avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate danielanegutescu

Activitate danielanegutescu

Sunt deductibile la calculul impozitului pe profit dobanzi penalizatoare aferente unor credite restante inregistrate de o societate.Mentionez ca valoarea acestor dobanzi este mai mare decat datoria restanta.Creditele sunt la Bcr:o linie de credit si alte doua credite.eu le-am considerat mereu deductibile!va rog sa ma ajutati cu o opinie!Multumesc!
inchirierea pana la 5 camere in locuinta personala presupune plata unui impozit la norma de venit stabilita de administratia fiscala.intrebarea mea este daca am depus 220 incepand cu februarie 2014 pentru aceasta activitate, trebuia sa ma inregistrez si la Reg.comertului?de la anaf oare se poate obtine un cod fiscal pentru aceasta activitate ulterior depunerii decl.220?
Buna ziua!am urmatoarea problema: am trecut mijloace fixe in conservare si nu le-am mai calculat amortizare deloc.cat timp le pot tine conservate? e corect sa procedez asa?daca vreau sa le casez cum fac?
Buna ziua!exista un termen obligatoriu de transfer al dreptului de proprietate privind un bun imobil luat in leasing?Contractul a fost pe 5 ani(2005-2010)dar abia in 2011 s-a terminat plata obligatiilor si pana in momentul de fata nu s-a facut transferul dreptului de proprietate din cauza beneficiarului care nu are achitat impozitul pe cladire si nu poate obtine certificat si nici nu dispune de bani pt taxele notariale.
Va rog sa-mi spuneti ce risca beneficiarul si ce implicatii sunt
Buna ziua!am urmatoarea problema:un comerciant cu magazin alimentar a achizitionat produse agricole de pe piata cu borderou de achizitie.Incepand din 2009 la valoarea acestor achizitii a calculat 2% impozit agricol pe care l-a virat la buget prin decl.100.Acum se pune problema ca trebuia facuta si decl 205 care se completeaza beneficiari si cnp.In cazul in care pe borderourile comerciantului nu sunt trecute cnp-urile si nici nu se mai pot gasi ce pot face?
Aceste venituri declarate prin 205 pe beneficiari cu ce declaratie se imperecheaza?
Buna ziua!
O societate comerciala a intrat in lichidare incepand cu 08.12.2011- lichidare efectuata de ONRC pentru nedepunere bilant 2004.
Intrebarea mea este: la 31.12.2011 depune situatii financiare conform incadrarii sale(in termen de 150 zile) sau raportare anuala pentru societatile in lichidare(in termen de 90 zile)?
Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoarea situatie:am de confirmat un extras de la ANAF in care avem sume platite in plus la concedii si indemnizatii.eu in balanta am sold creditor intrucat am trecut sumele respective pe cheltuieli, sumele respective neputand fi recuperate incepand cu 01.01.2011.De la administratie mi s-a spus sa confirm suma..si sa consum acea suma care la ei apare in plus ca e corect asa.Va rog daca aveti cateva lamuriri suplimentare in aceasta problema.Multumesc!
Buna ziua!Am urmatoarea situatie:
- la 30.06.2011 s-a obtinut acord de esalonare la plata a contributiilor restante.
- la 01.08.2011 s-a emis decizia de esalonare la plata a datoriilor aflate in sold la 30.06.2011.
- 11.07.2011 am primit decizie plata accesorii aferente contributiilor deja esalonate;
-12.10.2011 am primit o alta decizie de plata dobanzi si penalitati aferente unei perioade urmatoare celei de mai sus dar tot pentru contributii cuprinse in esalonare.
Intrebarea mea este care e baza legala pentru aceste dobanzi si penalitati calculate dupa ce mi s-a aprobat o esalonarea pentru aceleasi contributii?este corect ca dupa ce am esalonat niste datorii cu dobanzi si penalitati existente in sold la 30.06.2011(si pentru care am certificat de atestare fiscala la 30.06.2011 ) sa mi se calculeze alte dob si pen ulterior?
Mi s-a spus de la administratie ca sunt generate de calculator la 3 luni si de aia nu sunt incluse in sumele esalonate.

EDITAT de moderator, discutia a fost stearsa cu motivul "Topic dublat". Multumesc pentru intelegere si va rog nu mai deschideti topicuri in mai multe forumuri.
Revin cu urmatoarele completari, aflate ulterior...masina exista faptic, este inscrisa in circulatie si a ajuns la aceasta societate prin cesiunea unui leasing de la alta societate.La finalul leasingului de la prima societate masina este facturata la societatea de care ma ocup.motivul invocat la predarea facturii din 2008 tocmai acum a fost ca mai era putin de plata si abia acum au platit.
ma confunt cu urmatoarea problema: la o societate nou preluata mi s-a predat pt inreg o factura de achizitie a unei masini, factura din 31.03.2008;mai era de achitat o diferenta foarte mica si atasat respectivei chitante,emisa in sept.2011, am factura din 2008, neinregistrata la data respectiva.mentionez ca respectiva masina nu se gaseste nici in mijoace fixe, deci nu are dedusa vreo cheltuiala cu amortizarea.Ce presupune inregistrarea facturii la 30.09.2011?pot sa deduc acum tva-ul de 19 % si sa-l trec la regularizari in decont?ce declaratii trebuie sa le rectific?multumesc anticipat!