avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate Baldur

Activitate Baldur

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece Bulgaria este membra a EU ca si Romania, Dvs veti face achizitia fara TVA deoarece este intracomunitara. Dvs, o sa vindeti marfa cu TVA romanesc (19%) pe care, dupa scaderea TVA deductibil, il veti plati la stat.
Ex. Cumparati lemne in valoare de 1000 euro. Factura de achizitie va fi pe fix 1000 euro, bani pe care ii platiti in Bulgaria. Daca Bulgarul va factureaza cu TVA, refuzati factura.
Marfa intra la Dvs. O vindeti cu 1300 euro + 19% TVA adica 1547 euro - ceea ce facturati Dvs clientului roman. TVA va fi de 247 euro. Daca acelei luni aveti dedus sa zicem 50 euro TVA, veti plati la stat TVA de 197 euro.
Răspuns la discuția Taxa vamala + Tva
In mod normal, pentru importuri de bunuri pentru uz propriu (un telefon, un ceas, 2 tricouri; nu 10 telefoane sau 15 ceasuri sau 20 tricouri de diverse marimi) a caror valoare nu depaseste 150 euro, nu se percepe nici taxa vamala nici TVA. Daca expeditia este prin curier, acesta va face operatia de vamuire (cca 100 lei). Daca marfa vine prin posta puteti scapa fara.
Răspuns la discuția Teapa Western Union!!!
SebastianSimon a scris:

Buna ziua!

Puteti merge la Politie. Ma cam indoiesc ca tipul respectiv a dat date reale.

Cu stima.

Fara date reale - nume prenume care sa fie aceleasi din buletin, WE nu elibereaza banii.
Răspuns la discuția Cumparare bijuterii Turcia
Daca suteti platitor de TVA, si cumparati ca PJ, vorbiti cu firma turceasca sa va factureze si incaseze FARA TVA - fiind vorba de export, dvs urmand sa platiti doarTVA-ul romanesc in vama romana. La vanzarea in Romania a bijuteriilor va deduceti TVA.
Noi am adus anul acesta echipamente industriale din Turcia de peste 10.000 euro si asa am procedat
Răspuns la discuția Prestare servicii SUA
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Trebuie sa inregistrez la ANAF societatea ca prestatoare de servicii catre SUA?
Nu, nu are nici o treaba ANAF-ul cu asta. La anaf trebuie facute raportarile cerute de lege si, plata impozitelor si taxelor la Bugetul de Stat

2. Societatea este noua si este neplatitiare de TVA. Care este este regimul cu privire la TVA. Dvs o sa facturati in US, fara TVA deoarece este un export. Insa nu va veti putea recupera TVA la cheltuieli deductibile decat daca deveniti operator in sfera TVA. Puteti solicita la ANAF sa deveniti platitor de TVA, anul trecut se completa D088, sau o sa deveniti platitor de TVA cand o sa depasiti cifra de afaceri de 225.000 ron

3. Daca serviciile se presteaza in Romania, trebuie sa declar ceva si catre statul american (tax return...)?
Nu deoarece sunteti firma. Ce declaratii trebuie sa faca partenerul american la IRS sunt treaba lui nu a Dvs.

Pentru Romania cautati (poate chiar pe acest site in sectiunea dedicata - un contabil) care sa va depuna la termen declaratiile si sa va tina contabilitatea
Răspuns la discuția Cabinet stomatologic in bloc
Ce tare, aveti sateliti pe bloc?? uaaaaau:stunned:
Daca aveti antene pentru receptie semnal de la satelitii de telecomunicatie, acestea doar receptioneaza (primesc) semnal nu si emit. Adica nu prezinta pericol.
In alta ordine de idei, biroul unde lucrez e situat intr-un bloc in care este un cabinet de radiologie dentara. La infiintarea lui au venit 2 de la IFA care au masurat nivelul de radiatii si au eliberat documentul pentru autorizare.
Eu, din alte ratiuni, mi-am cumparat un detector de radiatii (alfa, gamma si X). Merge continuu si inregistraza nivelul de radiatii.
De aproape un an NU am inregistrat depasiri fata nivelul de fond cosmic de radiatie.
Si exact ca la Dvs, cabinetul e la etajul 1 si noi la 2
Răspuns la discuția Transport bunuri personale
Incercati sa vb cu un notar care sa incheie un act prin care sa reiasa ca sunteti posesorul acelor bunuri - asta in cazul in care nu aveti documente de achizitie (bonuri, facturi, contracte).
Scrieti un Ladeliste (echivalent al aviz insotire) pe care il dati la transportator.Deoarece se face transport in interiorul EU nu exista control vamal la frontiera deci nu aveti nevoie de intocmire acte de vamuire.
Răspuns la discuția Ambalaje puse pe piata
@ N_I_C
in acest caz dvs o declarati deoarece dvs ati pus pe piata marfa prin vanzarea ei catre un distribuitor.
Răspuns la discuția Intrebare dezvaluire reclamant
Pentru ce sa actionati firma in instanta??
Va amenintat curierul? Daca da sesisati politia este caz penal.
Firma poate nu I-a spus cine a facut reclamatia dar i-a spus la modul general ce a gresit. Daca ati fost singura persoana cu care a fost mai "obraznic" nu i-a fost greu sa faca asocierea. Nu I-au apararea nimanui dar munca de curier este una grea, toata ziua in masini superincinse in canicula de afara, carand pachete. Daca si dvs i-ati frecat ridichea ca nu a ajuns fix la 15:42 asa cum ati vrut dvs....I-o fi sarit si lui mustarul...
Răspuns la discuția contract de munca cu timp partial
@ Iulian Manea - nu este cazul de ore suplimentare. Nu se ponteaza mai putin sub nici o forma.
@freeelis da se stie ca se pune 1;2 samd ore pe zi dar din cate stiu era o prevedere cu repartizarea neuniforma a orelor de munca.
Cand eram student m-am angajat cu 1/2 norma si veneam o saptamana 2 zile a 8 ore si a doua saptamana 3 zile a 8 ore