avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate barbuta

Activitate barbuta

Răspuns la discuția Factura publicitate google
Cred ca nu am dat explicatii corespunzatoare
Revin,;
-Sunt firma platitoare de tva,dar sunt unic administrator
-Pot plati factura si pe persoana fizica,sau obligatoriu trebuie inregistrata in contabilitate?
-Factura de la Google vine inregistrata fara tva;daca trebuie inregistrata in contabilitate cum se procedeaza?

Poate s-a mai lovit cineva de ac.problema si ma poate ajuta si pe mine,ca sa nu gresesc

Multumesc!
Buna ziua!

Sunt firma platitoare de tva,si am citeva intrebari ref.la modul de inregistrare si plata a facturilor catre Google:-
--Daca factura este fara TVA,cum se inregistreaza in contabilitate?
-.Sunt obligat ca factura de publicitate pe Google s-o inregistrez pe firma,sau pot si pe persoana fizica?
-Plata facturii poate fi facuta pe persoana fizica?

Buna ziua!

Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme spinoase.
De 2 ani de zile ma chinui sa vand o casa care a apartinut parintilor mei decedati,si nu reusesc,din cauza faptului ca vecinul din stinga are geamuri spre curtea noastra.
Acum 10 ani ,vecinul respectiv a cerut aprobarea la parintii mei, sa construiasca un geam spre curtea lor,,aprobare care a fost data de parintii mei,iar actele au fost facute la notariat de vecin.
Constructia casei lor a insemnat de fapt,casa cu parter si etaj,plus 3 geamuri in loc de unu,spre curtea noastra,si la calcanl.
La vremea respectiva parintii mei nu au obiectat ,desi intelegerea nu a fost respectata,nevrind sa se certe cu ei.
Acum la vanzarea casei intimpinam probleme cu cumparatorii,tocmai din cauza acestor geamuri.Am gasit in sfirsit,un investitor acum,care doreste sa faca ceva locuinte pe terenul casei,dar ar dori o constructie la calcan, ptr.a obtine mai mult spatiu,deschiderea terenului casei de vanzare fiind de 12 m.
Vecinul din stinga refuza categoric acest aspect,( constructie la calcan),sustinind ca va ramine fara lumina.
I-am amintit ca acum niste ani cind ei au apelat la noi,nu au intimpinat nici o piedica...dar una-i una ,alta-i alta.
REVAZAND ACTUL INCHEIAT LA NOTARIAT CU PARINTII MEI,ACUM 10 ANI,AM CONSTATAT,CA PE ACT NU FIGUREAZA DECIT SEMNATURA MAMEI MELE DESI CASA ERA BUN COMUN,AL AMBILOR PARINTI
Ma gindesc in acest context,..
-. actul mai este valabil,daca nu are si semnatura tatalui meu?
-de asemenea ,pot ridica acum dupa 10 ani,problema cu constructia la calcan,la care ei nu au cerut aprobarea parintilor mei?
Ma gindesc poate il pot ameninta cu aceste aspecte
Sunt legale cererile mele?
Ce alte posibilitati de reusita mai am?

Ma multumesc!

.
BUNA SEARA!

Detin o casa de vacanta construita din 1997,prin extindere casa batrineasca.
La vremea respectiva am depus toate actele cerute,si am platit an de an impozitul comunicat de primarie..Acum o luna cind am fost sa platesc impozitul,am aflat din pura intimplare ca plateam un impozit ptr.120 mp.de cladire.Cladirea este mai mare ca amprenta la sol,si am solicitat intrarea in legalitate,desi inspectorii fiscali ma convingeau s-o las asa.
Dupa aprox.3 saptamini,au venit de la primarie 2 inspectori care au masurat casa,si au constata ca amprenta era de 240 mp..
Ptr.acest lucru am fost impozitata pe 5 ani din urma+accesoriile respective,cu suma de 3500lei
Am spus ca nu mi se pare normal,sa platesc,dar au motivat ca asa am declarat eu??!!Am cerut sa-mi arate care sunt actele la care se refera,dar au mentionat ca nu mai au asa ceva!...deci nici un act doveditor.!
La vremea respectiva stiu ca am depus avizul de urbanism,de constructie...
Acestea nu puteau constitui baza de impozitare?..Acum am aratat aceste acte,dar nu mi-au zis nimic,ci doar m-au impozitat pe 5 ani,si cu majorari.
-Cum pot dovedi ca am dreptate ?..a cui este vina?Controlul a venit la sesizarea mea,dar mi-au intocmit PV de vizita inopinanta,si nedeclarare suprafata corecta!!!
- din suma respectiva 1/2 sunt majorari
-timp de 18ani ani ,primaria nu a avut sarcina sa verifice,legalitatea actelor pe care le-am depus?...chiar daca au fost gresite?
-care a fost responsabilitatea lor?
-cum am fost trecuta pe rol,si cine a trecut suma de impozitare,ca doar nu eu mi-am calculat-o
-Mi se pare ciudat ca nu-mi cer nici un act,si nici ei nu-mi arata nimic...au trecut direct la impozitare,fara sa ma consulte cu nimic,si mint in actele de constatare,precum ca ei au facut controlul din proprie initiativa( specificind ca pentru un eventual control sa fie acoperiti)...pe mine cine ma acopera?
Ce ar trebui sa fac???

