avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate ANAELENAD

Activitate ANAELENAD

Răspuns la discuția Punct de lucru
obligatoriu, fara doar si poate!
Răspuns la discuția Tranzactii europene
SRL-ul are nevoie de un contract bilingv, din care sa reiasa foarte clar ce fel de tranzactii se fac; dupa care la fiecare tranzactie , livrare, prestare de serviciu, se va intocmi un invoice in limba tarii din care va sunt virati banii sau engleza ca e de baza ( faceti o decizie interna prin care stabiliti numerotarea facturilor externe de la 1 la "n") , dupa care atasata la aceasta factura externa mai faceti si o factura identica in limba romana pt traducere in fata unui control ( un exemplar il bagati in contabilitate pt a traduce invoice-ul extern, restul le tineti la cotorul facturierului - bineinteles numerotate).Obligatoriul daca sunt livrate bunuri trebuie sa aveti documente de transport CMR la fiecare factura si dovada incasarii banutilor prin banca in cont de euro!

Răspuns la discuția Vecin inundat cere despagubiri
Din moment ce nu ai contract, nu ai nici o obligatie! proprietarul apartamentului raspunde pt pagube! in cazul in care exista un contract de inchiriere, pe o perioada determinata , din care sa reiasa clar ca ai locuit acolo in momentul inundatiei, puteai fi tras la raspundere in limita la ce ai semnat ....asa ca stai calm si ia legatura cu proprietarul ;)
Din moment ce detineti o hotarare definitiva si probabil irevocabila, aceasta reprezinta titlu executoriu - drept urmare daca primarul refuza sa se conformeze, puteti apela la un executor judecatoresc sau puteti face plangere penala pt nerespectarea dispozitiilor hotararii instantei de judecata! mult succes!
Nu puteti emite nici un document, pana ce nu luati legatura cu administratorul firmei sau cu executorul care se ocupa de caz.O sa puteti deduce tva-ul in momentul in care ve-ti primi decizia finala de la firma care duce la bun sfarsit procedeul de executare (presupun ca nu sunteti singura care figurati cu bani neincasati - trebuie sa tineti cont de faptul ca pe lista cu datorii, pozitia furnizorilor se afla pe ultimile randuri,prioritate au statul si bancile).
Răspuns la discuția Abonament R.A.T.B
Ei trebuie sa justifice suma data pe abonament, prin predarea lui ,la sfarsit de luna, persoanei direct responsabila.Pe abonament scrie clar:firma emitatoare- inclusiv stampila, perioada in care a fost utilizat si numele persoanei care il detinea ( asadar nu mai e nevoie de tabel de semnaturi , fiind angajat al firmei).Stampila firmei de transport este foarte importanta, altfel nu puteti justifica banii dati.Dvs. inregistrati abonamentul pe alte cheltuieli!
Cred ca se va aplica custodia comuna , cu stabilirea domiciliului copilului la unul dintre parinti, asa ca nu iti face probleme, din cate povestesti ai dovezi suficiente pentru a inclina balanta in favoarea ta. Oricum pentru pensie alimentara va trebui sa ii intentezi un proces, in cazul in care nu cadeti de comun acord pentru o suma lunara - si chiar e indicat sa o faci!Gaseste un avocat bun si se va rezolva totul!Mult succes!
trebuie sa aveti inclusiv bonurile fiscale emise de casele de marcat + chitanta POS-ului pt confirmarea platii.Extrasul de cont ,doar confirma efectuarea platii din contul PFA-ului. Cantitatea exacta de combustibil folosit, este trecuta numai pe bonul fiscal, pe care, mai nou, trebuie trecut inclusiv codul unic de inregistrare al agentului economic.
Răspuns la discuția animal lasat nesupravegheat
daca a avut martori care au vazut cainele dvs.ascutindu-si gherutele pe masina, poate cere daune in instanta.oricum trebuie demonstrat faptul ca zgarietura e facuta strict de caine.parerea mea este ca merge la intimidare - ascultati-i pretentiile pana la capat :)
Sunt tutoriale pe site-ul sagasoft.ro.Daca programul este cumparat cu licenta, aveti dreptul la instruire!Mult succes!