avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Marc

Activitate Elena Marc

Răspuns la discuția Ajutor declarație notarială
Dovada luarii in spatiu se face prin adeverinta eliberata de primarie si a declaratiei data de către proprietarul locuintei la sediul postului de politia de care apartine .
Răspuns la discuția CONTESTATIE PREALABIL[
Contestatiaprealabila a unui act administrativ emis de o unitate se face la sediul acelei unitati. apoi daca nu sunteti multumit de raspuns care poate veni in termen de 30 zile , faceti plangere la instanta de contencios administrativ, anexati contestatia prealabila plus raspunsul primit.
din informatiile date nu pot sa va ajut mai mult.
Răspuns la discuția Dosar penal
Nu. Dosarele aflate pe rolul instantelor nu pot fi consultate decat cu mandat de reprezentare dat de una din partile aflate in dosar cu mentionarea calitatii dv. Daca sunteti parte in dosar veti primi citatie in care vi se indica o parola de acces la documentele continute de dosar.
In caz contrar vizualizarea dosarului este permisa doar pe portalul instantei , unde puteti urmari stadiul, termenele si solutia pe scurt.
Prin accesare sectiunea Dosare pe portalul instantei din raza de domiciliu si introducere nume parte in dosar veti afla si numarul dosarului.
la autoritatea administratiei publice locale-primarie
Autorizatia de demolare se emite in aceleasi conditii ca si autorizatia de construire, in conformitate cu prevederile planurilor urbanistice Legea nr. 350/2001 si normele de aplicare.
Art. 34, Codul muncii alin (5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
Atentie pentru vechimea in munca dupa 2010, inainte de 2010 se probeaza cu Carnetul de munca, cu exceptia grupelor de munca sau alte incadrari care nu au fost operate in Carnetul de munca .
Termenul de eliberare adeverinta este de 15 zile. Este posibil sa suportati un cost pentru eliberare. Daca solicitarea o faceti prin e-mail, adeverinta o veti ridica personal sau veti conveni sa va fie trimisa prin curier cu ramburs la destinatie, sau posta cu taxare inversa.
În cazul în care angajatorul, din motive obiective, nu poate elibera adeverinţa de vechime, salariatul poate solicita această adeverinţă de la inspectoratului teritorial de muncă din raza căruia angajatorul îşi desfăşoară activitatea. ITM percepe o taxa de 20 lei/document cu eliberare in 15 zile.
Categoric nu. Orice venituri supuse impozitului in perioada in care beneficiati de indemnizatie de crestere copil , suspenda indemnizatia. Atentie chiar si venituri din agricultura supuse impozitului pe venit.
- daca optati sa va intoarceti la serviciu , atunci veti benefici de stimulentul de insertie, si puteti sa va va angajati cu 2 ore si la alta firma,
OUG 111/2010, art
(1)Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.
Va puteti folosi si de :
Potrivit dispoziţiilor art. 17 alin. (1) din O.G. 96/2003, angajatorilor le revine obligaţia de a le acorda salariatelor care alăptează câte două pauze a câte o oră fiecare, pentru hrănirea copilului în vârstă de cel mult 1 an.
Răspuns la discuția sporul de handicap
Exista două situații de handicap în care se impune reducerea timpului de lucru: situația angajatului cu handicap si situatia în care angajatul trebuie să îngrijească un copil cu handicap.
Potrivit art. 83 alin 1, lit f) din Legea 448/2006, pe baza recomandarii comisiei persoanele cu handicap beneficiaza de posibilitatea reducerii timpului de lucru sub 8 ore pe zi.
Art. 12 alin 1 lit c) din Legea 448/2006, părintele care are în îngrijire copil cu handicap grav sau accentuat până la împlinirea vârstei de 18 ani poate beneficia de program de lucru redus la 4 ore.
Acestea sunt argumentele legale care dă posibilitatea reducerii timpului de lucru persoanelor cu handicap,...... iar programul normal de lucru așa cum este reglementat în Codul muncii, este timpul de muncă reprezentând orice perioadă în care salaiatul prestează muncă, se află la dispozitia angajatorului și îndeplinește sarcinile și atribuțiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil si/sau ale legislației în vigoare.
Sporul de 15 % din salariul de bază se acordă și la program de 4 ore persoanelor cu handicap,. in nici un caz nu se înjumătățește sporul dacă la asta v-ați gandit.
Răspuns la discuția Motiv revizuire hotarare
Dacă bine am înțeles , nu exista calitatea de administrator pentru firma Y care a formulat contestație la CNSC initiala împotriva firmei X cu pret neobisnuit de scăzut iar Y a castigat.
Doar ca la momentul respectiv si firma X trebuia să justifice pretul neobisnuit de scăzut, dacă nu a putut să justifice s-a atribuit lui Y.

Daca e asa, revizuirea pe alin 5 art. 509 din NCPC. coroborat cu alin 5 art. 511 din NCPC., poate anula contractul daca acesta este în derulare, sanctiuni pentru autoritatea contractantă, dar nu va avantaja firma X, daca aceasta nu a putu face dovada pretului neobisnuit de mic. În consecinta eventual anularea procedurii,
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine e să faceți plângere la poliție. Dacă farmacia a implementat prevederile Regulamentului privind protectia datelor cu caracter personal , nu vă va ajuta spunand ca nu au voie sa divulge imaginile înregistrare cu clientii. Poliția este in masura sa obțină imaginile fără bariere de acest gen.
cei care nu depun cererea de recuperare taxa auto pana la 31.08.2018, nu-și vor mai putea recupera banii pe cale administrativă,