Va multumesc !
Tata si cu sora lui au mostenit anul trecut dupa moartea bunicului,o casa cu curte de 300mp.
Au incercat s-o vanda,dar nu au reusit.
Acum sora lui ,se grabeste,are nevoie de bani si doreste vanzarea casei,pe pret de nimic.Tata nu este de acord cu vanzarea casei pe asa o suma,si atunci sora lui vrea sa -si vanda doar partea ei !Tata vrea sa-i dea acceptul ptr. vanzare,si spune ca legal nu se poate opune vanzarii.
Mie nu mi se pare totusi normal,sa accepte vanzarea pe 1/2 de casa si teren
Ma intreb totusi:
-legal, se poate vinde 1/2 dintr-o casa cu 3 camere,si 300mp de curte?...cum se vor putea partaja 3 camere?
_ce modalitate de refuz la vanzare, poate invoca tata?
- se reface titlul de proprietate?
-care sunt repercusiunile ptr.cealalta 1/2 de casa care ramine nevanduta?..
Discuție CI expirat?
Buna ziua!

Am 62 de ani si am primit citatie ptr.schimbare buletin.
Buletinul meu a fost schimbat ultima oara acum 10 ani,adica la 52 de ani.
Avind in vedere ca legea stipuleaza ca dupa 55 de ani ,nu se mai schimba buletinul,cum pot proceda in acest caz?
Eu sint bolnav si nu pot sta o zi intraga la coada ptr.schimbarea buletinului(am fost si m-am ingrozit ce cozi sint)!

Multumesc ptr.ajutor!
Răspuns la discuția Titlu executoriu si somatie ANAF
Buna ziua!

Si eu am primit Titlu Executoriu si Somatie.De fapt am primit 2 somatii intr-o saptamina,fiecare indica alta valoare.Am solicitat si Fisa Fiscala ,...care a aratat alta valoare.
S-a intocmit si dosar de executare.
Mi s-a explicat(dind telefon),ca termenul de executare este dupa 15 zile de la primirea hirtiei de somatie prin posta.Adica poprire pe cont bancar.
De atunci am trimis mail-uri cu solicitare explicatii,dar nu primesc nici un raspuns.

Problema mea este ca sumele debitoare sint platite la zi,dar s-au calculat penalitati,amenzi,dobinzi la sumele din 2010 pina in prezent.
In toti anii din 2010 si pina in 2014 nu am stiut de existenta acestor penalitati,desi am solicitat frecvent fisa fiscala.Nu au fost trecute in nici o fisa..si acum apar toate gramada,fara nici o explicatie...si destul de greu de urmarit atitea sume,si repede.
Nu se face referire la ce sume se refera si nici perioada de penalizare pentru pentru cite zile se aplica!!
As dori sa stiu cit este de legala aceasta procedura!...si ce ar trebui sa intreprind ..pentru a nu mi se bloca contul.Nu stiu care este vina mea!!??

Multumesc mult!!
georgiapopa a scris:

Buna ziua,
As dori sa va cer parerea in legatura cu o factura emisa pt o societate din Anglia - fact de prest servicii hoteliere ( cazare+altele) si vz restaurant. Trebuie sa o declar in 390 dar , din pacate, factura a fost emisa fara a se cere/mentiona codul de tva clientului respectiv . Ce pot sa fac in acest caz? Factura a fost emisa cu tva (firma emitenta este platitoare de tva) , a fost incasata. Trebuia emisa fara tva?
Multumesc pt eventuale raspunsuri.
O zi buna!

Va rog frumos!
Am si eu aceiasi problema,dar beneficiarul este din Grecia
Factura trebuie sau nu facuta cu TVA?
Eu sint platitor de tva,si am prestat servicii de publicitate,flayere;factura o fac in lei,dar cu TVA_ul ce fac?..il facturez sau nu???
Răspuns la discuția Prestare activitate ca PFA
Buna ziua!

S-a definitivat situatia,a trecut per.de proba si urmeaza angajarea!=D>
Dar..i se va face contract pentru 2 ore si in rest salariu va fi platit pe factura emisa ca PFA
Inteleg ca in aceasta situatie la stat trebuie platit cas-5.5%,si impozitul - 16% la suma facturata angajatorului?
Dar daca in contractul de comodat se specifica plata ac.cheltuieli de catre PFA?