avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate loredanaop

Activitate loredanaop

Discuție Lunile tatalui
Buna ziua ,
Am o nelămurire legată de lunile tatălui și acordarea lor.Din ce am citit online, tatăl își poate lua aceste doua luni oricând pana la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului.In cazul nostru eu urmează sa nasc la mijlocul lunii Iulie, ceea ce înseamnă ca dosarul de indemnizație trebuie depus undeva pe la începutul lunii Septembrie.Tatăl ar vrea sa își ia aceste doua luni in Septembrie și Octombrie , este posibil?In acest caz cum procedez eu cu depunerea dosarului meu pentru indemnizație pentru ca in lunile in care el este plătit pt asta , eu știu ca nu sunt plătită .
Tatăl meu a participat la un concurs pentru ocuparea unui post de îngrijitor in cadrul unei scoli de la sat.In ceea ce privește calificare, studii și dosar el a avut totul corect 100%, însă la desfășurarea celor 3 probe : scrisă, practica și interviu el a fost defavorizat fiind acceptata o alta persoana pe motive politice care nu are nici dosarul complet (adeverința medicală nu este valida-informația este primită de la o persoana care a participat la verificarea dosarelor), nu știe sa scrie și nici sa citească și singurul ei atuu este ca a lucrat ilegal pe același post la școala când titular de contract era socrul ei.Am făcut contestații peste constestații și acolo s-au produs ilegalitați deoarece directorul școlii nu era notat ca fiind in comisia de soluționare a constestațiilor însă fizic a fost mereu in aceeași camera cu persoanele din comisie si toate au fost soluționate in defavoarea lui.Am cerut reverificarea dosarelor de către alta comisie-nu se poate, am cerut reevaluarea cu alta comisie a concurentilor-nu se poate și atunci as dori sa va intreb cui ar trebui sa ma adresez mai departe pentru a reclama toate acestea ?Mentionez ca primarul este implicat din spate deși școala aparține de ÎȘJ ca și structura .
Bună ziua,
Am nevoie de îndrumare și câteva păreri cu privire la o concediere efectuata în temeiul restrângerii activității. Tatăl meu a lucrat la o firma începând cu data de 01.02.2017 (data de pe contract). Pe data de 21.04.2020 a fost chemat la sediul firmei și ii s-a spus ca începând cu acea data este în preaviz pana pe 21.05.2020 data la care va fi concediat, fără sa ii se dea o explicație pe loc. Ulterior a primit acasă o înștiințare prin care ii se spunea ca începând cu data de 21.4.2020 este în concediu de odihna în cuantumul zilelor neefectuate din anul 2019,asta în lipsa unei cereri de concediu și fără a discuta cu el dacă dorește sa compenseze preavizul cu zilele de concediu, și ca la data de 29.05.2020 ii se vor plăti zilele de concediu neefectuate de pe anul 2020.Ceea ce vreau sa menționez este ca el nu și-a luat deloc concediu pe toată perioada contractuala și nu ii s-a dat sa semneze niciodată un stat de plata, efectiv primea banii în mana și i-a fost refuzata efectuarea plății salariului pe card. Întrebarea mea este următoarea :Este legal sa îl oblige sa își ia concediul pe 2019 în loc de preaviz? Legat de zilele de concediu din anii trecuti trebuie sa ii fie plătite sau nu?
Va mulțumesc!
Bună ziua!
Vin în atenția dvs celor de pe acest site pt a ma lamuri cu privire la o situație cu care se confrunta tatăl meu zilele acestea. El a lucrat în ultimii 4 ani la o firma care se ocupa cu realizarea produselor din lemn (uși, mobila etc) pe funcția de vopsitor, calificare pe care o are el în mod oficial, cu diploma. În toți acești ani el nu și-a luat nici o zi de concediu și dacă și-a luat o zi libera a recuperat orele stand peste program mereu. Astăzi a fost chemat de către angajator care l-a informat ca începând de astăzi este în "concediu de odihna" pana pe data de 21 mai, data la care ii va da actele pentru a putea sta în șomaj,lucru care nu este deloc legal din ceea ce știu eu. În primul rand știu ca în aceasta perioada în care este declarata starea de urgenta nu au voie sa concedieze angajatorii fără motiv întemeiat (și aici nu e cazul) și în același timp nu poți fi obligat sa îți iei concediu de odihna când vrea angajatorul, puteam sa cred ca poate nu a înțeles tatăl meu bine și angajatorul i-ar fi zis ca asta este perioada de preaviz, dar el nu a semnat absolut nimic astăzi. Tot astăzi tata a luat legătura cu persoana care se ocupa cu contabilitatea firmei și plata salariilor sa o informeze ca dorește sa ii fie plătite toate zilele de concediu și sa o informeze ca nu este legal sa îl concedieze în aceasta perioada fara motiv, iar aceasta i-a răspuns ca vrea sa ii demonstreze ca nu poate sa îl dea afara și ca de unde știe ea ca nu și-a luat concediu (în condițiile în care ea se ocupa de asa ceva). După părerea mea profita de faptul ca tatăl meu are o vârstă și este om de la țară și încearcă cumva sa îl facă sa renunțe la plata acelor zile de concediu și îl constrâng sa își dea demisia ca să fie legal ptr ei,tocmai de asta doresc sa fac o adresa către ITM dar as dori câteva îndrumări despre cum sa formulez aceasta sesizare și cum sa tratez situația. Va mulțumesc!
