe 3 februarie 2017, este corect sa mi se retina o treime din salariul realizat pe luna precedenta?
In plus, Noul Cod Civil, art 780 aliniatul 5 litera c, stipuleaza ca:


Art. 780 Noul Cod de Procedură Civilă Obiectul popririi Poprirea Urmărirea mobiliară

(5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;
b) sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi. Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.

Spuneti-mi va rog,ce sanse am ca retinerile sa se faca cel mai devreme, incepand cu 1 Mai 2017, adica la 3 luni de la instituirea popririi.

Ce demersuri trebuie sa fac?

Va multumesc
Un cumparator, cetatean strain, doreste sa imi cumpere autoturismul personal.
Intrebare
In baza contractului de vanzare cumparare, imi pot scoate masina de la fisc si o pot radia imediat de la politie? sau trebuie sa astept documente care sa ateste ca a fost inmatriculata in tara respectiva.
Am lucrat in combinat, la Galati vreme de 20 ani.In anul 2000 am plecat din tara , la munca si am ramas acolo.Cartea de munca mi-a ramas la Sidex, dar cei de acolo spun ca nu o gasesc.

Intrebare

Unde as putea sa obtin o dublura a cartii de munca?Am nevoie de cartea de munca ptr pensionare.
Am dat telefon la Inspectoratul teritorial de munca Galati , dar acestia spun ca Sidexul nu a transmis niciodata cartile de munca la dansii
Apartamentul meu a fost scos la licitatie si adjudecat acum aproape 3 luni.Eu sunt plecat temporar din tara, la munca

Executorul nu a mai facut de atunci nici o comunicare, in sensul de a sti daca adjudecatarul a achitat diferenta de bani in termenul legal de 30 zile, nu am fost informat asupra datei de distribuire a banilor catre banca si nici nu am primit procesul verbal de distribuire al banilor.

De la Oficiul de Cadastru nu am primit vreun extras la momentul inscrierii provizorie a dreptului de proprietate al adjudecatarului,astfel incat in termen de 30 zile sa pot contesta vanzarea,daca era cazul !

Nu am primit somatie de evacuare a casei, totusi apartamentul , fiind liber,a fost deja ocupat de catre noul proprietar, care nu ma lasa sa patrund ptr a-mi recupera centrala termica, 2 aparate de aer conditionat, mobila,etc.

Intrebare

Unde ma pot adresa ptr a contesta ilegalitatile comise de catre executor, biroul de cadastru etc in procesul de vanzare la licitatie si al transferului de proprietate?
Doresc sa inchiriez un imobil, proprietate al unei persoane fizice autorizate.Contractele de utilitati , eveident sunt pe numele proprietarului.

Intrebare

La ce pret voi plati utilitatile ( apa, gaz ,energie electrica ), la pret de firma sau ca persoana fizica obisnuita?

I
Răspuns la discuția Cerere de recurs
Multumesc ptr raspuns.

Procesul s-a judecat pe baza vechiului cod civil fiind demarat in 2012.
Regula depunerii simultane a recursului cu motivarea ramane valabila si in acest caz?
S-a incheiat pe fond un proces civil.In ultimile 2 saptamani am lipsit din localitate si la intoarcere am gasit acasa plicul cu sentinta.Doresc sa fac recurs, dar termenul expira maine dimineata.

Intrebari

1 ) Pot depune cerere de recurs,simplu fara sa explic si motivele de recurs?

2 ) Se poate depune aceasta motivatie ulterior?

3 ) Exista un interval de timp limita pana la care pot completa cererea de recurs?