avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate ALEXANDRU NICOLAE

Activitate ALEXANDRU NICOLAE

Răspuns la discuția Inmatriculare auto
Tebuie ca acesta masina sa fie conceputa special pentru a fi condusa de persoana cu handicap (pedale speciale etc) conform OUG 9/2013. Este mentionat expres :"in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata timbrului", Asadar trebuie sa demonstrati ca masina a fost modificata in acest scop de catre un atelier auto autorizat in acest sens.
Nu trebuie o autorizare expresa in acest sens , odata ce aveti mentionat in actul constitutiv al societati codul CAEN corespunzator activitatii pe care o desfasurati , acesta fiind autorizat de ORC, daca la acest lucru va referiti ( va rog detaliati).
Puteti cere organelor de ancheta sa solicite proprietarului camerelor de suprveghere sa puna la dispozitia acestora inregistrarea video , daca a-ti depus o plangere penal .
Va puteti constitui parte civila in procesul penal pentru daunele provocate.
Răspuns la discuția Vanzare bucata teren
Pentru a putea vinde partea dumneavoastra trebuie (de aprox 3 luni ) sa aveti carte funciara dar din ce a-ti scris dumneavoastra inteleg ca nu aveti facuta iesirea din indiviziune , fara aceasta procedura nu puteti vinde partea dumneavoastra deoarece sunteti in devalmasie.
Prin iesirea din indiviziune se intelege din punct de vedere legal ce parte anume va revine dumneavoastra si ce parte celuilalt coproprietar . O simpla intelegere intre cei doi coproprietari asupra divizari terenului fara o actiune in acest sens nu inseamna neaparat o iesire din indiviziune.
Răspuns la discuția carte de munca
Trebuie sa aflati unde este arhiva firmei , sau daca a fost preluata de noua firma. Puteti formula o adresa .
Cine a fost proprietarul autoturismului trebuie sa plateasca impozitul si penalitatile aferente chiar daca a fost in litigiu.
Răspuns la discuția Radiere
Cel mai bine pentru dumneavoastra este sa radiati masina , daca nu mai aveti actele puteti cere duplicat, la care anexati si hotararea judecatoreasca .
Puteti formula o plangere penala intemeiat pe art.256 NCP "tulburare de posesie" , si puteti sa va constituiti parte civila pentru plata daunelor aduse in perioada folosiri fara drept a terenului.(puteti formula plangerea chiar daca nu cunoasteti persoana care ocupa terenul ).
Răspuns la discuția inteprindere familiala
Pe site-ul ORC din judetul dumneavoastra gasiti toti pasi care trebuie urmati, respectiv desfiintare si infiintare ii.
In noul cod termenul "irevocabil" nu mai exista , pentru a putea recupera cheltuielile va putei adresa unui executor judecatoresc cu hotararea definitiva, dar trebuia sa scrieti in cererea de chemare in judecata ca doriti ca paratul in cazul in care castigati procesul sa va plateasca si cheltuielile de judecata cum ar fi taxa de timbru etc.Dar exista situatia in care instanta a omis sa se pronunte asupra cheltuielilor de judecata si va putei adresa cu o actiune in pretentii.