avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator16eu

Activitate utilizator16eu

Am facut o cerere de stramutare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. S-a judecat si a fost respinsa ca definitiva in schimb unul dintre parati a depus intampinare iar eu nu am stiut si nici nu mi-a fost comunicata. La acest dosar am activata comunicarea electronica a actelor de procedura. Ce pot face in aceasta situatie? Se poate face contestatie in anulare sau revizuire?
Am avut un proces la tribunalul Neamt care s-a judecat pe fond iar in data de 19 februarie am depus apel. Vreau sa fac o cerere de stramutare.pe motiv de îndoieli în privinţa imparţialităţii judecătorilor de la curtea de apel Bacau. Am vazut acolo ceva de plata unei cautiuni de 1000 de lei in cazul in care cer suspendarea judecatii. Ce e tampenia asta? Eu nu am nici un venit. Pot sa primesc scutire de la plata cautiunii sau pot sa nu cer suspendarea judecatii ci doar stramutarea? Cum e cu suspendarea? La mine nu s-a stabilit inca termenul la apel, nici macar nu a ajuns dosarul la curte. Cum sa procedez?
Am facut o plangere impotriva soluţiiei de neurmărire/netrimitere in judecată (art.340 NCPP) la tribunalul Neamt si s-a respins definitiv cica. Se mai poate face ceva aici in tara? Daca nu. Ce urmeaza Cedo? Dar la Haga pot sa trimit? Prima data s-a judcat la judecatoria Roman
[ link extern ]
[ link extern ]
Am facut o cerere de chemare in judecata si am primit un comunicat in urma cu 9 zile ca am de indeplinit unele obligatii altfel imi este anulata cererea. A mai ramas sa platesc 20 lei taxa de timbru doar ca azi cand am incercat sa fac acest lucru imi spune ca: Nu aveti sume de plata pe acest tip de venit. Comisionul este suportat integral de institutie. Intrebare ce pot face in situatia in care nu rezolv la timp problema? Pot cere o prelungire a celor 10 zile sau daca nu, voi putea trimite cererea de chemare in judecata din nou dupa ce rezolv cu taxa de timbru? Anularea asta a cererii este definitiva?
Pe site aici de unde am cumparat semnatura de ce zice ceva de Inregistrarea si reinnoirea certificatului digital la ANAF?

Cornel Vasile a scris:

Nu trebuie sa o inregistreze nicaieri ..daca va semna pentru alte persoane ii va trebuie o procura notariala in acel sens.

Unde trebuie sa inregistreze o persoana fizica un certificat calificat de semnatura electronica pentru a putea fi folosit la semnarea actelor pentru procese?
Pentru un malpraxis se da cateva sute de mii de euro dar daca persoana a fost omorata sau neglijata intentionat plus ca la mine e vorba de 7 rude care mi-au fost omoate si nu e vorba ca onoarea mea e mai importanta ca a altora cu toate ca am realizat in perioada asta multe lucruri bune mai mult decat toti cei pe care ii mentionati, la un loc plus ca situatia mea se intinde pe plan global nu doar in tara deci reputatia mea si a familiei mele a fost manjita in vazul intregii planete. Nici unei persoane/familii nu i s-a mai facut vreodata asa ceva nici la Auschwitz nu a fost asa.
Care este diferenta dintre cererea de recurs si declaratia de recurs?
Da si care e aia tribunalul sau cuirtea de apel?

Cornel Vasile a scris:

Cererile îndreptate împotriva statului, autorităților și instituțiilor centrale sau locale, precum și a altor persoane juridice de drept public pot fi introduse la instanța de la domiciliul sau sediul reclamantului ori la instanța de la sediul pârâtului

Sunt din orasul Roman judetul Neamt si doresc sa dau in judecata pe Guvernul Romaniei, MAPN, SRI, Spitalul Roman, Politia Roman. pentru a le cere despagubiri vreo 5-10 milioane lei pentru daune morale aduse demnitatii si reputatiei dar si pentru vatamari ale integritatii fizice si psihice. Unde trebuie sa deshid procesul la Tribunalul Neamt?