avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Irina_sebea

Activitate Irina_sebea

Buna seara,

As dori si eu un model de act aditional la contractul de inchiriere, cu mentiunea ca doresc o alta suma pentru plata chiriei. Restul conditiilor raman la fel.
Buna seara,

Avand in vedere acest aspect:

"Daca veniturile realizate de PFA din vanzarea imobilului sunt incadrate in categoria veniturilor din activitati independente, acestea vor fi luate in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Asadar, veniturile din vanzarea bunului se incadrareaza in categoria veniturilor din activitati independente daca bunul vandut face parte din patrimoniul afacerii."


- Sa inteleg ca, eu ca persoana fizica, daca detin un imobil, pot sa trec imobilul pe PFA, apoi sa vand imobilul, si apoi acest venit din vanzarea imobilului sa intre la baza de calcul pentru indemnizatia de crestere a copilului daca nasc ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce puteti sa spuneti despre acest lucru ?

"Daca veniturile realizate de PFA din vanzarea imobilului sunt incadrate in categoria veniturilor din activitati independente, acestea vor fi luate in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Asadar, veniturile din vanzarea bunului se incadrareaza in categoria veniturilor din activitati independente daca bunul vandut face parte din patrimoniul afacerii."

Buna seara,

Am o intrebare a unei verisoare care este la facultate cu taxa si urmeaza sa sustina prezentarea licentei.
Facultatea are afisate informatiile cu privire la taxe, printre care si cea de sustinere a licentei/disertatiei.
Nu cumva, aceasta taxa, este abuziva/ilegala, atata timp cat se plateste o taxa de scolarizare ? Eu consider ca este o taxa nejustificata.

Cred ca aceasta chestiune ar ajuta multi studenti/masteranzi.

Ar fi util de precizat niste articole prin care se arata este legala/ilegala o asemenea taxa.

Singura chestie pe care am vazut-o pe internet este legat de ARACIS [ link extern ] .
Buna seara,

Acuma cateva luni am apelat la o firma sa-mi puna niste termopane. La o ploaie, la care batea si vantul, m-am trezit ca, la o camera, a intrat apa in casa, chiar daca geamul era inchis de tot. Se vede clar ca a trecut prin termopan si era apa ce statea la garnituri.

Mai mult de o reclamatie la firma, ce as putea sa fac ca sa obtin si o dauna chiar pentru faptul ca am patit asa ceva. Nu e normal.
Răspuns la discuția Fara raspuns la intrebare
POPA GHEORGHE a scris:

Nu este obligatoriu sa primiti un raspuns la discutia deschisa de dvs. in conditiile in care utilizatorii nu sunt platiti, doar fac benevol aceasta activitate, in limita timpului disponibil si daca se cunoaste raspunsul la intrebarile puse.
Daca intrebarea pusa nu este clara sau nu se dau detaliile necesare, primirea unui raspuns este incerta.
Daca intrebarea nu este clara, nu lasati un comentariu prin care sa reformuleze/completeze intrebarea ? Sau doar inchideti fereastra ?
Buna seara, domnule avocat,

Nu stiu daca am inteles bine ce ati intrebat.
Ideea este ca am aflat acuma, in contul online de la ANAF, ca am primit o instiintare de infiintare a popririi, ce are la baza o decizie din anul 2014.

Ideea era ca eu nu am stiut nimic despre acea decizie din 2014. Nu am primit nimic in posta personala, desi m-am uitat mereu.

Chiar daca cei de la ANAF au plicul(am vazut) pe care "cica" l-au trimis catre mine, dar s-a intors inapoi, totusi am banuiala ca cei de la ANAF nu au si procesul verbal privind indeplinirea procedurii de comunicare prin publicitate(urmeaza sa verific in dosarul de la ANAF), adica ei ar trebui, dupa li s-a reintors plicul, sa faca un anunt colectiv pe site-ul ANAF, la care sa se faca si procesul verbal aferent anuntului colectiv.

Din cate am aflat, daca ANAF nu are acel proces verbal, atunci toate actele(decizii, infiintare poprire, etc) devin nule absolut si astfel as castiga contestia la executare silita. Nu sunt sigura de aceasta concluzie, dar astept raspunsuri.
Buna seara,

Daca in dosarul de la ANAF, nu ar exista un proces verbal privind indeplinirea procedurii de comunicare prin publicitate, atunci as putea castiga, in instanta, fix doar cu acest motiv ?

Alte motive nu mai pot invoca, nici prescrierea.
Buna dimineata,

Am o nelamurire cu privire la indepliniea procedurii de comunicare prin publicitate:

In iunie 2018 am primit o "Adresa de instiintare privind infiintarea popririi" care se refera la o decizie din anul 2014.

Am fost la Administratia Sector X a Finantelor Publice pentru a afla din ce cauza mi se face poprirea si mi-a spus sa ma duc la Agentia pentru plati si inspectie sociala a Municipiului Bucuresti Sector X.

La aceasta Agentie mi s-a aratat plicul reintors si la care mi s-a dat in mana Decizia in original si la care am semnat cu data de 2018.
Nu am apucat sa intreb cum s-a desfasurat, in anul 2014, modul de comunicare a deciziei. Inteleg ca s-a trimis plicul si s-a reintors( eu stiu ca nu am primit nimic in posta), insa nu am intrebat ce au facut mai departe, daca au dat anuntul colectiv si daca exista la dosar un proces verbal privind indeplinirea procedurii de comunicare prin publicitate
Sunt un pic confuza legat de indeplinirea procedurii de comunicare prin publicitate.

1. Daca am semnat cu data de 2018 pentru aceasta decizie care a fost trimisa prin plic in anul 2014, si daca ei nu au acel proce verbal, totusi se poate spune ca ei si-au indeplinit procedura de comunicare ?

2. Chiar daca ar avea procesul verbal, se poate sa fie nul daca invoc Decizia nr. 536/2011 referitoare la admiterea excepției de neconstituționalitate a prevederilor art. 44 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală ?
De ce nu raspunde nimeni ? Am vazut tot felul de intrebari la care s-a raspuns, chiar si de catre avocati...