avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate cali93

Activitate cali93

Răspuns la discuția Incadrare juridică
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va reține infracțiunea de tâlhărie în concurs cu tentativă la infracțiunea de tălhărie întrucât vorbim despre două subiecte pasive.
Răspuns la discuția consum de droguri de risc
Recunoașteți de la cine ați cumpărat și poate se va schimba calitatea în care ești audiat în cea de martor.
Sunați la Ambasada României la Israel...poate vă pot ajuta cei de acolo cu mai multe sfaturi.
Plângere penală la sediul poliției române ( nu locale ) sau direct la parchet. Discutați cu un avocat pentru a vă ajuta cu mai multe sfaturi.
Răspuns la discuția Japonia
Sunați la Ambasada României la Tokyo și întrebați dacă vă pot ajuta.

[ link extern ]
Răspuns la discuția Port legal / ilegal de uniforma
zark a scris:

Am inteles. Deci nu este voie sa imi iau uniforma de pompier daca nu sunt pompier. Multumesc.


Doar de Halloween.
Răspuns la discuția Identitate folosită
Nu prea puteți face nimic dacă nu s-a folosit în mod abuziv de identitatea dumneavoastră. Cea mai bună opțiune este să trimiteți o solicitare administratorilor platformei în vederea închiderii contului.
Răspuns la discuția copil
Evacuați fata și veți avea doar de executat obligația legală de întreținere a copilului.
Domnule avocat, retragerea plângerii prealabile nu priveşte latura penala cât şi cea civilă a procesului? Mai mult de atât, trebuie să aibe un caracter nejustificat, deci ce implică şi realizarea unor obligaţii de natură materiala sau morală.

Legea şi spune că retragerea plângerii prealabile trebuie să fie totală, deci implică înlăturarea completă şi definitivă a răspunderii penale, cât şi a celei civile născute din infracţiunea vizată.

Sunt de părere că acordul de mediere trebuia încheiat înainte de a depune plângerea prealabilă. Mai mult, nu poate inculpatul a se folosi de acest acord, încheiat la mediator/notar, pentru a pune invoca răspunderea persoanei vătămate pentru temeinicitatea şi legalitatea actului respectiv?

Sunt student deci nu sunt în măsură a cunoaşte procedura mai bine ca dumneavoastră + doar doresc a-mi îmbogăţi cunoştiinţele.
Mergeţi la un mediator autorizat, nu la notar. După încheierea acordului de mediere, părţile trebuie să execute obligaţiile pe care le-au convenit.