avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate ana_ola

Activitate ana_ola

Știu o familie care locuiau in America,dubla cetățenie ( romană și americană),unul dintre soți a murit,iar celălalt soț a făcut succesiune atât in America,pentru bunurile din America ,cât și in România,pentru bunurile din România.Bunurile mobile erau la Timișoara și a făcut succesiune la notar.
Pentru fiecare copil se aloca o suma de bani de către Ministerul Educației, bani care se înregistrează in contabilitate la Cheltuieli materiale și care sunt destinați pentru tot ceea ce înseamnă Material intr-o unitate școlară ( energie electrică,gaze,produse de curățenie,telefonie,internet,mobilier,birotica etc)
Asociația de părinți constituita la nivelul Unității școlare poate contribui cu donații de gen mobilier,jucării,cărți etc.
Cadrele didactice nu pot pretinde sume de bani pentru cumpărarea mobilierului, jucăriilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, studiile in drept sunt de 4 ani și sunt considerate de lunga durata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Eu sunt bugetară și in luna Octombrie 2021 m-am dus la medic și am constatat ca nu sunt asigurata. Am sunat la Casa Județeana de Sănătate,am dat CUI -ul unității ,CNP meu și in câteva minute s-a rezolvat.Fusese o eroare de sistem.
Cea mai buna modalitate de a vedea dacă angajatorul virează contribuțiile este aceea de a va deschide un cont la Casa Județeana de pensii de care aparțineți și lunar puteți urmări dacă a intrat contribuția in contul dv.
Buna ziua,
As dori sa știu dacă,potrivit legii, li se pot deconta elevilor navetiști contravaloarea navetei și in același timp sa beneficieze de bursa de naveta,potrivit ART. 13(b) din Ordinul 5576/07.10.2011.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Alina I. a scris:

Puteti sa ii inchideti contractul cu articolul 65 alin. 1- desfiintarea locului de munca. In acest caz, va fi asigurata in continuare

Va sfătuiesc sa va consultați cu un avocat in vederea emiterii deciziei de desfacere a contractului de munca.
Va trebui sa argumentați motivele desființării locului de munca.Noi am avut un caz asemanator.Salariata ne-a dat in judecată și a câștigat .Motivul invocat de judecător a fost acela ca nu am întocmit corect decizia de desfacere CM, ca nu am precizat și argumentat motivul desființării locului de munca.
Duceți la casa de pensii de care aparțineți adeverința de la locul de munca de unde ați lucrat și de unde lucrați in prezent.
In acea adeverința trebuie trecută perioada lucrata de dumneavoastră in firma respectiva și faptul ca acea adeverința v-a fost eliberată spre a servi la recalcularea pensiei.
Împreuna cu adeverința/adeverințele depuneți și cerere de recalcularea pensiei.
Am colege care sunt pensionate,care lucrează și care își depun in fiecare an cerere de recalculare a pensiei.
Răspuns la discuția Transferare bunuri
Buna ziua
Căsătoria se va încheia in America, el având dubla cetățenie ( romană și americană)
Convenita matrimoniala se va încheia tot aici.Tot aici a încheiat și living trout(testamentul).Cele doua documente își produc efectul și in România?
Întreb asta pentru ca acel apartament pe care vrea sa mi-l lase se afla in România.In România mai are și alte bunuri imobiliare,dar marea parte a bunurilor,inclusiv afacerea se afla in America.
Repet întrebarea:Conventia matrimoniala și respectiv testamentul au efect juridic și pe teritoriul României?
Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Transferare bunuri
Fiul poate ataca testamentul in condițiile in care lui ii va reveni circa 90% din masa succesorala și in condițiile in care între mine și tatăl lui a fost încheiat acel ,,contract prenupțial,,?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Transferare bunuri


raluk0207 a scris:

Nu.
În România nu există contracte prenuptiale.
Există convenții matrimoniale, însă nu sunt translative de proprietate după deces.
Singura modalitate este ca soțul să vi le transmită din timpul vieții, fie printr-un contract de vânzare (cu achitarea pretului) fie printr-un contract donatie

Va mulțumesc!