Bună seara,
Doresc sa ma ajutați cu privire la o situație. Am un copil în vârstă de 7,eu fiind mama singura deoarece tatăl nu a vrut sa îl recunoască la naștere. În acest moment sunt angajata în București dar am domiciliul acasă la părinții mei, loc unde sta și fiul meu. De curând, ai mei s-au lovit de nevoia unui act prin care eu sunt de acord ca ei sa ridice alocația și sa semneze pentru copil în diferite situații.
Cum ar trebui sa procedez în acest caz având în vedere ca eu am același domiciliu în buletin, dar nu locuiesc acolo?
Va mulțumesc!
Astăzi am primit un mesaj de la o banca la care am un cont prin care am fost informata ca am o poprire în valoare de aprox 7000 de lei. Mirata fiind pt ca nu îmi puteam imagina de unde provine, am sunat la biroul judecătoresc specificat în sms și am aflat cu stupoare ca aceasta datorie provine de la un credit de 450 de lei făcut la un IFN în anul 2015.Intradevar acel credit a fost făcut de mine, ulterior am fost incapabila financiar sa plătesc și am fost contactata de ei pana în anul 2017 pe mail. Ulterior nu am mai primit nici o înștiințare și astăzi m-am trezit cu aceasta "surpriza". Menționez ca la adresa de domiciliu încă nu am primit acea hotărâre deși ea datează din 25 iunie 2019.In tot acest timp nu am primit nici un plic de la firma care teoretic s-a ocupat de colectare, nu am fost contactata de către ei și totodată as dori sa știu dacă e normal ca firma de la care am făcut acest credit este împuternicita sa dea spre prelucrare datele mele fără acordul meu. Ce pot sa fac în cazul acesta? Menționez ca am pe mail acel document de executare silita.
Eu sunt mai mult decat sigura ca acel test de paternitate va fi favorabil pentru mine,pana si el stie chestia asta,dar nu a vrut sa recunoasca pana acum.Ma astept ca in momentul in care va vedea ca il chem in instanta sa recunoasca faptul ca el este tatal copilului si asta pt ca va fi constient ca daca nu o va face,tot pe cheltuiala lui va fi intr-un final.Ce vroiam sa mai adaug,ce cuprind mai exact aceste cheltuieli de judecata?
Buna ziua,
Doresc sa aflu mai multe informatii despre ce este nevoie si cum decurge un proces pentru stabilirea paternitatii.
Incep prin a spune ca am un baietel de 3 ani jumatate conceput in perioada in care eram minora si pe care l-am nascut cu 3 luni inainte sa fac 18 ani.Am fost intr-o relatie de 3 ani cu tatal copilului,care la momentul conceptiei era si el minor.La nastere din mai multe motive el nu a acceptat sa recunoasca copilul.Momentan suntem amandoi studenti,eu fiind si angajata desi nu mai avem absolut nici o legatura.In tot acest timp el nu a venit sa isi vada copilul si nici nu a contribuit la cresterea lui,fapt pentru care doresc sa intentez in cel mai scurt timp un proces pentru stabilirea paternitatii.
As dori sa stiu mai multe detalii si anume : cat costa un test de paternitate si in ce conditii poate oferi el probe pentru analize in caz ca refuza de buna voie?,La sfarsitul procesului ,daca el pierde,va suporta toate cheltuielile de judecata si implicit si costul testului de paternitate?Voi primi si pensia alimentara pentru cei 4 ani in care nu i-a oferit nimic,si este posibil sa creez un cont bancar unde sa fie transferati acesti bani si pe care sa il poate accesa fiul meu dupa ce face 18 ani ?si nu in ultimul rand ..in ce conditii as putea sa ii cer si daune morale?
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Buna,
Ma numesc Loredana Oprea,am 20 de ani si sunt studenta in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi.Sunt mama unui baietel care in curand va impini 2 ani.As dori sa stiu daca,dupa ce va implini 2 ani mai pot primi vreun ajutor financiar de la Stat avand in vedere ca sunt studenta si este doar in cresterea mea,fiind necasatorita.
Va multumesc